JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.

Smart thermostaten

Met een goede thermostaat valt veel geld te besparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat verwarming van het huishouden voor meer dan de helft van het energieverbruik zorgt. Hoe vaak ben je niet vergeten om deze omlaag te zetten als je de deur uitgaat of naar bed gaat?

Door de temperatuur per ruimte in het huis aan te sturen naar behoefte kan er wel tot 25% bespaard worden op de energierekening. Deze besparing zit hem vooral in het feit dat de smart thermostaat rekening houdt met je leefpatroon.

Geld besparen met een slimme thermostaat

Het is makkelijk uitgelegd en klinkt ook aannemelijk, maar waarin zit de besparing met een slimme thermostaat precies? Ze zijn er met sensoren, die bij het uitschakelen van het licht of bij geen beweging zelf overgaan op een lagere, vooraf ingestelde temperatuur.

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, helemaal in deze moderne tijd. Zo zijn er ook temperatuurregelaars die 'leren' van het gebruik van de verwarming in huis en op die manier een eigen dagprogramma samen kunnen stellen. Het komt er simpelweg op neer dat de kachel alleen gebruikt wordt in de betreffende kamer of ruimte wanneer dat nodig is. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te constateren dat daardoor de energiekosten lager uitvallen dan je voorheen gewend was.


Wat kun je precies met een slimme thermostaat?

Naast de temperatuur binnenshuis regelen waar dat nodig is, kun je nog veel meer. De nieuwste gimmick, waar energiemaatschappijen veel mee adverteren, is een op afstand bestuurbare thermostaat. Dit draadloze systeem zorgt ervoor dat je vanaf elke gewenste locatie de temperatuur in elke ruimte van je huis kunt beheren. Big Brother is watching you? Daar lijkt het wel een beetje op, alleen ben je in dit geval je eigen controleur.

De zogeheten WiFi thermostaat is via internet te besturen, zodat je bijvoorbeeld op je werk kunt regelen dat het thuis alvast lekker warm is, of op een warme dag de airco al aan staat. Doordat bijna iedereen wel een smartphone heeft die is uitgerust met een internetverbinding, kun je met een app van je energieleverancier of fabrikant van de thermostaat ook in het openbaar vervoer, bij iemand op bezoek of zelfs lopend onderweg naar huis de boel instellen.

Naast de gewone verwarming of airconditioning is het ook mogelijk om vloerverwarming te controleren. De moderne technologie zorgt ervoor dat de thermostaat vooruit denkt voor ons, in plaats dat wij rekening moeten houden met de thermostaat.


Verhoogd leefcomfort door een beter gecontroleerde thermostaat

Terwijl jij uit je werk gelijk de keuken induikt om te koken, pakt je partner de krant erbij in de huiskamer en gaan de kinderen uit school gelijk naar hun kamer om huiswerk te doen.

De tijd van thuiskomst zal nagenoeg elke werkdag gelijk zijn en voor de slimme thermostaat is het geen probleem om alles goed in te stellen, zodat er in elke ruimte een behaaglijke temperatuur heerst. In het weekend moeten de kinderen sporten, is het tijd voor familiebezoek of komen er vrienden over de vloer.

Al deze situaties vragen om een andere thermostaatregeling. Hoe fijn zou het zijn als dat praktisch automatisch gestuurd wordt, zodat je er zelf niet meer hoeft over na te denken? Het is bijna overbodig om te zeggen dat een ideale temperatuur het leefcomfort verhoogt.

Optimaal inzicht in je gebruik

Via bijgeleverde software kun je digitaal alles over het energieverbruik bijhouden. Niet alleen de instellingen van de temperatuur, maar ook kijken naar het huidige verbruik. Zo weet je zeker dat alles naar planning gaat. In ons assortiment vind je zowel gewone als slimme thermostaten in diverse soorten, maten en kleuren.

Kijk rustig even rond en laat de vele mogelijkheden op je inwerken voordat je een keuze maakt.

image
image

Kosten verlagen &
comfort verhogen

Moderniseer uw radiatoren door deze heel eenvoudig met energiebesparende regelaars van de nieuwste generatie uit te breiden. Bespaar tot wel 30% op uw verwarmingskosten door uw verwarming slim te programmeren. Bovendien zorgen programmeerbare of radiografisch gestuurde thermostaten voor duidelijk meer comfort voor u als gebruiker. Hieronder vindt u verschillende type thermostaten met hun voordelen en toepassingsgebieden.

Radiatorthermostaten

Mechanische / handmatige thermostaat
De klassieker onder de thermostaten. Eenvoudige traploze instelling van de gewenste temperatuur direct aan de radiator. Geen op de graad nauwkeurige instelling of programmering mogelijk. Optimaal gebruik op plekken waar zelden en alleen kortstondig verwarmd zal worden (bijv. kelderruimte).

Elektronische radiator thermostaat
De energiebesparende variant. Verlaag uw stookkosten tot 30% door de inbouw van een programmeerbare elektronische thermostaat. Meerdere verwarmingsintervallen en talrijke extra functies zoals open raam herkenning of wekelijkse ventielreiniging zijn, afhankelijk van het product, eveneens geïntegreerd.

image

Radiografisch gestuurde thermostaat
De op de radiator gemonteerde radiografische stelaandrijving wordt aangestuurd via een centraal gemonteerde invoer- en zendunit. De temperatuur wordt eveneens centraal gemeten, zodat de vensterbank of tocht deze niet beïnvloeden. Maximaal comfort met tot 16 stelaandrijvingen per zendunit.

Toebehoren voor radiatorthermostaten
Praktische en nuttige toebehoren voor uw radiator. Met de radiator ontluchtingsset bespaart u het tijdrovende handmatige ontluchten en voorkomt u tevens corrosieschade door gelijkblijvende watervulling.

image

Kamerthermostaten

Mechanische / handmatige thermostaat
Ook een klassieker onder de kamerthermostaten. Eenvoudige en traploze temperatuurinstelling via een draaiknop. Geen op de graad nauwkeurige instelling of programmering mogelijk. Bepaalde types bezitten extra functies.

Elektronische thermostaat
Verkrijgbaar als opbouw- of inbouwvariant. Optimaal comfort door centrale aansturing van uw verwarming. Verkrijgbaar als handmatig model met draaiknop, als klokthermostaat of in digitale uitvoering met verlicht display.

Speciale thermostaten
Hier zijn onder andere regelaars te vinden voor dakgootverwarming, om de verwarming van uw dakgroot bij kritieke temperaturen rond het vriespunt nauwkeurig bij te sturen. Daarnaast bieden wij u thermostaten aan voor buizen etc.

Thermostaat voor vloerverwarming
Voor een optimale besturing van vloerverwarming en radiatoren. Programmeer uw verwarmingstijden optimaal en bespaar tot 30% verwarmingskosten. De thermostaten zijn uitgerust met afstandsvoelers in verschillende lengtes.

Inbouwthermostaat
Universele thermostaten als inbouwoplossing voor het regelen en bewaken van warmtebronnen in de verwarming-, klimaat- en ventilatietechniek. Bijzonder geschikt ter vervanging of als reserve- onderdeel.

Kamerthermostaat toebehoren
Klemstrips voor kamerthermostaten met of zonder thermostaat, om ook eenvoudige thermostaten zonder klokfunctie op tijd te kunnen schakelen.

{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}
{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}
{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}
{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}