JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Powerline (internet via stopcontact)
Hier leest u er alles over.

Meer info


Powerline – Overal in en om het huis internet via het stopcontact

Wilt u overal in huis genieten van een supersnelle internetverbinding, maar heeft u geen zin om in muren te frezen en nieuwe kabels te trekken? Dan biedt een powerlineset, bestaande uit powerline-adapters of homeplugs, de uitkomst! Zo’n set bestaat uit 2 plugs waarmee u de (vaste) internetverbinding via het stopcontact doorstuurt.

Er zijn verschillende soorten powerline-adapters, met één of meerdere LAN-poorten, met of zonder WiFi, Fast Ethernet of Gigabit. Dit laatste type is bijvoorbeeld supersnel en perfect voor gamen en videostreaming.

Een powerlineset is de perfecte oplossing voor als u uw PC op zolder hebt staan en de router beneden in de meterkast of bij de TV. Ook kunt u zo op een eenvoudige manier uw netwerk verleggen naar buiten. Ideaal! Wij hebben absolute topmerken op het gebied van powerline in ons assortiment, zoals Devolo, TP-Link, Netgear en AVM Fritz!

Waarom kiezen voor een powerlineset?

Iedereen heeft wel een punt in huis waar geen WiFi-signaal of internetaansluiting is. Facebook checken in uw slaapkamer, berichtjes sturen op zolder of YouTube streamen in de achtertuin. Fatsoenlijk internet is zelfs tot de dag van vandaag soms nog een crime. U zou in het geval van slecht WiFi kunnen kiezen voor een repeater, maar een betere en krachtigere oplossing is het aanschaffen van een powerlineset. Een WiFi-repeater versterkt namelijk het bestaande signaal, maar een powerline creëert een nieuw “vers” signaal met volledige sterkte en snelheid. Uiteraard biedt powerline ook de oplossing als u een nieuwe netwerkaansluiting via LAN wilt creëren. Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact! Met een powerlineset (of dLAN-set) stuurt u namelijk het signaal via het stopcontact van de ene plug naar de andere.

Hoe installeer ik een powerlineset?

Een powerlineset installeren en configureren is zeer eenvoudig en door iedereen te doen. Het enige dat u nodig heeft is een bestaande verbinding en minimaal 2 lege stopcontacten. u drukt de ene adapter in een stopcontact dicht bij uw router of modem en de andere in een stopcontact waar u een LAN-verbinding of WiFi-signaal wilt hebben (bijvoorbeeld op zolder of in de tuin). Vervolgens verbindt u de ene adapter met uw router/modem en wacht tot de verbinding is overgenomen. Afhankelijk van het merk en type wordt uw naam en wachtwoord voor WiFi overgenomen. Het verdere configureren verschilt per merk, check hiervoor de handleiding. Het maakt overigens niet uit of uw stopcontacten op een andere groep zitten, zolang ze maar achter dezelfde aardlekschakelaar zitten. De maximale afstand tussen de pluggen is enkele honderden meters, ruim genoeg voor de doorsnee woning of kantoorgebouw.

Powerline als oplossing voor op zolder

Bent u ook verzot op online gamen en kunt u niet zonder uw zelfgecreëerde wereld in LOTRO of World of Warcraft, maar valt die geknutselde verbinding steeds weg? Schaf dan een gigabit-powerlineset met 2 powerline-adapters aan. Met een gigabit-set benut u de volledige snelheid van uw internetverbinding en kunt u eindeloos gamen zonder verbindingsproblemen. Druk eenvoudig de router die beneden staat in de ene adapter, plug uw PC in de andere en u heeft een gestroomlijnde internetverbinding via het stopcontact. Ideaal als gamen uw hobby is, maar de PC op zolder staat! 

Powerline als oplossing voor in de tuin

Dol op Netflixen en wilt u uw favoriete series ook in de tuin kunnen kijken, maar krijgt u alleen maar schokkende beelden omdat uw WiFi-repeater het niet aankan? Stap dan over op een WiFi-powerlineset en stuur uw internetverbinding gewoon door via het stopcontact. Een powerlineset maakt in tegenstelling tot uw WiFi-repeater een nieuw signaal vanuit uw stopcontact zodat u altijd kunt genieten van een “vers” WiFi-signaal. Zonder kabels te trekken of ander vervelend gedoe, gewoon superscherp beeld onder uw overkapping!

Powerline als oplossing voor op kantoor

Heeft u thuis een kantoor van waaruit u alle zaken regelt en heeft u behoefte aan een supersnelle en stabiele internetverbinding? Krijgt u regelmatig klanten over de vloer en wilt u niet in die mooi afgewerkte muren frezen of kabels onder de vloer door trekken? Dan is powerline ook een uitstekende oplossing voor u! Internet via het stopcontact, overal in en om het huis, waar uw kantoor ook is. Stel naar eigen behoefte een set samen met of zonder WiFi, gigabit of normale snelheid, met powerline kan het allemaal.

Powerline als oplossing voor op de werkvloer

Netwerkbeheerders hebben tegenwoordig de grootste moeite om overal op de werkvloer een snelle, draadloze internetverbinding te realiseren. Dus ziet u overal kabelgoten, slecht weggewerkte kabels en nog meer rotzooi. Zelfs voor bedrijven biedt powerline de oplossing! Met een powerlineset stuurt u internet door via elk stopcontact. Afstanden van enkele honderden meters overbruggen is geen probleem en u kunt de installatie zo inrichten dat de ene adapter WiFi heeft en de andere niet. Zo zorgt u op elke werkplek voor een afzonderlijke verbinding. Met Plug & Play-installatie, dus voor elke systeembeheerder heel eenvoudig in te richten. Snelle, makkelijke en bovenal schone oplossing.

Naar boven