bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over Merten schakelaarprogramma's

  • Wat is het bijzondere van Merten schakelaarprogramma's?

  • Voor het individueel schakelaar design met M-Creativ

  • Merten-schakelaars programma bij Conrad

  • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over de Merten-schakelaars programma

 

Wat is het bijzondere van Merten schakelaarprogramma's?

Schakelaarprogramma's zijn een generieke naam voor alle onderdelen van de elektrische installatie, waarmee geschakeld of gedimd worden gebruikt, en waarmee elektrische aansluitingen uit wanden of meubels in de vorm van stopcontacten voor een groot aantal taken kunnen worden gerealiseerd. Verder zijn in het ontwerp van een schakelmateriaalfabrikant extra elementen van de intelligente huis installatie "verpakt", zoals timers, ISDN-, netwerk- en andere media stopcontacten of ook bewegingsmelder.

Merten schakelaarprogramma

Een dergelijk schakelaarprogramma biedt architecten en planners het voordeel dat men een woon- of kantoor eenheid compleet met een uniform design kan uitrusten, die zich gestalterisch in de omgeving past.

De firma merten van wiehl ontwikkelt sedert meer dan 100 jaar baanbrekende en geweldige design oplossingen voor intelligente gebouwen. Kwaliteit en design heeft in het middelpunt. De zakelijke producten zijn in meer dan 130 landen beschikbaar en komen in woonhuizen, kantoren, openbare gebouwen, in hotels, scholen, ziekenhuizen en industriële omgevingen.

Het Merten portfolio omvat schakelaarprogramma's, bewegings- en rookmelders en oplossingen voor intelligente gebouwensysteemtechniek KNX. De kwaliteitseisen van het bedrijf weerspiegelt zich in de certificering volgens ISO 9001:2000 weerspiegeld.

 

Voor het individueel schakelaar design met M-Creativ

Merten-schakelaars design

De schakelaarprogramma's van de firma Merten omvatten wandschakelaar en -toets, dimmer, stopcontacten voor diverse media, zoals antenne- of telefoonaansluitingen, bewegingsmelder en nog veel meer. Alle onderdelen zijn met elkaar combineer- en uitwisselbaar met bijbehorende accessoires. Daarmee zijn toekomstbestendige oplossingen mogelijk: men kan het design op één plaats wisselen zonder de gehele elektrische en elektronische componenten te vervangen.

Een bijzonder pluspunt is het gebied "M-Creativ". Daarmee biedt het bedrijf een service aan lijsten en afdekkingen voor diverse elementen van de programma's individueel vorm te geven. Er zijn basisframe-, standaard- of functionele inzetstukken met een transparante afdekking uit het gehele programma ter beschikking, die de eindverbruiker met voorgegeven designs of naar eigen inzicht via upload kan maken.

Zo blijft nauwelijks iets te wensen over elke ruimte kan met zogezegd met de i-dopje "Mijn schakelaar design" door gestyled. De bediening van de webtools is eenvoudig en intuïtief gehouden. 

 
 

Merten-schakelaars programma bij Conrad

De items in het schakelaarprogramma van Merten zijn volgens diverse criteria worden geselecteerd. Daartoe behoren de prijsklasse, nieuwe producten en aanbiedingen die klantenbeoordeling en de beschikbaarheid in onze filialen van stationair detailhandel van Conrad.

Onder creatieve en oogpunt kan worden geselecteerd volgens:

Kleur: er zijn 15 kleuren of kleurcombinaties beschikbaar. De mogelijkheden van "M-Creativ" zijn niet meeberekend.

Componenten: onderscheid tussen afdekking, gebruik, frame, accessoires en afdekraam

Serie: verschillende design lijnen van Merten, bijvoorbeeld "1-M", "aqua design" of "M-Star", waaronder ook de onderdelen van schakelmateriaalfabrikant, de met "M-Creativ" individueel aanpasbaar zijn

Materiaal: glas, kunststof of metaal

Functie: selectie na installatie technische. Daarbij kan door het aanklikken van de serie onmiddellijk ziet, en technische component in welk ontwerp ter beschikking staan. Hiertoe behoren onder andere:
 

  • Schakelaar als controle- of wisselschakelaar
  • Bewegingsmelder registreren bewegende warmtebronnen (personen) in een instelbare detectiebereik en start u een schakeltijd. De sensormodule beschikt over een lichtsensor met instelbare helderheidsdrempel
  • Dimmer in verschillende vermogensklassen
  • Elektronica-/relais schakeleenheid voor het bedienen van andere componenten
  • Glimlampen gebruik, uitgevoerd als LED
  • Wisselschakelaar, kruisschakelaar en toetsen
  • Een Memo-Box voor het opnemen en afspelen van maximaal acht spraakberichten
  • SAT-, TAE-, ISDN-stopcontacten
  • Tijdschakelklokken en centraal basiselement inzetstukken
 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen over de Merten-schakelaars programma

Wat is bij de omgang met merten schakelaarprogramma's gaat?

Bij werkzaamheden op het laagspanningsnet van bestaat het gevaar van levensgevaarlijke elektrische schokken. Daarom mogen deze activiteiten alleen door daarvoor opgeleide elektriciens met inachtneming van de geldige DIN-/VDE-bepalingen worden uitgevoerd. Een overeenkomstig waarschuwingssymbool "installatie vereist elektrotechnicus' werd door de sportbonden ZVEH, DKE en ZVEI als internationale norm symbool conform IEC 60417-6182 ontwikkeld. Ook bij de producten van Merten is op de verpakking van de betreffende producten het genoemde waarschuwingssymbolen te vinden.

Relais schakeleenheid

Alle werkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd als de netspanning uitgeschakeld is. Van sommige onderdelen gaat ondanks uitgeschakelde netspanning een gevaar, bijvoorbeeld van condensatoren.

Bij het niet in acht nemen van de installatie instructies kan schade aan onderdelen om brand of andere gevaren. Door het openen van elektronische componenten of andere onbevoegden apparaat ingrepen vervalt de garantie.

Voor het gebruik is een bescherming tegen onbedoeld aanraken te garanderen.

Bij sommige items van Merten schakelaarprogramma - speciaal bij dimmers - zijn aanwijzingen voor de schakelbare lasten bij temperaturen in acht te worden genomen. Details vindt u in de installatie-instructies.

Bij functiestoringen of beschadigingen moet een elektrische installatie direct spanningsvrij geschakeld worden. Defecte elementen moeten worden vervangen en tegen verdere gebruik te beveiligen.

Schakelaar frame en - inzetten

Wat moet ik doen als een schakelaar programma is?

Schakelaarprogramma's zijn - afhankelijk van de vraag - vaak jarenlang of zelfs al tientallen jaren onveranderd op de markt. De schakelaarprogramma's van Merten zijn gebaseerd op een verscheidenheid aan softwareverwijzingen doordat systeem, zodat in geval van een printmond alleen de lijsten en afdekkingen worden vervangen moeten worden. De inzetstukken van het systeem M passen in alle design- en afwerkingen zijn van de fabrikant.

Bij het vervangen van de elektrische componenten zijn de technische omstandigheden en specificaties in acht te worden genomen.