JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Laagspanningsconnectoren

Laagspanningsconnectoren

Binnen de elektrotechniek vormen connectoren een onmisbaar onderdeel. En niet alleen binnen deze vorm van de techniek - ook daar buiten komt iedereen vroeg of laat wel eens in aanraking met connectoren. Meestal heb je het niet eens door: het gaat hier namelijk gewoon om het begrip dat we doorgaans 'de stekker' noemen. Hiermee wordt het mogelijk om een elektrische verbinding te maken met het stroomnetwerk. In sommige gevallen is er vraag naar een connector die een lage spanning verwezenlijkt. In dat geval kijk je natuurlijk op Conrad.nl, dé online specialist in de verkoop van dit soort producten.

Wat is een connector?

Connectoren zijn niets minder dan de officiële benaming voor stekkers - de eenvoudige, meestal zwarte kabels die je in het stopcontact steekt. De huis-, tuin- en keukenstekker gebruik je waarschijnlijk dagelijks, maar buiten die variant bestaan er natuurlijk nog meer stekkers die minder frequent voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn banaanstekkers, DIN-connectors en Scart-connectors. Ze werken bijna allemaal met pennen en bussen, waarbij het ene deel het mannelijke deel wordt genoemd en het andere deel het vrouwelijke deel. In de volksmond praten we vaak over 'het mannetje' en 'het vrouwtje'.

Wat is laagspanning?

Ook laagspanning is een term waar je vaak mee hebt te maken zonder dat je het doorhebt. Veel huishoudelijke producten vallen namelijk onder dit begrip. Meer specifiek gaat het om wisselspanningen tot en met 1000 volt. Alles wat daarboven valt, noemen we hoogspanning. Er bestaan diverse normen die er in Nederland op toezien dat de regels omtrent laagspanning worden nageleefd. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat installaties veilig zijn en er géén risico bestaat op bedreigende situaties als elektrocutie. 

Welke laagspanningsconnectoren zijn er?

Om je van dienst te zijn beschikt Conrad.nl over een groot assortiment laagspanningsconnectoren in veel verschillende maten en soorten. We verdelen ze in twee groepen:

Laagspanningsadapters en aansluitkabels

Deze stekkers zijn bij Conrad veelal op voorraad en verkrijgbaar in verschillende vormen. De producenten zijn Voltcraft, BKL Electronic en anderen.

Laagspanningsstekkers

Conrad beschikt over maar liefst 180 verschillende soorten laagspanningsstekkers, variërend in prijs, producent en natuurlijk variant. Kijk snel op Conrad.nl voor het volledige assortiment.

Kopen bij Conrad

Geïnteresseerd in een van onze producten? Ervaar het gemak van online shoppen en haal je connectoren vandaag nog in huis!

Naar boven