JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Powerline (internet via stopcontact)
Hier lees je er alles over.

Meer info


Powerline – Overal in en om je huis internet via het stopcontact

Wil je overal in huis genieten van een supersnelle internetverbinding, maar heb je geen zin om in muren te frezen en nieuwe kabels te trekken? Dan biedt een powerlineset, bestaande uit powerline-adapters of homeplugs, de uitkomst! Zo’n set bestaat uit 2 plugs waarmee je de (vaste) internetverbinding via het stopcontact doorstuurt.

Er zijn verschillende soorten powerline-adapters, met één of meerdere LAN-poorten, met of zonder  WiFi, Fast Ethernet of Gigabit. Dit laatste type is bijvoorbeeld supersnel en perfect voor gamen en videostreaming.

Een powerlineset is de perfecte oplossing voor als je je PC op zolder hebt staan en de router beneden in de meterkast of bij je TV. Ook kun je zo op een eenvoudige manier je netwerk verleggen naar buiten. Ideaal! Wij hebben absolute topmerken op het gebied van powerline in ons assortiment, zoals Devolo, TP-Link, Netgear en AVM Fritz!

Waarom kiezen voor een powerlineset?

Iedereen heeft wel een punt in huis waar geen WiFi-signaal of internetaansluiting is. Facebook checken in je slaapkamer, berichtjes sturen op zolder of YouTube streamen in de achtertuin. Fatsoenlijk internet is zelfs op de dag van vandaag soms nog een crime. Je zou in het geval van slecht WiFi kunnen kiezen voor een repeater, maar een betere en krachtigere oplossing is het aanschaffen van een powerlineset. Een WiFi-repeater versterkt namelijk het bestaande signaal, maar een powerline creëert een nieuw “vers” signaal met volledige sterkte en snelheid. Uiteraard biedt powerline ook de oplossing als je een nieuwe netwerkaansluiting via LAN wil creëren. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact! Met een powerlineset (of dLAN-set) stuur je namelijk het signaal via het stopcontact van de ene plug naar de andere.

Hoe installeer ik een powerlineset?

Een powerlineset installeren en configureren is zeer eenvoudig en door iedereen te doen. Het enige wat je nodig hebt is een bestaande verbinding en minimaal 2 lege stopcontacten. Je drukt de ene adapter in een stopcontact dicht bij je router of modem en drukt de andere in een stopcontact waar je een LAN-verbinding of WiFi-signaal wilt hebben (bijvoorbeeld op zolder of in de tuin). Vervolgens verbind je de ene adapter met je router/modem en wacht tot de verbinding is overgenomen. Afhankelijk van het merk en type wordt je naam en wachtwoord voor WiFi overgenomen. Het verdere configureren verschilt per merk, check hiervoor de handleiding. Het maakt overigens niet uit of je stopcontacten in een andere groep zitten, zolang ze maar achter dezelfde aardlekschakelaar zitten. De maximale afstand tussen de pluggen is enkele honderden meters, ruim genoeg voor de doorsnee woning of kantoorgebouw.

Powerline als oplossing voor op zolder

Ben je ook verzot op online gamen en kun je niet zonder je zelfgecreëerde wereld in LOTRO of World of Warcraft, maar valt die geknutselde verbinding steeds weg?  Schaf dan een gigabit-powerlineset met 2 powerline-adapters aan. Met een gigabit-set benut je de volledige snelheid van je internetverbinding en kun je eindeloos gamen zonder verbindingsproblemen. Druk eenvoudig de router die beneden staat in de ene adapter, douw je PC in de andere en je hebt een gestroomlijnde internetverbinding via het stopcontact. Ideaal als gamen je hobby is, maar de PC op zolder staat! 

Powerline als oplossing voor in je tuin

Dol op Netflixen en wil je je favoriete series ook in je tuin kunnen kijken, maar krijg je alleen
maar schokkende beelden omdat je WiFi-repeater het niet aankan? Stap dan over op een WiFi-powerlineset en stuur je internetverbinding gewoon door via het stopcontact. Een powerlineset maakt in tegenstelling tot je WiFi-repeater een nieuw signaal vanuit je stopcontact zodat je altijd kunt genieten van een “vers” WiFi-signaal. Zonder kabels te trekken of ander vervelend gedoe, gewoon superscherp beeld onder je overkapping!

Powerline als oplossing voor op je kantoor

Heb je thuis een kantoor van waaruit je alle zaken regelt en heb je behoefte aan een supersnelle en stabiele internetverbinding? Krijg je regelmatig klanten over de vloer en wil je niet in die mooi afgewerkte muren frezen of kabels onder de vloer door trekken? Dan is powerline ook een uitstekende oplossing voor jou! Internet via het stopcontact, overal in en om je huis, waar je kantoor ook is. Stel naar je eigen behoefte een set samen met- of zonder WiFi, gigabit of normale snelheid, met powerline kan het allemaal.

Powerline als oplossing voor op de werkvloer

Netwerkbeheerders hebben tegenwoordig de grootste moeite om overal op de werkvloer een snelle, draadloze internetverbinding te realiseren. Dus zie je overal kabelgoten, slecht weggewerkte kabels en nog meer rotzooi. Zelfs voor bedrijven biedt powerline de oplossing! Met een powerlineset stuur je internet door via elk stopcontact. Afstanden van enkele honderden meters overbruggen is geen probleem en je kunt de installatie zo inrichten dat de ene adapter WiFi heeft en de andere niet. Zo zorg je op elke werkplek voor een afzonderlijke verbinding. Met Plug&Play-installatie, dus voor elke systeembeheerder heel eenvoudig in te richten. Snelle, makkelijke en bovenal schone oplossing.