Fluke's MDA-500-serie

Conrad Electronic heeft Fluke's nieuwe MDA-510 en MDA-550 Motor Drive Analyzers aan het assortiment toegevoegd. Dit zijn twee draagbare meters die ideaal zijn voor nauwkeurige en snelle storingsanalyse bij complexe één- en drie-fase frequentieregelaars. Ze bieden de gebruiker een effectief hulpmiddel om veelvoorkomende fouten te detecteren en te corrigeren. Een stapsgewijs opgezette handleiding voor het instellen van de verschillende aansluitingen voor spannings- en stroommetingen vereenvoudigt het troubleshooting proces, bespaart tijd en levert snelle en betrouwbare resultaten op.

Ingebouwde rapportgenerator

Vooraf ingestelde meetprofielen zorgen ervoor dat relevante gegevens worden verzameld en geëvalueerd van alle belangrijke onderdelen van de te testen motoraandrijving: van ingang tot uitgang, DC-bus en de motor zelf. Deze aanpak biedt oplossingen voor zowel eenvoudige als geavanceerde meettaken. De ingebouwde rapportgenerator maakt een objectieve evaluatie van de toestand van het aandrijfsysteem mogelijk, zowel wat betreft de situatie voor als na het verhelpen van de storing(en).

Met hun consistente, gebruikersgerichte ontwerp beschikken de MDA-510 en MDA-550 Motor Drive Analyzers alle belangrijke functies, zoals spanning en stroom, DC-busspanning, rimpelspanningen, spannings- en stroomonbalans in de golfvorm. Met de MDA-550 is het bovendien mogelijk om harmonischen en lekstromen via de motoras te meten. Gedetailleerde meting van de harmonischen laat mogelijke effecten op de elektrische voedingssystemen zien.

Doorslaggevend succes

“De snelle, geautomatiseerde meetroutine met vooraf ingestelde profielen is een doorslaggevend voordeel van de analyzers uit de MDA-500-serie,” zegt Stefan Kohler van Fluke Duitsland. “Met een extra oscilloscoop en multimeter kunnen nog meer functionele parameters in motoraandrijvingen worden gemeten en gedocumenteerd.”

“Met de MDA-500-serie van onze leverancier Fluke bieden wij professionals een betrouwbare en gebruiksvriendelijke meetmethode zonder handmatige configuratie voor het opsporen, verhelpen en documenteren van veelvoorkomende storingsbronnen in complexe industriële motoraandrijvingen”, vertelt Susanne Storch, productmanager bij Conrad Electronic.

De Fluke MDA-510 en MDA-550 Motor Drive Analyzers vindt u in ons assortiment.