JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Klinknagels

Bevestigd met klinknagels

Met een klinknagel haal je een bevestigingsmiddel in huis dat dienst kan doen tijdens veel verschillende soorten werkzaamheden. De benodigdheden, die meestal worden gemaakt van zacht staal, zijn de oplossingen wanneer je verschillende profielen met elkaar tracht te verbinden. Er zijn daarom veel soorten voorhanden - soorten die je allemaal online kunt vinden via Conrad.nl: dé specialist voor elektronische en technische benodigdheden. Bekijk direct het spectaculaire aanbod!

Klinknagels: wat zijn het?

Klinknagels zijn een bevestigingsmiddelen die veel voorkomen bij losse profielen en platen. Ze bestaan uit een metalen pen, vaak vervaardigd van zacht staal, hoewel er ook varianten bestaan die zijn gemaakt van aluminium of koper. De pen heeft een dikker uiteinde, wat we de zetkop noemen. 

Waarvoor worden klinknagels gebruikt?

Zoals gezegd komen klinknagels veel voor bij profielen en platen, waardoor de benodigdheden vaak opduiken in verschillende staalconstructies. Desondanks neemt het gebruik van klinknagels af - ze zijn vaak te duur om gebruikt te worden in deze vorm van industrie. Bij kleinere werkzaamheden zijn klinknagels nog wél handig: voorbeeld is het maken van schoenen en spijkerbroeken.

Welke soorten klinkers bestaan er?

Op Conrad.nl vinden we een drietal klinknagels voor verschillende toepassingen. We noemen:

Popnagels

Popnagels zijn varianten van de klinknagels met specifieke voordelen. Zo stelt deze nagel de gebruiker in staat om te werken met losse onderdelen die slechts beperkt toegankelijk zijn. Popnagels zijn op Conrad.nl verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de variatie zit in zowel de maatvoering als de vormgeving en het gebruikte materiaal.

Splijtnagels

Splijtnagels worden meer gebruikt voor wat zachtere constructies waarbij het materiaal niet altijd even stabiel is. Hieronder vallen verschillende kunststoffen en gips. 

Splitpennen

Splitpennen zijn kleine pennen van metaal die bestaan uit twee staafjes en een knop. Ook hiermee worden platen aan elkaar bevestigd, waarbij de staafjes door bepaalde gaten worden gestoken om vervolgens te buigen voor de daadwerkelijke bevestiging.

Klinknagels kopen?

Of je nu popnagels, splijtnagels of splitpennen nodig hebt: je doet je aankoop eenvoudig en betrouwbaar via Conrad.nl - dé online leverancier voor dit soort benodigdheden. In ons enorme assortiment, vind je zeker weten de klinknagel die je nodig hebt. Profiteer direct van de aantrekkelijke prijzen en kijk vandaag nog verder op de website!

Naar boven