JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
header.png
1.jpg

De juiste pomp voor elke situatie

Heb jij wel eens een ondergestroomde kelder of tuin gehad?
En is jouw opblaaszwembad of vijver te smerig voor woorden? In dit soort situaties is de juiste pomp de oplossing!
Met de pompen uit ons assortiment schieten wij te hulp, wat je probleem ook is.

innoman.png

1. De juiste pomp voor elke situatie

Wij Nederlanders weten als geen ander hoe je met water om moet gaat. Als er waar dan ook ter wereld iets gebouwd moet worden in of rondom water, dan komt er een Nederlander aan te pas. En tijdens warme zomerdagen als er niet gewerkt hoeft te worden, zijn we massaal  in de achtertuin te vinden. Lekker genieten van een ijskoud pilsje in een opblaaszwembad. Maar elke dag het zwembad schoonmaken is niemands hobby, zorg dus voor een goede zwembadpomp.

Als we toch aan schoonmaken zijn denk je dan ook aan de vissen? Met de juiste vijverfilter -en pomp houd jij de vijver kraakhelder en schoon, wel zo fijn voor de vissen en het ziet er natuurlijk gaaf uit. En als we dan toch aan pompen zijn haal dan het water meteen uit de grond. Met een grondwaterpomp voorzie jij je tuin van een frisse en vooral gratis sproeibeurt!

Je zou denken dat water voor ons alleen maar positief is, maar dat is het niet! Niet alleen de geschiedenis maar tot op de dag van vandaag zijn krantenkoppen gevuld met rampscenario’s over water. Keer op keer als een rivier uit zijn oevers treedt of de zomerse buien het land teisteren, is het zover. Volgelopen kelders, om nog maar te zwijgen van het wateroverlast rondom huis. Guus Meeuwis  zong er al eens over en niets blijkt er in zo’n situatie minder waar te zijn, het is pompen of verzuipen!

Wat jouw Tekkie-probleem, vraag of doel ook is, wij helpen je op weg met de juiste pomp in elke situatie! Maar om je een duidelijk overzicht te geven hebben we meest gebruikte pompen uitgelicht en hieronder beschreven.

2.jpg
3.jpg

2. Dompelpomp - moeiteloos je kelder leegpompen

De beste manier om een volgelopen kelder leeg te pompen is met een dompelpomp. Een dompelpomp dompel je(hoe kan het ook anders) in het water. Sluit hier een slang op aan die naar een afvoer gaat en klaar! De pomp doet de rest. Afhankelijk van het type schakelt de pomp zich zelf uit middels een vlotterschakelaar.

De dompelpompen uit ons assortiment hebben een pompcapaciteit welke varieert van enkele liters per uur tot maar liefst 28.000 liters per uur. Ideaal om je wijnkelder met peperdure wijntjes in een mum van tijd weer droog te krijgen.

Let wel op het ‘type’ water dat je weg wilt pompen. Als het om regenwater of ander ‘helder’ water gaat is de keuze snel gemaakt. Heb jij regelmatig een overstroomde tuin of
woon je dicht bij een rivier? Dan is een vuilwater-dompelpomp de betere keuze. Deze hebben een grovere filter en kunnen zand en andere “vaste deeltjes” zonder moeite wegzuigen. Ideaal bij modderig water.

3. Grondwaterpomp - je tuin gratis bewateren

Het klinkt misschien te mooi voor woorden maar het is echt zo, met een grondwaterpomp kun jij gratis genieten van water! Tuurlijk, het is niet het kraakheldere gemeentepils wat je uit de keukenkraan tapt, maar het is fris water. Ideaal om je tuin te bewateren en zelfs je toilet mee door te spoelen.  Nou kun je op veel plaatsen in Nederland grondwater omhoog pompen maar lang niet overal. Verdiep je dus eerst in de mogelijkheden voordat je een grondwaterpomp aanlegt.

4. Vijver- en fonteinpompen - heldere vijvers en waterornamenten

Een mooie vijver of een imposant ornament is in de zomer een echte eyecatcher in de
tuin. Vijvers met grote filters, verwerkt als mooie watervallen, krijgen veel bekijks. Maar het zomerse zonlicht brengt ook een probleem met zich mee, het stimuleert de groei van algen in de vijver. Nou kun je hier elk “wondermiddel” voor gebruiken maar een goede waterflow is de basis, zorg dus voor een goede pomp! Let hier wel goed op het pompvermogen aangeduid in liters per uur. Bij een grote vijver hoort natuurlijk een krachtige pomp.

Hetzelfde geldt ook bij waterornamenten. Als jij je terras opgefleurd hebt met een
waterval of fontein dan wil je dat hier helder water in zit. Het aantal liters per uur zal hier minder van toepassing zijn maar de opvoerhoogte is wel erg belangrijk. De pomp moet het water natuurlijk op kunnen voeren tot aan het topje van de fontein / waterval.  

5. Laagspanningspompen - waterpompen in campers & boten

Als je op vakantie gaat met bijvoorbeeld een camper of boot is water één van de basisvoorzieningen die je wilt hebben. Ook hier is de pomp weer een redmiddel. Watertanks zitten vaak erg laag weggewerkt en de kraan wat hoger, dit moet dus omhoog gepompt worden. Met een laagspanningspomp doe je dit. Dit soort pompen werken op 12V of 24V en zijn hiermee dus ideaal in campers, boten maar ook vrachtwagens. Ook hier is de opvoerhoogte van groot belang maar de pompen uit ons assortiment kunnen het water tot maar liefst 52m omhoog pompen. Ideaal, zelfs voor de grootste voertuigen.

6. Toebehoren - alles om pompen aan te sluiten

Als je de pomp naar keuze hebt gevonden dan is het tijd om deze aan te sluiten. In ons assortiment vind je alles om het water te verplaatsen. Van slangaansluitingen en toebehoren voor het aansluiten, tot de slangen zelf om het water weg te pompen. Let goed op de diameter van de slangen en de aansluitingen. Je wilt immers niet dat de boel gaat lekken als je net alles hebt aangesloten.

Is dat na een nachtje toch het geval, geen paniek! Met de pompen uit ons assortiment heb je de boel zo weer droog ;).

Goed beoordeelde producten: