Medische, schakelende voedingen van Traco

De TPP 15 en TPP 30 serie voldoen aan IEC/EN/ES 60601-1

Conrad vervult de behoeften van B2B-klanten in de medische sector met de TRACO POWER open-frame schakelende voedingen uit de TPP 15 en TPP 30 serie, die een uitgangsvermogen hebben van 15 W en 30 W.

Elke serie bevat acht modellen met ingangsspanningen van 85 tot 264 VAC en 120 tot 370 VDC, en uitgangsspanningen tussen 3,3 en 48 VDC.

De voor inbouw bedoelde schakelende voedingen hebben een verbeterde isolatie tussen in- en uitgang, en zijn getest volgens de nieuwste medische veiligheidsnormen IEC/EN/ES 60601-1, 3e editie. Hiermee voldoen ze aan 2 x MOPP (Means of Patient Protection). De voedingen voldoen ook aan de beschermingsklassen I en II en zijn inzetbaar tot een hoogte van 5.000 m. De lekstroom is lager dan 100μA, wat het gebruik voor Body Floating (BF) toepassingen vereenvoudigt. Qua immuniteit en emissie voldoen de schakelende voedingen aan de nieuwste EMC-norm voor medische apparaten, de EN 60601-1-2, 4e editie.

“Dankzij hun uitstekende rendement van maximaal 91,5% en een footprint van 1″ x 2,6″ bieden de AC/DC schakelende voedingen een hoge vermogensdichtheid. Dit maakt dat ze ook geschikt zijn voor medische toepassingen waar de ruimte beperkt is”, zegt Sebastian Fischer van Traco Electronic.

 

Susanne Storch, hoofd van de productgroepen ‘Measurement, Environmental Measurement, Power Supplies’ bij Conrad, voegt daaraan toe: “Zakelijke klanten in de medische sector die een compacte, hoogwaardige, schakelende voeding nodig hebben met een temperatuurbereik van -40 tot +60 °C bij volle belasting en tot +85 °C bij 50% belasting, zullen zeer te spreken zijn over de TPP-serie van Traco Electronic.”

Bij de ontwikkeling van de schakelende voedingen uit de TPP 15 en TPP 30 serie is uitgegaan van hoogwaardige kwaliteitsnormen. Omdat de productie van de TPP-series voldoet aan deze normen, worden ze geleverd met vijf jaar garantie.