JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
header_afbeelding.png

De juiste houder voor jouw TV

Een moderne TV verdient een plekje aan de muur. Het is niet alleen stijlvol om je TV op te hangen, maar ook praktisch. Zo heb je meer ruimte op je TV-meubel en hangt de TV op ideale kijkhoogte. Met de juiste TV-beugel hang je jouw TV strak aan de muur, of juist niet! TV beugels zijn meer dan een simpele oplossing om je TV op te hangen, je kunt ze draaien, uitrekken, zwenken en kantelen.

Maar wat is de juiste beugel voor jouw TV? Waar moet je op letten? En kun je dit zelf? Tekkies van Nederland, vergeet de installatieservice en zoektochten op het internet. Met deze info en onze TV beugels hang jij jouw TV in een mum van tijd aan de muur!

bewerkbaar_innoman.png
1.jpg

De juiste type houder selecteren

Voordat je überhaupt gaat kijken naar de specificaties van je TV en de houder, komt er een stukje gevoel om de deur kijken. Welke type houder wil je? Wil je een houder om je TV zo
strak mogelijk op te hangen of moet deze kantelbaar zijn? Naast smaak, hebben de type houders ook specifieke voor- en nadelen. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende type houders en hun voor- en nadelen.

Type houders Voordelen Nadelen
Gemotoriseerd TV-beugels
  • Met een afstandsbediening je ideale kijkhoek instellen
Duur in aanschaf
Kantelbare TV-beugels
  • De TV naar voren en naar achteren kantelen voor een optimale kijkhoek
  • Meer vrijheid om je TV op te hangen qua hoogte
Vrij veel afstand van de muur
Roteerbare TV-beugels
  • De TV in landschap- of portret modus ophangen
Vrij veel afstand van de muur
Zwenk- en kantelbare TV-beugels
  • De TV naar voren/achteren kantelen en naar links/rechts zwenken
  • De ideale kijkhoek instellen ongeacht de montage
Vrij veel afstand van de muur
Vaste (ook wel starre) TV-beugel
  • De TV strak aan/tegen de muur hangen
  • Kan veel gewicht hebben
Na montage weinig tot geen instelmogelijkheden

VESA, displayformaten en gewichten

Als je de keuze voor een type houder hebt gemaakt, kun je gaan kijken naar de specificaties van de TV. Als eerste is VESA erg belangrijk. VESA staat voor Video Electronics Standards Association en wordt bij TV’s gebruikt als aanduiding voor montage-afmetingen. De VESA-norm wordt aangeduid in mm.

Heeft jouw TV een VESA-norm van bijv. 200x200mm dan zitten de montage gaten op een afstand van 200 mm van elkaar. Zoek hiervoor een beugel die ook een VESA-norm van 200x200mm ondersteunt. De maten moeten overeenkomen, de TV bevat op deze afmetingen namelijk schroefgaten waarmee je de TV aan de beugel monteert. Veel beugels beschikken over meerdere montage-gaten waardoor ze universeel geschikt zijn
voor diverse TV’s.

Als je een beugel hebt gevonden met de juiste VESA-norm, speelt het displayformaat een grote rol. Vooral bij zwenk- of kantelbare houders is het displayformaat van belang. Heb je een te grote TV, dan raakt de TV de muur voordat deze het kantel- of zwenkbereik bereikt. Naast dat je zo niet het maximale uit je houder haalt, kan het je TV ook nog eens beschadigen.

Last but not least, is gewicht een belangrijke specificatie. Je wilt immers niet dat de 65” 4K-curved TV van de muur valt als je hem hebt opgehangen. Een vaste wandhouder kan het meeste gewicht dragen en daarom is deze het meest geschikt bij grote afmetingen. Welke houder je ook kiest, pak er eentje die het gewicht van jouw TV aankan. Zo ben je zeker van een goede montage.

2.gif
3.jpg

Innovatie van Speaka Professional

Een goede TV-beugel hoeft niet duur te zijn, TV-beugels van Speaka Professional bewijzen dit. Het begint bij het montage-gemak. De houders beschikken over een ingebouwde waterpas voor een perfecte montage. Zo kun je eenvoudig en in je eentje de beugel monteren aan de muur. Naast het montage-gemak beschikken veel beugels over kliksystemen zodat schroeven, afgezien van de montage, niet nodig zijn.

In plaats van traditionele veren voor zwenk- en kantelbaar, gebruikt Speaka Professional voor hun topmodellen een uniek gasveer systeem. Hierdoor is een traploze instelling mogelijk, zonder enige kracht uit te oefenen. Zo kun je letterlijk met een pinkje het kantelbereik instellen ongeacht het gewicht van de TV.

Benieuwd naar de kwaliteit van Speaka Professional? Overtuig jezelf!