JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Luchtdrukslangen

Luchtdrukslangen: onmisbaar in de pneumatiek en hydrauliek

Voor we uitleggen wat een luchtdrukslang precies doet is het handig in te gaan op de twee vakgebieden waarvóór deze producten veelal worden gebruikt. Dit zijn er twee: de pneumatiek en de hydrauliek. Hieronder vind je meer informatie over deze begrippen. Ben je reeds bekend hiermee en zoek je naar een luchtdrukslang om jouw werkzaamheden mee uit te voeren? Kijk dan verder op de website voor het complete aanbod.

Wat houdt pneumatiek in?

Onder pneumatiek verstaan we een speciale tak van de wetenschap die zich verdiept in samengeperste gassen, vaak lucht. De techniek maakt gebruik van verschillende schakeltechnieken en wordt aangedreven door diverse apparaten, waaronder vlinders en pompen. De techniek, die in de categorie regeltechniek valt, wordt gebruikt voor verschillende werkzaamheden en is populair vanwege de relatief lage kosten én de hoge betrouwbaarheid met betrekking tot een goed resultaat.

Wat is hydrauliek?

Hydrauliek is weer een andere vorm van techniek - een manier die we kunnen plaatsen onder de noemer aandrijftechniek. Hierbij maakt men geen gebruik van luchtdruk, maar van een speciale vloeistof (de hydraulische vloeistof) die onder hoge druk wordt toegepast. Hiervoor zijn een aantal onderdelen nodig, waaronder de pomp, een cilinder of motor en natuurlijk de vloeistof zelf. In de praktijk gaat het daarbij vaak om een soort olie.

Wat is een luchtdrukslang?

Zowel bij pneumatiek als bij hydrauliek wordt er gebruik gemaakt van pompen of cilinders. Hiervoor zijn slangen nodig om ze aan te sluiten op andere onderdelen. Omdat er gebruik wordt gemaakt van gassen (in het geval van pneumatiek) en vloeistoffen (in het geval van hydrauliek) is het duidelijk dat je hier niet de eerste de beste slang voor kan gebruiken. Je hebt daarvoor een speciale variant nodig - de luchtdrukslang.

Welke luchtdrukslangen zijn er?

Er bestaan meerdere soorten luchtdrukslangen die onder anderen in de pneumatiek en hydrauliek gebruikt kunnen worden. Op Conrad.nl hebben we een groot assortiment toebehoren voor dit soort producten, onderverdeeld in een aantal categorieën:

Conrad

Conrad.nl is de definitie van eenvoudig shoppen, gewóón online vanaf je luie stoel. Daarbij profiteer je altijd van onze messcherpe tarieven en uitstekende service.