Conrad ook in 2023 sponsor van de Delft Hyperloop

Ook dit jaar zijn wij als Conrad weer trotse partner van Delft Hyperloop. Wij ondersteunen Delft Hyperloop met producten van onze website. Mede dankzij deze producten kan het team keihard werken aan de laatste hyperloop ontwikkelen. Wij zijn blij dat we Delft Hyperloop op deze manier kunnen helpen.

De hyperloop is een nieuwe vorm van transport waarbij een pod door een vacuümbuis zweeft en door magneten wordt voortgestuwd. Hierdoor is er geen rol en luchtweerstand en kan het een snelheid van wel 1000 km/h behalen. Dit zorgt ervoor dat je op een snelle en energiezuinige manier kan reizen. Als dreamteam van de TU Delft werken zij al sinds 2016 elk jaar aan een prototype van de hyperloop, waarmee zij deelnemen aan een wedstrijd met studententeams van over de hele wereld. Zo stimuleren zij aan de hand van nieuwe technologieën en kennis de ontwikkeling van een hyperloop netwerk.

Vorig jaar heeft het zesde Delft Hyperloop team de Complete Pod Design Award gewonnen tijdens de European Hyperloop Week. Dit jaar zet ook het zevende team weer cruciale en uitdagende stappen om de technologie te bevorderen en weer voor de winst te gaan. Dit team wil voor het eerst volledig gaan zweven en zo geen enkel contact met de track te hebben. Daarnaast maakt het team een volledig nieuw voortstuwingssysteem dat nog nooit eerder ter wereld op deze schaal gemaakt is. Dit voortstuwingssysteem zit op de pod waardoor de infrastructuur een stuk simpeler en dus beter toe te passen is op grote schaal. Doordat dit nieuwe voortstuwingssysteem zich op de pod bevindt moet er ook een nieuw koeling systeem worden ontwikkeld dat in vacuüm werkt.

Delft Hyperloop bestaat dit jaar uit 41 gemotiveerde studenten die werken naar het behalen van de bovenstaande doelen. Als Conrad zijn wij blij om deze studenten hierbij te helpen door ze van verschillende materialen en onderdelen te voorzien