JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Multimeter VOLTCRAFT VC-460 E CAT III 1000 V, CAT IV 600 V Fabrieksstandaard (zonder certificaat)

VOLTCRAFT
Bestnr.: 1500208 - 89
Fabrikantnummer: VC-460 E |  EAN: 4016139142012
€ 185,00
incl. btw, excl. Verzendkosten
Op voorraad
 • CAT III 1000 V, CAT IV 600 V
 • 6000 counts
 • Stof- en waterstraaldicht (IP65)
 • Extreem robuust
 • Met 3-fasen-draairichtingsindicatie en 1 kHz laagdoorlaatfilter

Voltcraft VC-460 E multimeter

Productspecificaties

 • Temperatuurmeting
 • Analoge balk
 • 3-fasen draaiveldtester
 • Gelijktijdige weergave van 2 meetwaarden
 • Testspanning voor diodetest: 3,0 V/DC
 • Meetbereik akoestische doorgangstester: 100 Ω (≤ 10 Ω akoestisch)
0.1 mV
1000 V
0.1 mV
750 V
0.1 µA
10 A
0.1 µA
10 A
Meetbereik weerstand
0.01 Ω - 60 MΩ
Meetbereik capaciteit
0,001 nF - 60 mF
Meetbereik frequentie
60 Hz - 40 MHz
Inwendige AC-weerstand
10 MΩ
Basisnauwkeurigheid (±) %
0.7 %
Meetwijze
True RMS
Frequentiebereik
40 Hz - 5 kHz
Voedingsspanning
1x 9 V batterij (blok)
Gewicht
473 g
Kalibratie conform
Fabrieksstandaard (zonder certificaat)
Meetcategorie
CAT III 1000 V
CAT IV 600 V
Spanningsmeting
AC/DC
Stroommeting
AC/DC
Type
VC-460 E
Weergave
Digitaal
Weergave (counts)
6000
Bijzonderheden
Sproeidicht (IP65)
Categorie
Multimeter

Downloads

Highlights & Details

 • CAT III 1000 V, CAT IV 600 V
 • 6000 counts
 • Stof- en waterstraaldicht (IP65)
 • Extreem robuust
 • Met 3-fasen-draairichtingsindicatie en 1 kHz laagdoorlaatfilter

Beschrijving

Extreem robuuste multimeter
De Voltcraft VC-400-serie is uitstekend geschikt voor elektriciens, monteurs en servicetechnici voor het werken onder zware omstandigheden. Een aantal details maken dit apparaat tot de eerste keus voor dagelijks gebruik.

Bijna onverslaanbaar
Een 2-componenten behuizing met omsluitend, rubberen frame beschermt het meetapparaat van alle kanten, ook het display, tegen beschadigingen tijdens het vallen op een harde vloeren. Een val van 2 m hoogte kan het apparaat niet deren. De rubberen behuizingsschaal zorgt bovendien voor uitstekende grip op het apparaat.

Bescherming tegen water en vocht (IP65)
Het meetapparaat is zo ontworpen dat regen en sneeuw of zelfs een waterstraal niet leiden tot defecten. Gebruik en opslag op locaties met hoge luchtvochtigheid, zoals industrieterreinen, machineruimtes en niet helemaal droge garages is zonder problemen mogelijk.

Stof- en vuildicht
De behuizing, de bussen en alle bedieningselementen zijn absoluut stofdicht geconstrueerd. Ook na vele jaren blijft het meetapparaat zo klaar voor gebruik als op de eerste dag.

Slipvast, liggend en opengeklapt
De Voltcraft VC-400 serie heeft door de met rubber beklede achterkant altijd antislip-contact met de ondergrond. In opengeklapte toestand blijft het apparaat dankzij het geïntegreerde rubberen vlak stevig staan.

Exacte meetwaarden door TrueRMS meting van de werkelijke effectieve waarden
De TrueRMS werkelijk-effective-waardemeting maakt de exacte meting van asymmetrische spanningen en stromen mogelijk, die afwijken van de basisvorm van de sinusgolf. Asymmetrische spanningen komen meestal voor bij vermogenregelaars zoals dimmers, toerentalregelaars, schakelende regelaars, gepulste opladers of elektronische rijregelaars in de modelbouw, enz. Gebruikelijke meetinstrumenten geven bij dergelijke, speciale metingen vaak een zeer grote meetafwijking.

Automatische displayverlichting
Een geïntegreerde lichtsensor schakelt de verlichting van het display in de schemering automatisch aan. Er is bijzonder veel aandacht besteed aan het contrast van het display. Indien nodig het apparaat deels worden uitgeschakeld om de apparaten die batterij te sparen.

Meetstiften bevestigen
Voor het meten in een schakelkast kan een van de meetstiften aan de achterkant van het apparaat worden bevestigd. Het probleem om tegelijkertijd het apparaat en twee meetpunten vast te moeten houden is daarmee opgelost.

Groot display met 6000 counts
Met de extra grote cijfers biedt deze multimeter een zeer goede afleesbaarheid. Het display geeft telkens 4-cijferige waarden weer tot 5999 (6000 counts) ongeacht de positie van de komma.

Hangmontage
Met het uitklapbare, stalen oog is het apparaat gemakkelijk op te hangen en te bevestigen aan veiligheidsgordels. Het stevige oog is in ingeklapte toestand perfect in de behuizing van de multimeter verwerkt.

Zaklampfunctie
Aan de achterkant bevindt zich een krachtige LED in de behuizing. Met één druk op de knop vindt u ook in het donker de weg naar de zekeringkast.

Op veiligheid getest
De Voltcraft VC-440 E is TÜV GS getest en voldoet aan alle veiligheidseisen tot CAT IV 600 V en CAT III 1000 V.

Betrouwbare meetresultaten met fabriekskalibratie
In het kader van de kwaliteitsborging wordt bij alle Voltcraft meetapparaten tijdens de productie een kalibratie volgens de fabrieksstandaard uitgevoerd. Deze garandeert de hoge kwaliteit en de naleving van de tolerantiegrenzen zoals aangegeven in de technische gegevens van de gebruiksaanwijzing. Een certificaat wordt hierbij niet gemaakt.

Uitvoering

 • Meetfuncties: · Gelijkspanning tot max. 1000 V · Wisselspanning tot max. 750 V · Gelijk- en wisselstroom tot max. 10 A / 20 A kortstondig (max. 10 seconden) · Frequentiemeting van 60 Hz tot 40 MHz (elektronisch) of van 45 tot 400 Hz (elektrisch, als subfunctie) · Capaciteiten tot 60 mF · Weerstanden tot 60 MΩ · Doorgangstest (<10 Ω akoestisch) · Diodetest · 3-fasen-indicatie van de draairichting.
 • Overige functies: · Automatische/handmatige selectie van het meetbereik · Hold-functie · Max./min.-meetwaardegeheugen · Piekwaarderegistratie (PEAK) · Meting van de referentiewaarde (REL) · Automatische displayuitschakeling (kan worden gedeactiveerd) · Automatische uitschakeling (kan worden gedeactiveerd) · Geïntegreerde LED-lamp · Uitklapbare opstelbeugel en ophangoog · Indicatie van de batterijstatus · Waarschuwingssymbool bij de meting van gevaarlijke spanningen · Rubberen frame met aan de achterzijde een meetsnoerhouder.

Omvang levering

 • Digitale multimeter
 • 2x CAT IV-veiligheidsmeetsnoeren
 • 9 V-batterij (blok)
 • Gebruiksaanwijzing (op CD)
 • Veiligheidsinstructies.
Vergelijkbare producten
Aanbevolen accessoires (3)
Naar boven