JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
header.jpg

Philips Hue - het intelligente lichtsysteem

Bekijk de mogelijkheden van Philips Hue

Lichtbesturing met je smartphone

Je lampen alleen aan en uit kunnen schakelen is zó verleden tijd. Met Philips Hue kan je verlichting veel meer! Wat dacht je van de keuze uit 16 miljoen kleuren? Draadloos aangestuurd via een app op je smartphone. Programmeerbare lichtsferen om aan je stemming bij te dragen: wit licht voor een betere concentratie tijdens het werk, of een aangenaam warme gloed om je ’s avonds te helpen ontspannen. En als er niemand thuis is schrik je potentiële inbrekers af, door je huis er bewoond uit te laten zien. De draadloze lichtbesturing biedt je een comfortabele bediening, zoals dat voorheen alleen met dure elektronische installaties mogelijk was. Dankzij Philips Hue is het koppelen van de lampen in het netwerk eigenlijk net zo eenvoudig als het verwisselen van een gloeilamp: vervang je bestaande lampen door de slimme producten. Zo ontstaat er, zonder kabels te trekken of andere omslachtige werkzaamheden, een intelligent lichtsysteem.

De voordelen van Philips Hue

 • LED-techniek: Hue-lampen verbruiken enkele Watt en geven mooier licht dan normale spaarlampen
 • Groepenschakeling: meerdere lampen zijn tegelijk te dimmen, maar ook volledig onafhankelijk van elkaar in kleur en helderheid aan te passen
 • Lichtscenes: de instellingen van de lampen zijn programmeerbaar. Zo kun je met een vingeraanraking in de app een bepaalde lichtsfeer oproepen
 • Timerfunctie: het licht schakelt zich op gewenste tijden aan of uit. Dat gaat ook traploos, ’s avonds bij het in slaap komen of ’s ochtends bij het wakker worden
 • Geofencing: de app herkent via smartphone-lokalisatie wanneer iemand het huis verlaat of betreedt, en kan het licht overeenkomstig schakelen
 • Afstandsbediening: via internet is je Hue-systeem thuis ook onderweg bereikbaar. Handig als je vergeten bent om de lamp uit te doen!

Welke producten zijn er?

De Hue Bridge is het middelpunt van je Philips Hue-lichtsysteem. Koppel de Hue Bridge aan je router in huis en bestuur zo je lampen draadloos. Elk startpakket bevat zo’n basisstation. In de meeste gevallen is één Bridge voldoende. Per Bridge kun je namelijk tot wel 50 lampen besturen! Het Hue assortiment bevat lampen voor elk gebruik en ieder toepassingsgebied. Vervang eenvoudig je oude gloeilampen met grote fitting door de LED-lampen met E27 schroeffitting. Afhankelijk van het model geven ze wit licht (Hue white, Hue Lux), is de kleurtemperatuur van warm-wit naar koud-wit te veranderen (Hue White Ambiance) of naar één van de 16 miljoen kleuren (Hue Color). Bovendien bestaan er Hue LED-strips voor de indirecte verlichting van je meubels (LightStrips), spots met een GU10 fitting en zelfs complete designerlampen (Hue Phoenix en Hue Go).

Philips Hue starterset
Philips Hue Bridge

Zo werkt Philips Hue:

 1. Sluit de Hue Bridge aan op je WiFi router in je thuisnetwerk
 2. Tot wel 50 verschillende Hue-lampen zijn aan te sturen
 3. Met een app op je smartphone of tablet bestuur en dim je het licht
 4. Via het internet doe je alles zelfs onderweg of op vakantie
 5. Als je thuis bent, kun je een optionele draadloze afstandsbediening of schakelaar gebruiken.

Apps voor elke toepassing

Met de gratis app voor Android en Apple toestellen heb je het licht steeds in de hand. Met het overzichtelijk weergegeven programma bestuur je losse lampen of de hele ruimte, programmeer je prachtige lichtscenes of de handige timerfunctie. Het is niet alleen maar mogelijk om het Hue-systeem met je smartphone of tablet te bedienen. Er zijn talloze apps van onafhankelijke ontwikkelaars, die soms zelfs meer kunnen dan het origineel van Philips. Zo gebruiken vele de microfoon in je smartphone, om je ruimte in een disco te veranderen. Synchroon aan de muziek pulseert het licht in verschillende kleuren. Andere simuleren een haardvuur of een vuurwerkshow aan de nachtelijke hemel. Dankzij de externe programmeurs zijn ook Blackberry- of Windows smartphones te gebruiken met de draadloze lichtbesturing.

Philips Hue Apps
Philips Hue afstandsbediening

Lichtschakelaar met een extra

Hoe praktisch de lichtbesturing met je smartphone ook kan zijn, soms heb je hem niet bij de hand. In zo’n geval komt je de draadloze schakelaar goed van pas. Deze laat zich in met scenes uit het Hue-systeem. De Hue Tap van Philips werkt bovendien zonder batterijen, omdat hij voor de werking kinetische stroom opwekt. Met een druk op de knop ontstaat er net zoveel energie, als dat de Tap nodig heeft voor zijn draadloze overdracht. Met de vier programmeerbare knoppen activeer je lichtscenes of schakel je het licht centraal uit.

Spraakbesturing inclusief

Apple gebruikers met besturingssysteem iOS 8.1 of nieuwer, kunnen Hue via spraak besturen. Daarvoor is wel de nieuwe, vierkante Bridge (tweede generatie) vereist. Deze ondersteunt de HomeKit standaard en daarmee ook Apple’s spraakassistent Siri. Activeer eenvoudig de functie in de instellingen van de Hue-app en het systeem luistert naar commando’s als “Zet de lichten uit”. Een prettige (en praktische) bijkomstigheid van het Apple concept is dat wanneer de HomeKit eenmaal verbonden is, Hue ook op bevelen van andere smartphone-apps reageert die de standaard ondersteunen.

Apple HomeKit

Complete thuiskoppeling

De smart home manier: Philips Hue is inmiddels zo verbreed, dat andere fabrikanten het lichtsysteem integreren in hun home automation. Dan bestuurt een app niet alleen het licht, maar ook de verwarming, rolluiken en meer. Naast een extra aan comfort, betekent dit ook beduidend meer veiligheid. Hue-lampen kunnen bijvoorbeeld automatisch de vluchtroute verlichten als een rookmelder alarm slaat. Of wordt middels gekleurd licht eraan herinnerd dat het tijd is om het huis even door te luchten.

Met deze smartphone-systemen is Philips Hue te koppelen:

 • Apple HomeKit
 • Devolo Home Control (binnenkort)
 • IFTTT
 • Nest

TV kijken met Hue-effect

Ben jij in het bezit van een Philips Ambilight TV? Dan geniet je van een bijzonder effect. Met Hue kun je de dynamische verlichting van je Ambilight uitbreiden naar de rest van je woonkamer. De vloerlamp naast de bank wisselt dan synchroon aan je beeld van lichtkleur. De sterkte en helderheid van de kleurwisseling  zijn instelbaar in het menu van je TV, van zacht tot knallend.

Met de smartphone app “Ambilight TV” hebben sportfanaten het optische vuurwerk zelf in de hand. Dompel de kamer om in de kleuren van je favoriete team, laat rode en gele kaarten begeleiden door passende lichtflitsen. En als het gejuich voor je Philips televisie toeneemt, past Hue zelf de intensiteit van de verlichting aan. De meting van het geluidsniveau wordt mogelijk gemaakt door de microfoon van je smartphone.