JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Internetradio

Wat is het?

Een internetradio, ook vaak netwerkmuziekspeler genoemd, is een apparaat dat zelfstandig muziek ontvangt en afspeelt vanaf de computer, internetradiostations of online muziekdiensten via het thuisnetwerk.

Ga naar onze internetradio`s

Achtergrond

Vroeger werd de meeste digitale muziek verkocht op cd’s. Maar sinds de MP3-speler zijn introductie heeft gemaakt zijn cd’s steeds meer uit beeld verdwenen. Vooral omdat de muziek die op cd staat ongecomprimeerd is. Daardoor zijn muziekbestanden zodanig groot dat het heel onhandig is om deze te versturen via internet of op een MP3/4-speler te zetten. Met de komst van de MP3/4-speler en het gemak van het omzetten en comprimeren van cd-muziek, is bijna alle muziek nu opgeslagen als digitaal formaat en als audiobestand op de computer. De meest voorkomende formaten zijn MP3, wma, RealAudio en AAC. Gecomprimeerde muziek is uitgegroeid tot het muziekformaat du jour en met goede redenen: het is heel gemakkelijk op te slaan, mee te nemen of online te versturen. Liedjes zijn daarnaast voorzien van een ‘tag’ en op die manier makkelijker te vinden en te delen met je vrienden.
MP3-muziek was zo’n 10 jaar geleden heel populair, maar de enige manier om er van te genieten was via speciale MP3-software op de computer. Terwijl de computer eigenlijk bedoeld was om te ‘helpen’ als bron. Door het opslaan van muziek werd hij in feite ook gebruikt als een soort van ‘HiFi-systeem’. In het steeds verder groeiende en ontwikkelde multimedialandschap is er meer mogelijk met MP3-muziek. De laatste jaren is de MP3/4-speler zeer ontwikkeld en ook met je mobiele telefoon kun je muziek luisteren. Ze hebben echter één nadeel: ze hebben bij lange na niet zoveel opslagruimte als de computer. Er is dus behoefte aan een oplossing…

De internetradio

325563_LB_00_FB.EPS_1000.jpg

En die oplossing is er ook gekomen, de internetradio, ook wel netwerkmuziekspeler genoemd. Je kunt hem aansluiten op een draadloze router (Wireless), (vaak Wi-fi B-norm of Wi-Fi-G standaard compatibel). Deze router is verbonden met je thuisnetwerk en je computer. Via deze (draadloze) verbinding kan de internetradio toegang krijgen tot de muziekcollectie van de gebruiker op de computer. Maar ook kan deze toegang krijgen tot internetradiostations en online muziekdiensten.

Benodigdheden

Voor de internetradio heb je een (draadloze) router nodig waarmee deze ‘online’ kan gaan. Wil je ook op andere plekken gebruik maken van de internetradio, bijvoorbeeld op de zolder of in de schuur, dan heb je dLAN nodig.

Wat is dLAN?

971967_BB_01_FB.EPS_1000.jpg

dLAN staat voor direct Local Area Network. Met de dLAN-adapters kun je een netwerk maken over het stroomnet, voor internet en audio. Met de adapters kun je de internetradio aansluiten op de router zonder getouwtrek met kabels. Het netwerkverkeer loopt zo via je stroomnet. Je sluit één adapter op je router aan en de andere adapter plug je in je internetradio en zo kun je op zolder, in de schuur en op iedere andere plek waar de internetverbinding matig is, genieten van je muziek.

De voordelen:

  • Het is draadloos;
  • Je hebt nooit opslagruimte tekort omdat je de capaciteit van je computer gebruikt;
  • Je bereikt veel gebieden wereldwijd;
  • Het is enorm uitgebreid met ongeveer 13.000 radiostations die je kunt bereiken.

Ga naar onze internetradio`s