Veiligheid voor u en andere weggebruikers

Dagrijverlichting is de nieuwste vorm van auto verlichting. Deze moderne verlichting bestaat meestal uit een rij van 5 tot 10 LED lampjes. Deze kunnen in een rechte lijn geplaatst worden maar ook in een cirkel. Zoals de naam al zegt zijn deze lampen ideaal om overdag aan te hebben. Aangezien dagrijverlichting in eerste instantie bedoeld was voor de tuning scene is het vanzelfsprekend dat deze lampen er zeer stijlvol uitzien. Indien uw auto niet standaard beschikt over dagrijverlichting kunt u dit natuurlijk ook los aanschaffen. De LED lampjes geven zeer fel wit licht. Dagrijverlichting zorgt dus naast een stoere uitstraling van uw auto ook voor een betere zichtbaarheid op de weg. De verlichting gaat direct na het starten van de motor aan. Als de bestuurder overschakelt op de normale verlichting schakelt de dagrijverlichting zichzelf automatisch weer uit.

 

Duidelijkheid omtrent de regelgeving van dagrijverlichting

Over de regelgeving omtrent dagrijverlichting bestaat momenteel veel onduidelijkheid. Dit blijkt onder andere uit de reviews die we wekelijks ontvangen van onze klanten. Veel mensen denken dat het gebruiken van dagrijverlichting verboden is. Het tegendeel is echter waar. Met ingang van februari 2011 is het namelijk verplicht om in auto’s die gebouwd zijn vanaf dat moment de beschikking te hebben over dagrijverlichting. In de praktijk betekend dit dus dat er sinds februari 2011 geen auto’s meer geproduceerd worden die niet beschikken over deze lampen. Ongeveer de helft van alle verkeersongevallen vinden plaats doordat één van de betrokken voertuigen slecht zichtbaar was. Aangezien de LED lampjes de zichtbaarheid vergroten zal deze wet het aantal verkeersdoden flink terugdringen. Indien uw auto nog niet beschikt over dagrijverlichting is het verstandig om zelf een exemplaar in te (laten) bouwen. Voor vrachtwagens is dezelfde wet van kracht vanaf augustus 2012.
Bij veel van onze dagrijverlichting sets worden certificaten voor goedkeuringen meegeleverd, hieronder ziet u een voorbeeld van een certificaat (behorend tot artikel 857115).

Het zelf installeren van dagrijverlichting

Voor de mensen die een auto hebben waarbij de dagrijverlichting niet ingebouwd is bestaat de mogelijkheid de verlichting alsnog in te bouwen. Bij Conrad hebben we verschillende soorten dagrijverlichting in ons assortiment. Zo kunt u de verlichting met behulp van een complete unit in uw grill integreren. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een kant en klare lamp met ingebouwde dagrijverlichting. Deze kunt u bijvoorbeeld monteren op de plaats waar uw mistlamp zich bevindt. De zogeheten Devil Eyes zorgen voor een geweldige toevoeging aan het uiterlijk van uw auto. Een derde optie is het aanschaffen van LED-dagrijverlichting strips. Deze laatste optie is het gemakkelijkste te installeren omdat u ze op vrijwel elk oppervlak kunt bevestigen. Deze strips zijn dan ook geschikt voor vrijwel alle voertuigen.

Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu

Indien u gebruik maakt van dagrijverlichting zal het gebruik van uw dimverlichting afnemen. Zodoende gaat uw dimverlichting dus langer mee. Zo voorkomt u dus onnodige kosten. Aangezien de dagrijverlichting bestaat uit LED lampjes gebruikt deze soort van verlichting een stuk minder stroom dan normale verlichting. Doordat het stroomgebruik afneemt zal het benzineverbruik ook een stuk dalen. In sommige gevallen daalt het verbruik wel 0,2 liter per 100 km. In eerste instantie lijkt dit niet zo veel maar als u uw leven lang gebruik maakt van dagrijverlichting zal dit u toch een leuk bedrag opleveren. Naast dat dit goed is voor uw portemonnee is het natuurlijk ook erg goed voor het milieu.

Voornamelijk de Devil Eyes erg populair bij onze klanten

De Devil Eyes zijn een van de populairste dagrijverlichting artikelen in ons assortiment. Dit blijkt ook uit de volgende review:

‘’het aansluiten van de lampen is heel eenvoudig. Het werkt perfect! Zodra je de auto start gaan dedagrijlichten branden. Doe je de autoverlichting aan, dan gaan de dagrijlichten automatisch uit. In mijn geval pasten de lampen precies op de plek waar normaal de mistlampen zitten die ik tochnooit gebruik. Ben zeer tevreden.’’