JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Interfacekaarten

Interfacekaarten de schakel in uw netwerk

Een netwerkkaart of interfacekaart zorgt voor een verbinding tussen de computer en een bepaald netwerk. Een dergelijke kaart kan een aparte insteekkaart zijn, maar maakt meestal deel uit van het moederbord van de computer. Interfacekaarten hebben de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar de kaart van oudsher zorgde voor een standaardverbinding tussen computer en netwerk, is een interfacekaart nu vaak voorzien van meerdere in- en uitgangen en dient het als schakel tussen verschillende apparaten die zich binnen een netwerk begeven.

Verschillende soorten interfacekaarten

Het aanbod aan netwerkkaarten is zeer divers. Er zijn kaarten voor verschillende doeleinden, waaronder USB-,FireWire-controllerkaarten en dan is er ook nog een rijke variatie aan merken. Voorbeelden van fabrikanten die interfacekaarten vervaardigen en verkopen zijn:

  • Texas Instruments
  • Digitus
  • Delock
  • Velleman
  • Manhattan
  • Logilink
  • Renkforce

Prijs van een interfacekaart

Zoals bij ieder artikel is ook hier de prijs afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste heeft de prijs natuurlijk te maken met de toepassing van de kaart, maar daarnaast zijn er uiteraard nog verschillen in kwaliteit en in merk. Een netwerkkaart kun je al aanschaffen voor enkele tientjes, maar de prijzen kunnen oplopen tot boven de 1500 euro. Conrad streeft ernaar een zo breed mogelijk aanbod te bieden en derhalve hebben wij kaarten van verschillende merken en prijsklassen in ons assortiment.

De juiste keuze

Om ervoor te zorgen dat je een juiste keuze maakt geven wij bij iedere kaart een uitgebreide omschrijving van alle specificaties. Zo kun je een bewuste keuze maken en zorgen we ervoor dat je alle benodigde informatie hebt om dit te kunnen doen.

Installatie en gebruik

De aanschaf van een interfacekaart is één, maar daarmee is de klus nog niet geklaard. De kaart dient dan namelijk ook nog geïnstalleerd te worden en op een juiste manier te werken. Op onze website bieden wij je daarom uitgebreide informatie hierover aan. Je kunt er van ieder product een handleiding downloaden die je stap-voor-stap door het proces van installatie tot gebruik leidt. Daarnaast is elke kaart, indien benodigd, voorzien van software die het installatieproces mogelijk maken of begeleiden. Conrad maakt het je gemakkelijk.

Naar boven