bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Kies de geschikte portofoon accu bij Conrad

De accu is het hart van uw portofoon. U kunt er dan ook maar beter goed zorg voor dragen. Om altijd en overal gebruik te kunnen maken van uw portofoon is een goede reserve accu dan ook een goed idee. Bij Conrad vindt u binnen mum van tijd welke portofoon accu u voor welk toestel nodig heeft. Dat gebeurt op basis van de nummering die u op de originele accu vindt.

Keuze tussen portofoon accu’s tussen de 3,7 en 12V. Welke heeft u nodig?

De spanning van de portofoon accu’s bij Conrad varieert tussen de 3,7 en 12V. Het voltage of de spanning indiceert hoeveel spanning er op de polen van een accu staat. Hoe hoger het voltage is, hoe minder ampère de accu nodig heeft om het toestel van de nodige stroom te voorzien. Een accu van 12V verbruikt hierbij minder stroom dan een accu van 3,7V om hetzelfde effect te bereiken. Dit voltage moet daarbij compatibel zijn met het toestel.

Portofoon accu’s met verschillende capaciteiten

Daarnaast zijn er ook portofoon accu’s met een verschillende capaciteit, uitgedrukt in mAh. Dit varieert bij een portofoon accu van 300 mAh tot 2200 mAh. Capaciteit is hierbij letterlijk te nemen. Zoals een emmer een capaciteit van 10 liter water kan hebben, zegt de eenheid mAh met hoeveel stroom de accu gevuld is. Een accu met een hoog voltage en een lage capaciteit is bijvoorbeeld snel opgebruikt.

Portofoon accu’s van Kenwood of Motorola

Bij Conrad verkopen we portofoon accu’s van merken zoals Kenwood of Motorola. De Motorola accu en de Kenwood accu zijn perfect afgestemd op de behoeftes van elke portofoon. Koopt u een portofoon accu van Motorola of Kenwood, dan bent u zeker van een lange levensduur. Zeker als u bijvoorbeeld de accu’s niet altijd volledig leeg of vol laat lopen, is een lange levensduur gegarandeerd.

NiMH, Li-Ion of NiCD portofoon accu’s?

Een portofoon accu kan een van deze types zijn:

  • NIMH. Nikkel-metaalhydride accu’s zijn ideaal als portofoon accu, oftewel voor toestellen die in korte tijd (bijvoorbeeld tijdens een gesprek) veel stroom verbruiken. Ze zijn echter wat gevoeliger voor zelfontlading en verliezen na verloop van tijd energie, ook als u de portofoon accu niet gebruikt.
  • Lithium-ion: Deze accu’s zijn over het algemeen lichter dan NiMH accu’s. De accucapaciteit vermindert na verloop van tijd, maar dit effect is beperkt. Bij een goede lithium-ion accu merkt men dat ze na 5 jaar toch nog steeds 90 procent van hun capaciteit hebben. Omwille van deze duurzaamheid zijn ze ook milieuvriendelijk. De meeste accu’s in elektrische auto’s zijn lithium-ion accu’s.
  • NiCD: De nikkel-cadmium accu is een zogenaamde droge accu op basis van nikkel en cadmium. 'Droog' wil zeggen dat er geen vloeistoffen in de batterij aanwezig zijn. Dit is een voordeel, maar een sterk nadeel van deze accu is de aanwezigheid van cadmium, een giftige stof. De NiCD-accu’s geven veel stroom af en ze zijn vrij goedkoop in vergelijking met andere types.

Hoe kan Conrad u helpen bij de keuze voor de beste portofoon accu?

Bij Conrad kiest u steeds de juiste portofoon accu voor uw toestel. Conrad is niet zomaar een online shop waar u even wat spullen aanschaft in de hoop dat u de juiste keuze maakt. We zijn een echt sourcingplatform. U koopt er 24 uur per dag alle technische onderdelen voor uw project of communicatiesysteem. Conrad maakt u graag wegwijs in de meer dan 450.000 producten. Bovendien biedt Conrad meer dan enkel producten en service. U kunt ook een beroep doen op Conrad voor oplossingen op maat. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van walkietalkies of cb-apparatuur in bulk voor uw bedrijf. Indien gewenst komen we bij uw bedrijf ter plaatse om u te adviseren en uw wensen te overlopen. Eén ding is zeker: we vinden steeds de beste oplossing voor uw vraag.