JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Lichttechniek, podiumtechniek

Een complete voorstelling

Lichttechniek is een speciale tak van de technische wetenschap, waarbij er in het bijzonder aandacht  wordt besteed aan het verzorgen van belichting tijdens optredens. Te denken valt daarbij aan concerten of theatervoorstellingen: vrijwel alle evenementen waarbij er een podium komt kijken. Het is dan ook niet vreemd dat deze bezigheden ook wel worden geschaard onder de noemer podiumtechniek. Hieronder vind je meer informatie over het bijzondere vakgebied. Heb je direct spullen nodig? Verken dan Conrad's assortiment op het gebied van licht- en podiumtechniek. We beschikken over een ruim assortiment en weten zeker dat er iets van jouw gading bij zit!

Wat is lichttechniek?

De lichttechniek omvat, zoals gezegd, de belichting van een podium tijdens concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen waarbij er iets of iemand op een podium staat. Dit klinkt misschien als een eenvoudige job, maar personen die werkzaam zijn in deze branche weten wel beter. De podiumtechniek vereist niet alleen het simpel ophangen van lampen, maar ook alles wat daaromheen komt kijken, zoals het ontwerp van het licht en zelfs de geluidstechniek. Ten slotte zijn zien en horen toch de belangrijkste zintuigen van het publiek tijdens een theatervoorstelling.

Hoe werkt de podiumtechniek?

Het verzorgen van de podiumbelichting vereist kennis van zaken op verschillende vakgebieden. Het licht is van grote invloed op de show, waarbij men veel moet afweten over het gebruik van kleuren en de richting van het licht. Een acteur heeft namelijk een hele andere uitstraling wanneer het licht van onderaf op hem schijnt dan wanneer hij vanaf de zijkant wordt belicht. Veelal gaan voorstellingen niet over één acteur, maar betreden meerdere mensen het podium. Daarbij moet ten alle tijden de belichting in de gaten worden gehouden. Het is dan ook niet vreemd dat er voor theatervoorstellingen en dergelijke vaak hele lichtplannen worden opgesteld: zo voorkom je dat er tijdens de show iets mis gaat.

Welke producten voor de podiumtechniek verkoopt Conrad?

Op Conrad.nl vind je een groot assortiment aan producten die handig zijn tijdens deze vorm van techniek. Of het nu gaat om een discotheek of een podium: hier vind je wat je zoekt. De producten zijn gerangschikt aan de hand van de volgende categorieën:

Naar boven