JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Nachtlampen voor een licht in de duisternis

Wie kent het probleem ’s nachts niet, je ligt lekker te slapen in je bed, maar je partner, kinderen en/of huisgenoten denken daar anders over. Je wordt wakker door het geluid van stotende tenen, gevloek en uiteindelijk het licht van bijvoorbeeld de badkamer. Maar misschien ben je zelf wel een onrustige slaper, geniet je van een midnight-snack of kom je regelmatig laat thuis. Niemand houdt ervan om z’n tenen te stoten, maar je wilt ook niet iedereen wakker maken met felle verlichting. Dit euvel los je op met een nachtlampje! En nee, dit zijn niet per se kinderlampen voor de allerkleinste Tekkies. Maar stijlvolle, praktische, mobiele en vooral handig te plaatsen verlichting.

Meer veiligheid met een nachtlamp

Afgezien van het feit dat je tenen stoten op z’n zachts gezegd niet zo prettig is, is het wellicht één van de minst erge dingen die je kan overkomen. Het gebeurt te vaak dat kinderen (maar ook volwassen) struikelen en bijvoorbeeld van de trap vallen met alle gevolgen van dien.
Een nachtlampje plaatsen bij gevaarlijke plaatsen zoals het trapgat is dan eigenlijk ook een must. Deze kleine lampjes plug je in een stopcontact of werken op batterijen. Dit laatste is wel zo handig als een stopcontact ver te zoeken is. De ingebouwde lampen zijn meestal LED's en dus lekker energiezuinig. Je hoeft je daarom niet druk te maken over stroomverbruik of dat je constant batterijen moet verwisselen. Afhankelijk van het model schijnt het licht niet rondom de lamp maar naar beneden op de vloer. Zo word je niet verblind door het licht maar zie je wel wat er voor je gebeurt. 

De meeste lampen zijn uitgerust met een schemerschakelaar. Dit houdt in dat de lamp overdag niet aangaat. De schemerschakelaar herkent duisternis en zal pas gaan branden bij een bepaalde lichtsterkte.

Nachtlampen met bewegingsmelders

Een nog slimmer variant op de schemerschakelaar zijn nachtlampen met bewegingsmelders. Deze lampen branden standaard niet maar gaan branden als er beweging wordt gedetecteerd. Dankzij een detectiebereik van een aantal meters heb je alsnog de vrijheid om de lamp te monteren. Zo kun jij volop genieten van je welverdiende nachtrust en je huisgenoten van een veilig bezoekje naar het toilet.

Mobiele lampjes voor licht onderweg

Heb je een vrij grote woning of is het toilet wat ongemakkelijk geplaatst voor nachtelijk gebruik? Dan is je hele woning uitrusten met nachtlampen waarschijnlijk niet de beste oplossing. In zo’n geval ben je beter af met mobiele lampjes. Deze lampen zijn te vergelijk met een zaklamp alleen hebben ze (voor huiselijk gebruik) een aangenamer licht. Je zet ze eenvoudig aan door erop te tikken en zijn daarmee zelfs geschikt voor de meest slaperige Tekkies. Ook zijn er mobiele lampjes met bewegingsmelders voor nog meer comfort. Leg de lamp op een kastje buiten de slaapkamer en neem hem mee waar je ook gaat, staat of slaapt.

Naar boven