JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Milieu

Het milieu en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke thema’s. Samen met jou dragen we zo goed mogelijk zorg voor ons leefgebied.

Conrad Electronic staat voor:
  • Recycling van elektronische apparaten, verpakkingen en batterijen
  • Zuinige en energie-efficiënte producten
  • Het naleven van EU-richtlijnen, verordeningen, standaarden en wetten
  • De doelstelling om enkel nog producten van fabrikanten en importeurs aan te bieden, die bovenstaande punten eveneens naleven

Conrad draagt graag bij aan het naleven van de Europese WEEE-richtlijn, die als doel stelt dat 70 tot 85% van alle apparaten gerecycled dienen te worden. Voor de inzameling van gebruikte elektronische producten werkt Conrad samen met Wecycle. Dit bedrijf zorgt voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan overheid en samenleving. In 2014 heeft Wecycle in Nederland maar liefst 111 miljoen kilo elektronisch afval ingezameld, wat neerkomt op 6,6 kilo per inwoner.

Lampen

Gasontladingslampen zijn in te leveren op dezelfde manier als je oude apparatuur; je kan je oude gasontladingslampen meegeven aan de bezorger wanneer deze je Conrad-bestelling komt afleveren. Voor spaarlampen draagt de consument zelf verantwoordelijkheid. Let hierbij op: een lamp met een gebroken omhulsel kan contact met schadelijke stoffen opleveren. Neem eventuele scherven op met een vochtige papieren doek en gooi het weg in een luchtdichte zak. Gebruik geen stofzuiger en vermijd contact met de huid.

Verpakkingen

Kartonnen verpakkingen kunnen worden ingeleverd bij een van de vele inzamelpunten voor oud papier. Mocht de verpakking kunststoffen bevatten, kan deze in de daarvoor bestemde kunststof recyclingzakken worden gestopt. Het opvulmateriaal van onze pakketten bestaat uit biologisch afbreekbare maisvlokken of met lucht gevulde plastic stroken. Met de maisvlokken kun je weer leuke dingen maken (net als met het product PlayMais), of het weggooien in de groene gft-bak.

Apparatuur

Wanneer je een product vervangt door een nieuw(er) exemplaar, is het bij Conrad mogelijk je oude exemplaar bij ons in te leveren. Wanneer de bezorger van PostNL je bestelling komt afleveren kun je het oude product direct aan hem of haar meegeven. Meer info lees je hier. Natuurlijk kan je ook altijd zelf je lokale milieustraat bezoeken.

Batterijen

Batterijen mogen niet bij het restafval worden gegooid, maar dienen ingeleverd te worden in speciale boxen of bakken bij de afhaalpunten van Stibat. Een overzicht van deze plekken vind je op de website van Stibat. Ook accu’s kunnen op deze wijze worden gerecylced. Klik hier voor meer informatie. Het is niet mogelijk om batterijen in een pakket terug te sturen naar Conrad.

Naar boven