Meest gekocht

    Meest gekocht

    Best beoordeelde producten

    Best beoordeelde producten

    Advies

    Natuurlijk kunt u bij Conrad lijm kopen! Lijmen is een van de oudste en meest gebruikte verbindingstechnieken om verschillende materialen aan elkaar te hechten. In tegenstelling tot lassen en solderen, vereist lijmen geen verhitting van de te verbinden materialen. Daardoor is lijmen een laagdrempelige techniek. Als de juiste lijm is gekozen dan is een lijmverbinding sterk en duurzaam. Dat maakt dat over de hele wereld lijm wordt gebruikt. 

    Lijm & toebehoren

    Denkt u bij lijm nog altijd aan de knutsellijm die u op de kleuterschool gebruikte? Lijm wordt al lang niet meer alleen gebruikt om papier aan elkaar te plakken. Lijmen is hightech en sommige lijmen zijn het resultaat van jarenlang, wetenschappelijk onderzoek door topwetenschappers. Lijm is geavanceerde techniek geworden. Lijm wordt gebruikt bij de bouw van vliegtuigen vanwege het lage gewicht, geluidsisolerende eigenschappen, duurzaamheid en gasdichtheid van de verbindingen. Maar uiteraard ook bij klussen in en om het huis. 

    Keuze van de lijmsoort

    Belangrijk is hierbij een goede lijmkeuze, een lijmsoort die past bij de te verbinden materialen. Bij Conrad vindt u onder meer:

    • houtlijm
    • PU-lijm
    • acrylaatlijm
    • cyanoacrylaat lijm
    • epoxylijm
    • modelbouw lijm

    Conrad helpt

    Wilt u weten welke lijm bij uw klus past? Lees dan de beschrijvingen bij elke lijm. Daarin wordt voor elke lijm beknopt, maar helder, uitgelegd welke toepassingen en specificaties deze heeft. Daarnaast zijn ook veiligheidsvoorschriften beschikbaar in de vorm van een te downloaden PDF-bestand. Zo helpt Conrad u om uw klus ook veilig uit te voeren.

    Conrad heeft ook allerlei producten die met lijm te maken hebben, zoals lijmpistolensticks voor lijmpistolensiliconen opvulmateriaal en plamuur opvulmateriaal. Bekijk het snel.