JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

LED-strips

Led-strips en toebehoren

De term led is erg bekend, hoewel de betekenis ervan niet voor iedereen even duidelijk is. Samengevat gaat het om een zekere component van elektronische aard - een component die zorgt voor het uitstralen van licht. Dit kan alleen maar wanneer er een stroom doorheen loopt. Led komt zodoende in veel verschillende vormen voor, waaronder in de led-strip. Ben jij op zoek naar zo'n strip - of naar toebehoren die tijdens het gebruik ervan nodig zijn? Kijk dan niet verder dan dé specialist op het gebied van technische en elektronische benodigdheden: Conrad.nl.

Wat is led?

Led verwijst als term naar de afkorting light emitting diode, een begrip dat we vrij kunnen vertalen naar licht uitstralende diode. Het gaat daarbij om een halfgeleider die op meerdere manieren gebruikt kan worden. Elektronische apparaten zijn het meest bekende voorbeeld - waarschijnlijk ken je de term ook vanwege de veel genoemde led-televisie. 

Wat zijn de toepassingen van led?

Desondanks zijn er meer toepassingen van led dan alleen de bekende televisie. Led wordt bijvoorbeeld ook veel gebruikt in de auto-industrie. Ter illustratie: Audi gebruikt led voor de productie van de remlichten. Daarnaast beschikken schemerlampen, zaklampen en lantaarnpalen over dezelfde techniek. Led wordt aangevoerd met behulp van een stuurapparaat. Ten slotte heeft het maar weinig
zin om aan de slag te gaan met led zonder een middel waarmee je dit kunt activeren. Je snapt dat er veel verschillende voorbeelden zijn van situaties waarbij led komt kijken.

Wat zijn led-strips?

Led-strips bieden consumenten de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met led. Het gaan om specifieke stroken waarmee er een zekere bron van licht wordt verwezenlijkt. Je vindt led-strips bijvoorbeeld in de gang van hotels, waar het zorgt voor verlichting van een gehele etage. Led-strips zijn ook populair in huiselijke sferen. Kasten worden vaak verlicht door middel van dit soort
strips, hoewel er ook voorbeelden zijn van woningen waarbij schilderijen worden voorzien van deze vorm van decoratie. De toepassingen zijn eindeloos.

Wat verkoopt Conrad op dit gebied?

Conrad is jouw verkooppunt wanneer je op zoek bent naar producten in (een van de) volgende categorieën:

Onze strips zijn gemaakt door verschillende producenten, waaronder Conrad zelf, en van de allerbeste kwaliteit. Prijzen gaan per meter, waarbij het type afdekking en de aansluitkabel voorbeelden zijn van punten waarop de diverse exemplaren van elkaar verschillen.

Naar boven