JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Koellichamen

Koellichamen zorgen voor temperatuurverlaging

Koellichamen, ook wel koelplaten of koelprofielen genoemd, zijn stukken metaal die ervoor zorgen dat de temperatuur wordt verlaagd door de warmte te verspreiden over een oppervlak dat groter is dan het origineel. Deze platen, vaak gemaakt van aluminium, zijn daarmee een goedkope oplossing voor het koeler maken van componenten of ruimte. Op Conrad.nl vind je veel verschillende soorten koellichamen die dienst doen tijdens allerlei gelegenheden. Bekijk snel het aanbod óf lees hieronder meer over koeling in het algemeen en de verschillende soorten koellichamen.

Wat houdt koeling in?

Koeling omvat een term die duidt op technische hulpmiddelen waarmee ruimtes en componenten qua temperatuur kouder worden gemaakt door de warmte eruit te halen. Dat kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld aan de hand van water of via verschillende pompen die op een bepaalde manier zorgen voor een verlaging van de temperatuur. De mogelijkheden worden in de toekomst alleen nog maar meer uitgebreid - men houdt zich continue bezig met ecologisch verantwoorde manieren om te zorgen voor de koeling van ruimten en componenten.

Wat is een koellichaam?

Koellichamen vormen zo'n methode om een koeling bewerkstelligen. Dat gebeurt in dit specifieke geval aan de hand van een aluminium plaat die ervoor zorgt dat warmte wordt verspreid onder een grote oppervlak. Dit gaat via de kleinere plaatjes die we de koelvinnen noemen. Samen met een ventilator zorgen ze voor koeling. Zodoende werkt een koelplaat vaak in combinatie met een motor en een zogenaamde cilinderkop. Met al die losse onderdelen is het begrijpelijk dat je soms losse componenten nodig hebt vóór een koellichaam of een andere manier van koelen. In dat geval ben je bij Conrad.nl aan het juiste adres.

Welke koellichamen verkoopt Conrad?

Conrad verkoopt meerdere koellichamen van verschillende fabrikanten. We noemen onder meer:

  • Fischer Elektronik
  • CTX Thermal Solutions
  • Assman Components

Welke variant past bij jou hangt af van de persoonlijke wensen, voorkeuren en doelen. Ieder apparaat werkt anders, waardoor er voor ieder soort machine ook een verschillend koelelement bij komt kijken. Bekijk het assortiment van Conrad.nl en vind waar je op zoek naar bent!

Kopen bij Conrad - hoe werkt het?

Een online aankoop doen bij Conrad is zeer eenvoudig: plaats het product van jouw keuze in de winkelwagen en reken af. Digitaal betalen gaat simpel en veilig: binnen enkele dagen heb je jouw product in huis.

Naar boven