JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Met een robotmaaier een mooi gazon zonder moeite te doen

Om uw gazon er mooi uit te laten zien, moet u het gras goed onderhouden. Dit betekent onder andere dat u het gras regelmatig moet maaien. Veel mensen weten dit wel, maar hebben geen tijd of zin om regelmatig met een grasmaaier over het gazon te gaan.

Hoort u ook bij deze groep? Dan kunt u ook in een robotmaaier of robotgrasmaaier investeren. Wat dit precies voor apparaat is en wat de voordelen zijn van dit tuingereedschap, leest u op deze pagina. 

De robotgrasmaaier: een korte introductie

Een robotgrasmaaier is een grasmaaier die als een robot werkt. Dit betekent dat u het apparaat niet met de hand hoeft te bedienen om het gras te maaien, maar dat de robotgrasmaaier voor u werkt. U zet het apparaat aan, u zet het apparaat op het gazon en de robot doet al het werk.
Uw gazon ziet er altijd mooi en netjes uit, zonder dat u hier moeite voor hoeft te doen. 

Veel mensen weten wel dat er robotstofzuigers bestaan, maar kennen de robotmaaiers niet. In feite werken robotgrasmaaiers hetzelfde als robotstofzuigers. Het enige verschil tussen de twee apparaten, is dat de robotmaaier het gazon maait en de robotstofzuiger uw huis kan stofzuigen.

De voordelen van een robotmaaier

Steeds meer mensen schaffen een robotgrasmaaier aan en dit is niet voor niets. Het aanschaffen van dit tuingereedschap brengt namelijk enkele interessante voordelen met zich mee.

Het eerste voordeel van het gebruik van een robotmaaier, is het feit dat dit apparaat u veel tijd bespaart. U zet het apparaat aan en de robotgrasmaaier doet al het werk voor u. Ondertussen kunt u gewoon andere dingen doen, zoals het snoeien van de heg, het drinken van een biertje met uw vrienden of even met de kinderen spelen. Zeker als u een groot gazon heeft, bespaart u veel tijd met het inzetten van de robotmaaier. 

Tot slot werkt een robotgrasmaaier erg secuur. Waar u zelf nog wel eens een deel van het gazon kunt missen bij het maaien, doet een goede robotmaaier dit zeker niet. Investeert u in een hoogwaardig apparaat, dan maait uw robot nauwkeuriger dan u zelf zou doen. 

De verschillende soorten besturingssystemen

Er zijn verschillende soorten robotgrasmaaiers. Het belangrijkste verschil tussen de diverse robots om te grasmaaien, zit in de besturingssystemen van de robotgrasmaaiers. Ten eerste zijn er robotmaaiers die met een applicatie (op uw telefoon) bestuurd worden.

Koopt u een van deze grasmaaiers, dan installeert u een speciale app om uw robot te besturen. Ten tweede zijn er ook apparaten die zowel met een applicatie als met SensorControl werken. Dit betekent dat er ook sensoren gebruikt worden door de robot bij het maaien. 

Tot slot zijn er ook apparaten die u vooraf moet instellen. Deze apparaten werken niet met applicaties of sensoren, maar met diverse maaiprogramma’s. Door het beste programma voor uw gazon te kiezen, zorgt u ervoor dat de robot uw gras goed maait. 

Om de juiste robotmaaier aan te schaffenn, vraagt u zich af welk besturingssysteem het beste bij u past. Werkt u het liefst met uw telefoon? Dan bestelt u een robotgrasmaaier met applicatie. Vindt u het prettig om de robot eenmalig in te stellen en vervolgens zijn werk te laten doen, dan neemt u een apparaat met vaste maaiprogramma’s. Alle robotmaaiers werken goed, dus hier hoeft u zich in ieder geval geen zorgen om te maken.

U heeft simpelweg de keuze welk apparaat u het prettigst vindt werken. 

Overtuigd? Bestel uw robotmaaier bij Conrad

Bent u overtuigd van de voordelen van een robotmaaier? Bestel dit unieke tuingereedschap dan bij Conrad. Bekijk ons totale aanbod robotmaaiers, verdiep u in de besturingssystemen van de diverse grasmaaiers en bestel de grasmaaier die het beste bij uw wensen, eisen en verwachtingen aansluit.

Naar boven