Meest gekocht

    Meest gekocht

    Best beoordeelde producten

    Best beoordeelde producten

    Advies

    Klinknagels is wellicht een oud woord voor de diverse bevestigingsmiddelen zoals hier bedoeld, want met het klinken van nagels zoals we tegenwoordig alleen nog kennen van een zeilring of bij de fabrikage van schoenen of spijkerbroeken kunnen we eigenlijk niet echt meer een voorstelling maken. De huidige klinknagels zijn tegenwoordig de splitpennen, splijtnagels en popnagels , de laatste is een vaiant op de klinknagel. Deze bevestigingsmaaterialen hebben stuk voor stuk handige voordelen en worden regelmatig gebruikt  voor diverse toepassingen, zowel binnen zakelijke toepasingen als ook nog steeds door de knutselaar.

    Bevestigd met klinknagels

    Met een klinknagel haalt u een bevestigingsmiddel in huis dat dienst kan doen tijdens veel verschillende soorten werkzaamheden. De benodigdheden, die meestal worden gemaakt van zacht staal, zijn de oplossingen wanneer u verschillende profielen met elkaar tracht te verbinden. Er zijn daarom veel soorten voorhanden - soorten die u allemaal online kunt vinden via Conrad.nl: dé specialist voor elektronische en technische benodigdheden. Bekijk direct het spectaculaire aanbod!

    Klinknagels: wat zijn het?

    Klinknagels zijn bevestigingsmiddelen die veel voorkomen bij losse profielen en platen. Ze bestaan uit een metalen pen, vaak vervaardigd van zacht staal, hoewel er ook varianten bestaan die zijn gemaakt van aluminium of koper. De pen heeft een dikker uiteinde, wat we de zetkop noemen. 

    Waarvoor worden klinknagels gebruikt?

    Zoals gezegd komen klinknagels veel voor bij profielen en platen, waardoor de benodigdheden vaak opduiken in verschillende staalconstructies. Desondanks neemt het gebruik van klinknagels af - ze zijn vaak te duur om gebruikt te worden in deze vorm van industrie. Bij kleinere werkzaamheden zijn klinknagels nog wél handig.: Een voorbeeld is het maken van schoenen en spijkerbroeken.

    Welke soorten klinkers bestaan er?

    Op Conrad.nl vinden we een drietal klinknagels voor verschillende toepassingen. We noemen:

    Popnagels

    Popnagels zijn varianten van de klinknagels met specifieke voordelen. Zo stelt deze nagel de gebruiker in staat om te werken met losse onderdelen die slechts beperkt toegankelijk zijn. Popnagels zijn op Conrad.nl verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de variatie zit in zowel de maatvoering als de vormgeving en het gebruikte materiaal.

    Splijtnagels

    Splijtnagels worden meer gebruikt voor wat zachtere constructies waarbij het materiaal niet altijd even stabiel is. Hieronder vallen verschillende kunststoffen en gips. 

    Splitpennen

    Splitpennen zijn kleine pennen van metaal die bestaan uit twee staafjes en een knop. Ook hiermee worden platen aan elkaar bevestigd, waarbij de staafjes door bepaalde gaten worden gestoken om vervolgens te buigen voor de daadwerkelijke bevestiging.

    Klinknagels kopen?

    Of u nu popnagels, splijtnagels of splitpennen nodig heeft: u doet uw aankoop eenvoudig en betrouwbaar via Conrad.nl. In ons enorme assortiment, vindt u vast de klinknagel die u nodig heeft. Profiteer direct van de aantrekkelijke prijzen en kijk vandaag nog verder op de website!