Alles over Maglites

De geschiedenis van de Maglite

Het merk Maglite is niet meer weg te denken als het om zaklampen gaat. De Maglite is ontworpen en bedacht in 1955 door Anthony Maglica. Anthony Maglica begon in 1955 zijn bedrijf Mag Instrument met het idee om producten te lanceren dat innovatieve technologie, kwaliteit en design bevat. Dat is dan ook zeker gelukt en Mag Instrument is vanaf dag 1 een groot succes binnen Amerika. In 1979 werd de Maglite zaklamp geïntroduceerd bij politie en brandweerkorpsen over heel Amerika. 

Het enthousiasme over de Maglite zaklamp werd dankzij deze korpsen als een lopend vuurtje verspreid en Mag Instrument kon de vraag maar net aan. Iedere MagLite zaklamp is gemaakt met de fijnste optische eigenschappen, efficiënt energiegebruik, duurzaamheid en kwaliteit. Niet voor niets voert MagLite al meer dan 25 jaar intensief onderzoek uit. Ons assortiment biedt u de keuze uit verschillende types en bovendien zijn bijna alle accessoires en onderdelen verkrijgbaar. Dit geldt voor kleine maar ook voor grote modellen of één van de zuinige Maglite LED-varianten.

De klassieke Maglite

De klassieker onder de staaflantaarns die bij menig professioneel gebruiker tot de standaard uitrusting behoort is de Maglite 3D cell.

De precisiebehuizing van slagbestendig aluminium, schakelaars met zelfreinigende contacten, O-ringen en een reservelampje in het afsluitkapje zijn kwalititeitskenmerken van een echte Maglite. De door de computer berekende reflectoren maken een buitengewoon grote en gelijkmatige lichtsterkte mogelijk. Een ander sterk kenmerk is de traploze omzetting van bundellicht naar puntlicht. Dit alles maakt van Maglite de lamp voor professioneel gebruik bij brandweer, bewakingsdiensten en politie. De originele Maglite is te herkennen aan de rondom-gravering aan de lampkop.

Maglite LED technologie 

De Maglite zaklamp is tegenwoordig verder ontwikkeld met de nieuwste LED-technologie. Hierdoor zijn de zaklampen zuiniger en beter voor het milieu. Ook deze zaklamp is ontworpen voor consumenten en bedrijven. De Maglite LED zaklampen hebben dezelfde robuuste eigenschappen als de originele maglite zaklampen. MagLed is een robuuste LED-uitvoering van MagLite die ideaal is voor zware klussen. De MagLed levert een hogere lichtopbrengst dan standaard Maglites en heeft een langere levensduur. Ook gaan de batterijen van deze LED-lamp langer mee.
LED-modules hebben in vergelijking met standaard Krypton-modules:

  • Hogere lichtopbrengst
  • Langere brandtijd
  • Minder schokgevoelig
  • Langere levensduur

De oplaadbare Mag Charger

Het oplaadbare Mag-Charger accusysteem levert een ongekende lichtopbrengst en kwaliteit. Met een multifunctionele schakelaar voor 5 lichtmodi (100%, 25%, stroboscoop, SOS, knippermodus), die men kan kiezen in vier verschillende schakelcombinaties. De Mag-Charger biedt zelfs bij extreme werkcondities betrouwbaar licht. De behuizing is inwendig en uitwendig geanodiseerd voor maximale corrosiebescherming en optimale betrouwbaarheid.

De Maglite LED Mag-Charger wordt geleverd met:

  • Een houder met geïntegreerde laadmodule
  • 2 bevestigingsplaten
  • 230 V netvoeding
  • Laadkabel voor 12 V auto-adapter
  • NiMH-accu 6 V

Maglite extra's

Het brede Conrad assortiment biedt u ook diverse reserve onderdelen en accessoires voor uw Maglite. Zoekt u een nieuw lampje, een houder, afdichting of accu, Conrad heeft het!