JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Refurbished artikelen

Refurbished producten
Waarom zou u er voor kiezen?

Meer info

 

Refurbished producten – Wat is het en waarom zou u er voor kiezen?

Binnen de termen van IT-producten verstaan we onder refurbished, professioneel gerepareerde, gereviseerde en schoongemaakte apparatuur zoals PC’s, monitoren, smartphones en meer

Als hardware om welke reden dan ook niet meer gebruikt wordt zijn er speciale bedrijven die dit opkopen, refurbishen volgens strenge regels en deze vervolgens weer in de omloop brengen. Het is dus niet zomaar een tweedehands of gebruikt product dat weer in de schappen ligt. Het is letterlijk zo goed als nieuwe apparatuur, maar met een erg interessant prijskaartje en milieuvriendelijk tintje. Lees hier een complete uitleg over de voordelen van refurbished en wat het precies inhoudt.

Wat is refurbished precies?

Om de grootste vraag omtrent dit onderwerp uit de wereld te helpen: nee, refurbished apparatuur is niet zomaar tweedehands of gebruikte hardware. Refurbished is een term die gebruikt wordt voor professioneel gerepareerde, gereviseerde en schoongemaakte apparatuur.

Bij Conrad bieden we producten aan die minimaal 1 jaar en maximaal 3 jaar gebruikt zijn. Dit zijn geen consumentenproducten maar demo-modellen of producten van grote bedrijven.

Neem bijvoorbeeld een refurbished PC. Opslagmedia wordt volgens DIN-gecertificeerde processen vakkundig schoongemaakt en overige hardware wordt waar nodig vervangen. Het tip-top systeem wordt vervolgens klaargemaakt met een frisse versie van Windows. Zo heeft u een nieuwe PC voor een fractie van de kosten en draagt u zelfs bij aan een beter milieu.

Zijn de producten merkbaar gebruikt?

Het verschil tussen A-grade en B-grade

Onze refurbished producten zijn nagenoeg niet merk- of zichtbaar gebruikt. Wij verkopen voornamelijk A-grade producten (zo goed als nieuw). A-grade is een aanduiding voor de optische kwaliteit en houdt in dat er slechts één tot drie lichte gebruikssporen op de behuizing mogen zitten.

Er zijn ook B-grade producten (zichtbaar gebruikt) in omloop, dit zijn producten die zichtbare gebruikssporen (deukjes / krasjes) bevatten. De B-grade aanduiding geldt enkel voor de buitenkant van het product.

Hardwarematig wordt namelijk alles geoptimaliseerd en vervangen waar nodig. Dit betekent bij bijv. PC’s altijd dat het moederbord, het geheugen, de processor en de voeding altijd in orde zijn. Maar ook bij het aanschaffen van laptops kunt u er vanuit gaan dat het toetsenbord tiptop in orde is.

Krijg ik garantie op refurbished artikelen?

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten, maar uiteraard kan er een fout in de hardware optreden. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren dan krijgt u bij ons gewoon garantie op uw refurbished product!

Refurbished is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Met refurbished producten draagt u bij aan een milieu. Niet zozeer omdat het energiezuinige producten zijn, maar omdat er minder afval in de omloop is. Als een groot bedrijf zijn ICT-producten een upgrade wil geven gaat dit gepaard met veel overbodige producten en dus afval.

Door deze producten een tweede leven in te blazen middels een refurbished proces tackelt u dit punt. Refurbished gecertificeerde bedrijven nemen de inboedel over en met een kleine investering brengen ze producten weer terug in de markt. Door de kleine investering in nieuwe hardware kunnen de producten voor een aantrekkelijke prijs terug in de markt, om weer opnieuw gebruikt te worden.

Door het aanschaffen van refurbished hardware denkt u dus aan uw portemonnee, maar ook aan het milieu. Een verstandige keuze voor uzelf en de natuur!

Naar boven