JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Lichtgeleiders

Gestuurd licht met Conrads lichtgeleiders

Wat zijn lichtgeleiders?

Binnen de elektriciteitsleer worden geleiders gezien als één van de belangrijkste begrippen uit deze wereld. Het gaat hierbij om een voorwerp, of in sommige gevallen een specifiek materiaal, dat zorgt voor een doorlating van elektriciteit. Zodoende is een geleider de kern voor ieder apparaat of product dat werkt op stroom. Er bestaan meerdere manieren waarop stroom kan worden doorgelaten en het is dan ook niet vreemd dat het aantal geleiders sterk uiteenloopt. Een voorbeeld is de lichtgeleider: een variant waarvan we er bij Conrad meerdere op voorraad hebben. Bekijk het aanbod direct of lees hieronder verder voor méér info over deze vorm van geleiding.

Wat zijn geleiders?

Wanneer er elektriciteit wordt doorgelaten is er sprake van een geleider. Ijzer, staal en koper zijn goede voorbeelden van wat we zoal verstaan onder dit brede begrip. Er zijn ook materialen die totaal geen stroom doorlaten, zoals hout en glas. Deze materialen worden ook wel isolators genoemd: ze vormen exact het tegenovergestelde van een geleider.

Wat zijn halfgeleiders?

Een ander, veel voorkomend begrip binnen de elektriciteitsleer is de term halfgeleider. Deze stoffen zijn een soort tussenweg tussen de hierboven genoemde geleiders en de isolators. Eigenlijk gaat het hier om een echte isolator, ware het niet dat gemakkelijk geleiding kan plaatsvinden door een zekere manipulatie. Zodoende worden halfgeleiders vaak gebruikt voor het maken van verschillende, elektronische componenten. De naam halfgeleiders is dan ook een afkorting voor het begrip halfgeleidercomponenten.

Wat zijn lichtgeleiders?

Lichtgeleiders vormen een soort geleider die het mogelijk maakt om een bepaald licht te verplaatsen naar een plaats waar vandaan dit licht zichtbaar is. Deze geleiders komen daardoor veel voor bij led-lampen en andere, lichtgevende voorwerpen. Ze vallen daardoor onder de term opto-elektronica. Conrad verkoopt verschillende soorten lichtgeleiders, verdeeld over de volgende productgroepen:

Kopen bij Conrad: hoe werkt dat?

Ben je handig aangelegd en ga je aan de slag met lichtgeleiders? Haal dan al je benodigdheden op Conrad.nl - dé online specialist van Nederland voor alle toebehoren van technische en elektronische aard. We hebben een groot assortiment bestaande uit meer dan 700.000 verschillende producten. Daaronder vallen verschillende soorten lichtgeleiders. Ervaar het gemak van online shoppen en bezoek vandaag nog de webwinkel.

Naar boven