JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Omvormers

Regel het met de omvormers van Conrad

Ben je op zoek naar een elektronisch apparaat waarmee je spanning A kan omvormen naar spanning B? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een omvormer - een apparaat waarmee je precies deze handeling realiseert. Omvormers zorgen voor een verandering van frequentie en zijn tevens in staat gelijkspanningen om te zetten naar wisselspanningen. Bekijk het complete aanbod omvormers op Conrad.nl óf lees verder voor méér informatie!

Omvormers: wat zijn het?

Zoals gezegd zijn omvormers de aangewezen attributen voor het omvormen van de ene spanning naar de andere. Daarbij maken ze gebruik van verschillende wisselingen in de frequentie. Een omvormer is ook geschikt voor het veranderen van gelijkspanning in wisselspanning óf voor de transformatie van wisselspanning A naar een wisselspanning B. Door die laatste twee opties onderscheidt de omvormer zich van de transformator: deze twee begrippen worden nogal vaak door elkaar gehaald.

Waarvoor gebruik je omvormers?

Omvormers hebben verschillende functies en zijn derhalve voor een groot aantal situaties te gebruiken. Een voor de hand liggend voorbeeld is de reisstekker. Wanneer je naar de Verenigde Staten gaat, merk je dat ze daar andere stopcontacten hebben dan in Europa. Een omvormer zorgt ervoor dat je jouw stekkers tóch in deze stopcontacten kunt gebruiken, zij het met een omweg. Dit is slechts een voorbeeld. Ook voor in de auto vind je meerdere omvormers die het bijvoorbeeld mogelijk maken om je telefoon in het voertuig op te laden. De toepassingen zijn eindeloos.

Welke omvormers zijn er?

Omvormers bestaan in alle soorten en maten en variëren daarom ook in prijs. Een reisstekker hoeft vaak niet veel te kosten, maar de duurdere uitvoeringen zijn vaak in staat om een groter vermogen om te zetten. Hiermee kunnen niet alleen telefoons, maar ook koffiezetapparaten en zelfs televisies worden voorzien van spanning. De keuze voor een omvormer hangt daarom af van je persoonlijke gebruiksdoelen.

Welke omvormers vind ik op Conrad?

Conrad onderscheidt een drietal omvormers die voor verschillende toepassingen zijn te gebruiken. Dit zijn:

DC/DC-omvormers

Omvormers

Toebehoren voor omvormers

Ben je geïnteresseerd in een van deze producten? Twijfel dan niet en haal ze vandaag nog in huis via www.Conrad.nl. 

Naar boven