bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Noodverlichting accu

Mocht zich opeens een gevaarlijke situatie voordoen, dan bent u uzelf dankbaar als u vooraf maatregelen heeft getroffen om gevaarlijke situaties beter de baas te zijn. Een van die maatregelen bestaat uit het aanschaffen van een noodverlichting accu. Met een noodverlichting accu weet u zeker dat u altijd beschikt over stroom om de noodverlichting te laten branden.

Wat is een noodverlichting accu?

Een noodverlichting accu bestaat uit een staaf met kabels en is meestal oplaadbaar. De noodverlichting accu kan aangesloten worden op vluchtrouteverlichting of noodverlichting en is daardoor een betrouwbare reserveaccu die bijdraagt aan optimale veiligheid. Een aantal van de accu’s voor noodverlichting is extra goed bestand tegen hoge temperaturen. Dat kan een groot voordeel zijn, omdat de noodverlichting accu dan ook blijft werken als er eventueel brand uitbreekt. Juist in dat soort situaties is het belangrijk dat u het licht van een vluchtroute kunt volgen, omdat dat vaak het enige herkenningspunt is bij rookontwikkeling.

Noodverlichting accu van verschillende merken

Bij Conrad verkopen we noodverlichting accu's van de merken Beltrona en Emmerich. U kunt bij deze merken rekenen op hoogwaardige producten van een goede kwaliteit. Natuurlijk is het altijd van belang dat een product goed is, maar zeker bij producten die nodig zijn bij een gevaarlijke situatie moet u kunnen rekenen op een degelijk product.

Noodverlichting accu van diverse capaciteiten en voltages

Een noodverlichting accu is verkrijgbaar in diverse voltages en capaciteiten (mAh). De accu’s zijn verkrijgbaar met 2,4 V, 3,6 V, 4,8 V en 6 V. Als het gaat om het aantal mAh, dan kunt u kiezen tussen 4000 mAh, 1500 mAh, 2500 mAh en 800 mAh. De keuze die u maakt voor het voltage en het aantal mAh van de noodverlichting batterij is afhankelijk van de noodverlichting die u heeft en hoelang u wilt dat de accu de noodverlichting kan laten branden zonder dat u de accu moet opladen. Het kan voorkomen dat een noodverlichtingaccu alleen geschikt is voor noodverlichting van bepaalde merken. Dat staat dan duidelijk aangegeven bij de omschrijving van de noodverlichting accu.

Noodverlichting verplicht in openbare gebouwen

In openbare gebouwen is noodverlichting verplicht. Bovendien is het ook verplicht om de noodverlichting adequaat te beheren. Dat betekent dat de noodverlichting regelmatig onderhouden en geïnspecteerd moet worden. Het is dus van belang om op regelmatige basis controles aan de noodverlichting uit te voeren. Controleer bijvoorbeeld de draden van de noodverlichting en kijk of de verlichting nog goed vastzit. Zorg er daarnaast voor dat de vervangende accu voor noodverlichting binnen handbereik ligt en opgeladen is. Stel ook eventuele medewerkers of bewoners van het pand ervan op de hoogte dat er een reserveaccu is en waar de accu ligt. De noodverlichting accu kan dan snel gepakt en aangesloten worden indien de noodverlichting niet of niet meer goed werkt.

Accu’s en noodverlichting bij Conrad

Behalve een noodverlichting accu verkoopt Conrad ook de noodverlichting waar de batterij voor noodverlichting op aangesloten kan worden. Deze noodverlichting bestaat uit groene bordjes die aangeven waar een vluchtroute te vinden is. Dat is altijd de kortste route om zo snel mogelijk buiten te komen. Doordat de bordjes verlicht worden, zijn ze tijdens verschillende omstandigheden alsnog duidelijk zichtbaar. We hebben ook een pictogrammenset in het assortiment die op de noodverlichting geplakt kan worden en waarop aangegeven staat welke kant iemand op moet om de vluchtroute te volgen. Deze pictogrammenset bestaat uit een sticker met een pijl naar links, rechts, rechtdoor of naar achteren.

Ook accessoires voor noodverlichting bij Conrad

Naast een noodverlichting accu, noodverlichting en een pictogrammenset voor de noodverlichting verkopen we bij Conrad ook allerlei accessoires voor noodverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een handschijnwerper of aan een oplader voor de handschijnwerper. Plaats de handschijnwerper altijd op een zichtbare en bereikbare plaats en breng ook hierbij eventuele medewerkers of bewoners van het pand op de hoogte van de plaats van de handschijnwerper. Iedereen weet zo de handschijnwerper te vinden als er sprake is van een crisissituatie.