JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Infrarood-componenten

Infrarood-componenten

De belangrijkste en meest bekende elektromagnetische straling is hoogstwaarschijnlijk infrarood. Ondanks het feit dat ze voor het oog niet waarneembaar is, wordt infrarood straling toegepast op heel veel verschillende toepassingen. Hierdoor neemt de vraag voor verschillende componenten ook weer toe. Bent u op zoek naar infrarood-componenten? Kijk dan eens op Conrad.nl.

Wat is een component?

Wanneer u een technisch of elektronisch apparaat eens goed bekijkt kunt u concluderen dat deze allemaal bestaan uit verschillende onderdelen. In het vakjargon worden deze ook wel componenten genoemd. Het zijn allemaal losse onderdelen die stuk voor stuk belangrijk zijn voor het opereren en gebruiken van de machine in kwestie. Vandaar dat deze ook allemaal los te verkrijgen zijn, waaronder bij Conrad.

Welke componenten bestaan er?

Componenten komen voor in alle soorten en maten en deze worden onderscheiden op meerdere manieren. Een bekend onderscheid is het verschil tussen actieve en passieve componenten. Een actieve component is een component die ervoor zorgt dat de hoeveelheid stroom ook daadwerkelijk wordt versterkt. Een ander onderscheid is het verschil tussen lineaire en niet-lineaire componenten. Daarbij is het verschil tussen deze soorten dat bij lineaire verbanden een bepaald signaal het apparaat niet meer verlaat, waar dit bij de andere variant wél het geval is.

Welke componenten biedt Conrad mij?

Conrad beschikt over simpelweg twee soorten infrarood-componenten, te weten de volgende:

Deze soorten hebben beiden hun eigen toepassingen en formaten. Welke soort u nodig hebt, hangt af van waar u mee bezig bent. Wanneer u dit exact weet kunt u kiezen uit verschillende merken. Osram en Kingbright zijn voorbeelden van fabrikanten die componenten voor infrarode toepassingen en stralingen produceren.

Ik heb deze componenten nodig, wat moet ik doen?

Bent u geïnteresseerd geraakt in het kopen van infrarode componenten? Of bent u op zoek naar een ander product van technische of elektronische aard? Voor alle componenten en méér kunt u terecht bij Conrad.nl. Onze webwinkel beschikt over een groot assortiment aan allerlei producten voor in huis, op kantoor, in de tuin, voor de auto, in de wereld van multimedia: noem maar op. Het aanbod bestaat dan ook uit wel 400,000 verschillende producten. Op zoek naar een technisch of elektronisch product? Kijk dan niet verder dan Conrad.nl!
 

Naar boven