Meest gekocht

    Meest gekocht

    Best beoordeelde producten

    Best beoordeelde producten

    Advies

    Een ideale slijpschijf: mini, maxi of multifunctioneel! U vindt elk type via conrad.nl. Betaal op rekening ✓ Scherpe offertes op maat ✓

    Slijpschijven en reinigingsschijven

    Uw haakse slijper is natuurlijk niets zonder zijn slijpschijf. U vindt dan ook zowel een doorslijpschijf als een afbraamschijf in de webwinkel van Conrad, zodat u steeds een volledige uitrusting heeft. Dit type slijpschijf heeft diverse toepassingen, zoals het handig doorslijpen van stenen tegels of buizen. Kies daarvoor wel voor een slijpschijf die dat doel moeiteloos weet te dienen. Bij Conrad vindt u een gamma aan slijpschijven van topmerken, inclusief Basetech, Bosch en Dewalt. Door de grote keuze, inclusief alle gebruikelijke en minder gebruikelijke diameters en uitvoeringen, kunnen professionals rekenen op een totaal aanbod, zoals het hoort.

    Tijdig de snijschijf vervangen

    Bij elk gebruik loopt een slijpschijf slijtage op, want u werkt met een machine die heel wat kracht gebruikt, zeker indien u metaal of andere harde materialen slijpt. In eerste instantie zal de slijpschijf afbrokkelingsverschijnselen vertonen. Na verloop van tijd bestaat er zelfs het risico dat de slijpschijf uiteen zal spatten. Om veiligheidsredenen is het dan ook belangrijk dat u de slijpschijf van uw haakse slijper tijdig vervangt. Niet voor niets is er op elke slijpschijf een uiterste gebruiksdatum aangebracht.

    De duurzaamheid van de slijpschijf is daarbij wel afhankelijk van de gebruikte materialen. Een snijschijf die voorzien is van industriediamantkorrels zal bijvoorbeeld veel steviger zijn en langer meegaan. Dergelijke slijpschijven komen steeds vaker voor, en ook bij Conrad vindt u ze terug. Vergeet echter niet te letten op het maximaal toegestane toerental en na te gaan of dit overeenstemt met de specificaties van uw haakse slijper. Ook dat voorkomt immers veiligheidsproblemen en weet de slijtage terug te dringen.

    Let op de grootte van de slijpschijf

    Bij het aankopen van een slijpschijf is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de slijpschijf. Voor lichte slijpwerkzaamheden volstaat een diameter van 115 millimeter. Wilt u daarentegen zwaardere klusjes klaren? Dan is een slijpschijf met een diameter van 230 mm een betere keuze. Bij Conrad vindt u deze gebruikelijke diameters terug, net zoals de varianten die zich daartussenin bevinden. Speciaal voor professionele toepassingen vindt u ook andere diameters terug, van 20 tot 900 mm, waardoor ook subtiele en extreem zware slijpwerkzaamheden tot de mogelijkheden behoren.

    Voor welke materialen geschikt?

    Een slijpschijf gebruikt u voor diverse toepassingen, van het doorslijpen van houten latjes tot natuursteen of zelfs marmer of metselwerk. Elke slijpschijf heeft daarvoor zijn eigen doel en mogelijkheden. Dit is onder andere afhankelijk van het gebruikte materiaal, de diameter, de vormgeving en het toerental. Een slijper presteert nu eenmaal het beste indien u deze op zijn maximale toerental gebruikt, maar dat weet u wellicht al. Om de zoektocht alvast een stuk eenvoudiger te maken, vindt u op de website uitgebreide filters om in enkele muisklikken een geschikte slijpschijf te vinden.

    Meer dan alleen een slijpschijf

    Via conrad.be vindt u niet alleen een haakse slijper en een doorslijpschijf, maar ook talloze andere benodigdheden, zoals de reinigingsschijf van Wolfcraft. Zo'n reinigingsschijf wordt gemaakt van hoogwaardig nylon en is voorzien van kwalitatieve slijpkorrels. U gebruikt dit type schijf om roest en andere verontreinigingen te verwijderen. Niet alleen is het een meerwaarde voor het lassen, maar ook voor het slijpen is een voorafgaande behandeling vaak geen overbodige luxe.