JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

Kamerthermostaten
Bespaar kosten en verwarm slim

► Meer info

Bespaar kosten en verwarm slim met een slimme thermostaat

De tijd van opstaan om de kamerthermostaat op de juiste temperatuur te zetten, is voorbij. De thermostaat omhoog draaien als u het al te koud, heeft is verleden tijd. Geniet van meer comfort in uw leven en bespaar op energiekosten, door uw traditionele kamerthermostaat te vervangen door een slimme versie.

Een slimme kamerthermostaat stelt u in met week-, dag- of uurprogramma’s om nooit meer onnodig te verwarmen. Er zijn zelfs thermostaten die zich aanpassen aan uw levensstijl door te 'leren' wat uw favoriete temperatuurinstelling is. 

Is dit een ingrijpende klus? Zeker niet! Het enige ingrijpende is dat het flink zal besparen op uw maandelijkse kosten. Hoe het werkt en hoe u dat doet leest u hier.

  • Week- en dagprogramma’s voor meer comfort
  • Eenvoudig te installeren & bedienen met uw smartphone*
  • Bespaar flink op uw energierekening

* Bij geavanceerde modellen

Wat is een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat bedoelen we een kamerthermostaat die voor u de verwarming aanzet zonder dat u iets hoeft te doen. Dit is uiteraard niet de traditionele mechanische thermostaat met een draaiknop. We hebben het hier over geavanceerde elektronische thermostaten met een display voor programmeerbare verwarm-instellingen.

De basis begint uiteraard met schakelprogramma’s. De slimme thermostaat heeft een week-, dag- of zelfs uurinstelling. Zo kunt u per gewenst tijdstip een bepaalde warmte instellen. Vergeet u zelf wel eens de thermostaat terug te draaien voordat u naar bed gaat? Daar hoef u zich vanaf nu dus niet meer druk om te maken. U stelt van tevoren temperaturen in, zodat de verwarming alleen aan gaat als dat nodig is. Zo kunt u ervoor kiezen om ’s nachts (als u slaapt) en overdag (als u werkt) de temperatuur laag in te stellen, zodat de verwarming niet aanslaat. Komt u rond 18:00 uur thuis, dan stelt u de verwarming zo in dat deze vanaf 17:00 uur aanslaat op een aangename temperatuur. Zo komt u lekker thuis in een behaaglijk warm huis.

Uiteraard kan het slimmer. Er zijn diverse thermostaten verkrijgbaar zoals NestAnnaNetatmoHoneywell en eQ-3 die te bedienen zijn uw smartphone of tablet. Zo kun u deze overal ter wereld benaderen en monitoren. Ideaal om op een erg koude winterdag de temperatuur, voordat u naar huis gaat, een extra boost te geven zodat u lekker warm thuis komt. Afhankelijk van het merk kunt u zelfs i.c.m. slimme radiatorthermostaten elke ruimte apart verwarmen en dat vanuit 1 app! De laatste generatie thermostaten past zichzelf aan op uw levensstijl en “leert” wanneer u het warmer of kouder wilt hebben. Dit doet hij op basis van uw verwarmwijze. Hoe langer deze geïnstalleerd is in uw huis, hoe slimmer hij wordt! Al deze manieren dragen bij aan een lagere energierekening. U maakt de verwarming slim door alleen te verwarmen als dat echt nodig is. Zo verspilt u nooit meer energie door te verwarmen als het niet nodig is.

Radiatorthermostaten

Een toevoeging of zelfs andere manier van slim verwarmen is het installeren van slimme radiatorthermostaten. Met deze oplossing upgrade u een radiator aan de hand van een elektronische knop. De functies zijn soortgelijk aan de kamerthermostaat. U kunt namelijk de temperatuur instellen en kiezen voor een week-, dag- of uurprogramma. Is de temperatuur hoog, dan zal de thermostaat geen water doorlaten ongeacht wat de kamerthermostaat wil. Het kan in de keuken immers warmer zijn dan in de woonkamer. Zo verwarmt u nooit onnodig de radiator en bespaart u op de kosten.

Hoe installeer ik een kamerthermostaat?

Een kamerthermostaat vervangen is een simpel karweitje en kan binnen enkele minuten klaar zijn. De slimme thermostaten kunt u namelijk aansluiten op de bestaande kabels van uw cv-systeem. Opnieuw kabels trekken is dus niet nodig. Het is letterlijk uw oude thermostaat van de muur halen, de nieuwe aansluiten, ophangen en klaar! Stel hem naar eigen wens in conform de handleiding.

Sommige thermostaten zijn zelfs draadloos en geven een signaal naar een ontvanger in de cv-ketel.  Dit i.c.m. voeding op batterijen zorgt voor een mobiele plaatsing van uw
thermostaat.  

Naar boven