JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Luchtreinigers zorgen voor een schone lucht in huis

Adem vrij en heb minder last van hooikoorts

Hoog in de bergen en ook aan zee bevat de lucht een groot aantal negatieve ionen. Deze frisse lucht vermindert problemen met de luchtwegen. Dat is ook de reden dat mensen met gevoelige luchtwegen graag op deze plekken vertoeven. De lucht in steden en gebouwen is daarentegen rijk aan positieve ionen. Deze lucht bevordert allergieën en kan je ziek en vermoeid maken. Ionisatoren verhelpen dit, doordat positieve ionen worden omgezet in negatieve ionen.

Met een ionisator in je woon- en/of slaapkamer zuiver je de lucht in huis. Pollen worden gefilterd en je hebt baat bij de schone lucht. Zo kun je vrijer ademen en heb je minder last van je hooikoorts!

Een aangename, gezonde lucht in huis
Minder last van allergieën en vieze luchtjes
Adem vrijer, functioneer beter
Sommige apparaten maken wat meer geluid
Eens in de zoveel tijd moet je het filter reinigen
Je hebt een apparaat per ruimte nodig 

Wat is hooikoorts?

De pollen van verschillende grassen, bloemen, planten en bomen kunnen bij sommige mensen behoorlijk wat teweeg brengen. Deze in bloei staande natuur is natuurlijk prachtig om te zien, maar het stuifmeel dat ze afgeven (ook wel pollen genoemd) is de boosdoener voor de overgevoeligheidsreacties die mensen krijgen als ze last hebben van hooikoorts.

Als iemand die last heeft van hooikoorts in contactkomt met pollen, ontstaat er een allergische reactie. Tranende, rode en/of jeukende ogen zijn net zoals een jeukende of verstopte (loop)neus en verkoudheidssymptomen als niezen en hangerigheid, veel voorkomende allergische reacties.

Adem vrijer door schone lucht

Met een ionisator in je woon- en/of slaapkamer zuiver je de lucht in huis. Pollen worden gefilterd en je hebt baat bij de schone lucht. Zo kun je vrijer ademen en heb je minder last van je hooikoorts!

Pollenkalender diverse stuifmeelproducenten:

  J F M A M J J A S O N D
Hazelaar                  
Els                
Berk                    
Gras            
Bijvoet (kruid)            
Weegbree        
Zuring          

Wanneer is het pollenseizoen?

Vooral in het voorjaar en de zomer als de natuur weer in bloei komt, zorgen de pollen voor
lentekriebels. Kriebels in je neus, jeukende ogen, tranen, niezen en als je pech hebt zit je hoofd binnen de kortste keren dicht en lijken je klachten op die van een verkoudheid. Enorm vervelend allemaal. En de pollen kunnen wel tot november in de lucht hangen.  

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Helaas is hooikoorts nog niet te genezen. De ronddwarrelende pollen (stuifmeelkorrels) in de lucht zijn buitenshuis ook niet te vermijden. Maar er best een hoop wat je kunt doen tegen hooikoorts:

  • Hou je ramen en deuren dicht, vooral in de slaapkamer
  • Kleed je niet om in de slaapkamer (pollen die buitenshuis op je kleren zijn gekomen, kunnen zo niet door het omkleden in de slaapkamer terecht komen)
  • Wrijf niet in je ogen (als je jeuk hebt). Door te wrijven kunnen je ogen ontsteken en kan de irritatie alleen maar erger worden. Spoel met een beetje lauw water als het erg jeukt of leg even een nat gemaakt washandje op je ogen. Heb je meteen een goed argument om even een schoonheidsslaapje te doen ;-)
  • Draag buitenshuis een zonnebril zodat de pollen minder makkelijk in je ogen kunnen komenLaat een ander je gras maaien (al dat gestuif is niet echt bevorderlijk voor je allergie)
  • Ga je weg met de auto? Zorg dan dat je de ramen dichthoudt