JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Echt bouwen met Lego Creator | Probeer het ook

Met Lego Creator heeft de Deense speelgoedfabrikant een product op de markt gebracht waarbij de nadruk minder ligt op spelen, maar meer op het daadwerkelijke bouwen.

Natuurlijk zijn de bouwwerkzaamheden voor veel kinderen (en volwassenen) bij Lego toch al een van de hoofdpunten, maar de moeilijkheidsgraad ligt bij Creator simpelweg nog een paar niveaus hoger. Bijzonder aan Creator is dan ook nog het feit dat elke bouwset op drie verschillende manieren gebouwd kan worden.

Het begon in Denemarken... Met houten speelgoed!

Als u aan Lego denkt, dan denk je natuurlijk in eerste instantie aan die leuke plastic blokjes en poppetjes waar dit speelgoed uit bestaat. Toch is het niet altijd zo geweest dat Lego van plastic werd gemaakt.

In eerste instantie was het bedrijf namelijk een producent van houten speelgoed. Pas nadat plastic in de jaren veertig aan populariteit begon te winnen besloot men bij Lego om over te stappen op dit materiaal. In 1947 kwam toen het eerste echte Lego blokje, zoals we ze tegenwoordig kennen, op de markt.

De wereldwijde populariteit van Lego

Na de introductie van de echte Lego blokjes is het snel gegaan met de bekendheid van het speelgoed. Over de hele wereld bleken kinderen het leuk te vinden om met die vrolijk gekleurde blokjes aan het bouwen te slaan.

Lego werd een wereldwijd succes en staat momenteel op eenzame hoogte als we puur kijken naar bouwspeelgoed. Er zijn naast de standaard blokjes tientallen verschillende series Lego-pakketten op de markt gebracht, er zijn tekenfilms, boeken, speciale Lego-beurzen en natuurlijk de Legoland pretparken in Denemarken en Duitsland.

De populariteit van dit speelgoed is ongekend, bij veruit de meerderheid van alle Nederlandse gezinnen zijn minstens wel een paar Lego-blokjes te vinden.

Aan de slag met Creator

Lego heeft altijd succes gehad met de verschillende series die het op de markt heeft gebracht. Lego Duplo is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, maar ook Ninja-Go, Lego Star Wars en Lego Friends.

Lego Creator is een serie waarbij de nadruk wat meer ligt op het daadwerkelijke bouwen, niet zozeer op het spelen met het eindresultaat of het verzamelen van alle verschillende sets.

De pakketten in de Creator serie zijn dan over het algemeen ook gebouwen en voertuigen, waar de nadruk niet ligt op de poppetjes die u er erbij krijgt. Voor deze sets worden over het algemeen minder opvallende kleuren gebruikt dan u misschien gewend bent van Lego, het is dan ook een serie die waarschijnlijk vooral iets oudere kinderen aan zal spreken.

Lego Creator: 3 in 1

Creator onderscheidt zich niet alleen door het meer op bouwen gerichte karakter van de sets. Want waar een normale Lego set is voorzien van een enkele set instructies, daar kunt u de sets van Lego Creator wel op drie verschillende manier bouwen.

Koopt u bijvoorbeeld een set met een voertuig, dan heeft u eigenlijk drie verschillende voertuigen die u, weliswaar om de beurt, aan uw collectie toe kunt voegen. Dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden die u hebt om zelf eigen interpretaties te verzinnen.

Zo is Lego Creator (officiële site) een bijzondere serie te noemen binnen de wereld van Lego, waarbij de nadruk niet ligt op populaire personages, maar geheel op zelf creatief bezig zijn.

Naar boven