JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Kleinschalig automatiseren met Siemens LOGO!

Bekijk hier het Siemens LOGO! assortiment, het welbekende PLC-systeem van Siemens. Via de verschillende modules bouw je snel en zonder veel moeite een compleet systeem op voor kleinschalige automatisering. Wanneer het over een PLC (programmable logic controller) gaat, dan is de kans groot dat het hier een module uit de Siemens LOGO! serie betreft. Al jarenlang drukt het Duitse bedrijf duidelijk zijn stempel op de markt voor kleinschalige automation.

Eenvoudige interface

Dankzij de eenvoudige interface, waarin je bijvoorbeeld logische verbindingen creëert via drag ’n drop, bespaar je kostbare tijd en geld. Via de ingebouwde simulator boots je daarbij de werking van de geschreven programma’s na, zonder dat je hiervoor de hardware zelf hoeft aan te sluiten. Niet alleen in het bedrijfsleven wordt veel gebruik gemaakt van Siemens LOGO!, ook in het onderwijs wordt dit PLC-systeem veelvuldig gebruikt voor scholing. Voor veel technici is de Siemens LOGO! daardoor de eerste kennismaking met PLC’s, wat de grote populariteit natuurlijk voor een deel verklaart.

Smartphone apps

Sinds kort bestaan er ook smartphone apps waarmee je de Siemens LOGO! module via Android of iOS kunt bedienen. Vooral voor het monitoren van verschillende toepassingen is deze appbesturing ideaal.

Siemens LOGO! PLC

Het Siemens LOGO! systeem is modulair. Door verschillende modules te combineren maak je zelf een systeem volgens jouw wensen. Zo zijn er bijvoorbeeld LOGO! basismodules met en zonder display. Het systeem kan hierbij handmatig op de module zelf worden geprogrammeerd, maar je hebt ook de mogelijkheid om het systeem via de computer te programmeren. Wanneer je kennis wilt maken met de Siemens LOGO! dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor een LOGO! Starterkit. Je koopt dan alle benodigde onderdelen in een complete set. Zeker voor het onderwijs is dit de perfecte introductie wat betreft het Siemens LOGO! PLC-systeem.

De LOGO! serie is verkrijgbaar voor verschillende voedingsspanningen, zo is er een 12/24V/DC variant en een 115V/230V/AC variant.

Naar boven