JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
header_afbeelding.png

Kosten besparen en slim verwarmen met een slimme thermostaat

De tijd van opstaan om de kamerthermostaat op de juiste temperatuur zetten is voorbij. De thermostaat omhoog draaien als je het al te koud hebt is verleden tijd. Geniet van meer comfort in je leven en bespaar op energiekosten, door je traditionele kamerthermostaat te vervangen door een slimme. Een slimme kamerthermostaat kun je instellen met week-, dag- of uurprogramma’s zodat je nooit onnodig verwarmt. Er zijn zelfs Tekkie -waardige thermostaten die zich aanpassen aan jouw levensstijl door te “leren” wat jouw favoriete temperatuurinstelling is. Is dit een ingrijpende klus? Zeker niet! Het enige ingrijpende is dat het flink zal besparen op je maandelijkse kosten. Hoe het werkt en hoe je dat doet lees je hier.

  • Week-en dagprogramma’s voor meer comfort
  • Eenvoudig te installeren & bedienen met je smartphone*
  • Flink besparen op je energierekening

* Bij geavanceerde modellen

innoman.png
afb_01.jpg

Wat is een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat bedoelen we een kamerthermostaat die voor jou de verwarming aanzet zonder dat je iets hoeft te doen. Dit is uiteraard niet de traditionele mechanische Honeywell thermostaat met een draaiknop. We hebben het hier over geavanceerde elektronische thermostaten met een display voor programmeerbare verwarm-instellingen.

De basis begint uiteraard met schakelprogramma’s. De slimme thermostaat heeft een week-, dag- of zelfs uurinstelling. Zo kun je per gewenst tijdstip een bepaalde warmte instellen. Vergeet je zelf wel eens  ’s nachts de thermostaat terug te draaien? Daar hoef je je vanaf nu dus niet meer druk om te maken. Je stelt van te voren temperaturen in zodat de verwarming alleen aangaat wanneer het nodig is. Zo kun je ervoor kiezen om ’s nachts en overdag als je werkt de temperatuur laag in te stellen zodat de verwarming niet aanslaat. Kom je rond 18:00 uur thuis dan stel je de verwarming zo in dat die vanaf 17:00 uur aanslaat op een aangenaam temperatuurtje. Zo kom je lekker warm thuis.

Uiteraard kan het slimmer. Er zijn diverse thermostaten verkrijgbaar zoals Nest, Anna, Netatmo, Honeywell en eQ-3 die te bedienen zijn met smartphone of tablet. Zo kun je deze overal ter wereld benaderen en monitoren. Ideaal om op een koude winterdag de temperatuur, voordat je naar huis gaat, een extra boost te geven zodat je lekker warm thuis komt. Afhankelijk van het merk kun je zelfs i.c.m. slimme radiatorthermostaten elke ruimte apart verwarmen en dat vanuit 1 app! De laatste generatie thermostaten past zichzelf aan op jouw levensstijl en “leert” wanneer jij het warmer of kouder wilt. Dit doet hij op basis van jou verwarmwijze. Hoe langer deze geïnstalleerd is in jouw huis, hoe slimmer hij wordt! Al deze manieren dragen bij aan een lagere energierekening. Je maakt de verwarming slim door alleen te verwarmen als dat echt nodig is. Zo verspil je nooit energie door te verwarmen als het niet nodig is.

Hoe installeer je een kamerthermostaat?

Een kamerthermostaat vervangen is een simpel karweitje en kan binnen enkele minuten klaar zijn. De slimme thermostaten kun je namelijk aansluiten op de bestaande kabels  van je cv-systeem. Je hoeft dus niet opnieuw kabels te trekken. Het is letterlijk je oude thermostaat van de muur halen, de nieuwe aansluiten, ophangen en klaar! Je kunt het naar eigen wens instellen conform de handleiding.

Sommige thermostaten zijn zelfs draadloos en geven een signaal naar een ontvanger in de cv-ketel.  Dit i.c.m. voeding op batterijen zorgt  voor een mobiele plaatsing van jouw
thermostaat.  

afb_02.jpg
afb_03.jpg

Radiatorthermostaten

Een toevoeging of zelfs andere manier van slim verwarmen is het installeren van slimme radiatorthermostaten. Met deze oplossing upgrade je een radiator aan de hand van een elektronische knop. De functies zijn soortgelijk aan de kamerthermostaat. Je kunt namelijk de temperatuur instellen en kiezen voor een week-, dag- of uurprogramma. Is de temperatuur hoog, dan zal de thermostaat geen water doorlaten ongeacht wat de kamerthermostaat wil. Het kan in de keuken immers warmer zijn dan in de woonkamer. Zo verwarm je nooit onnodig de radiator en bespaar je op de kosten.

Goed beoordeelde producten: