JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Lichaamssignalen begrijpen

Smartphones en tablets zijn in combinatie met een intelligente meter een waardevolle hulp bij het bepalen van uw bloeddruk, bloedsuiker, temperatuur, gewicht, lichaamsvet en spiermassa. Met speciale apps ontvang en bewaart u deze vitale functies en ondersteunt het uw lichaamsanalyse. Dankzij deze slimme techniek kunt u de waarde ook schatten en delen met anderen. Het Medisana-assortiment en de VitaDock-verbinding tonen meerdere mogelijkheden van de lichaamsanalyse voor een slimme gezondheidsvoorzorg.

Overgewicht – gevaarlijk ballast

Te weinig beweging en verkeerde voeding gelden als oorzaak nummer 1 voor overgewicht: zeven van tien mannen en vijf van tien vrouwen brengen in Duitsland te veel kilo’s op de weegschaal. Overtollige kilo’s brengen heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee. Overgewicht en vetzucht bevorderen hoge bloeddruk, vaatziektes en gewrichtsaandoeningen en verhogen de kans op diabetes aanzienlijk. 

Uw BMI volgens Nick Trefethen

BMI 18,5– 24,9 normaal gewicht / 25-29,9 overgewicht, vanaf 30 spreekt men over sterk overgewicht.

Volgens de gebruikelijke methode wordt de Body Mass Index (BMI) berekend volgens de formule lichaamsgewicht gedeeld door het kwadraat van de lichaamslengte in meter.

De BMI van een persoon van 70 kg en 1,75 meter komt dus op 22.86. Deze berekening is veranderd Nick Trefethen, wiskunde-hoogleraar aan de Universiteit van Oxford:

BMI-oud = 70 kg / (1,75m)2 - BMI nieuw = 1,3 × 70 kg / (1,75m)2,5

Onder de nieuwe formule, wordt de lengte verhoogd tot de exponent 2.5 en de gehele formule vermenigvuldigd met een factor 1,3. Zo wil de wiskundige de BMI nauwkeuriger maken en een probleem van de "oude" BMI oplossen: kleine volwassenen denken vaak dat ze slanker zijn dan ze in werkelijkheid zijn. En slungelige mensen hebben vaak het idee te dik te zijn. Met de BMI-hervorming van Trefethen verliezen mensen van 1,80 meter een BMI-punt en mensen onder de 1.60 winnen een punt. Bereken uw BMI via Trefethen met de interactieve berekening.

Hoe belangrijk de BMI ook is - een enkel nummer dient alleen ter oriëntatie. Geslacht, leeftijd, verhouding tussen vet en spiermassa, gezondheid – er dient met vele factoren rekening gehouden te worden. Hoe fit u bent en of u moet aankomen of afvallen, dat kan alleen een arts te bepalen.

  

  • Meet het gewicht, lichaamsvet, lichaamsvocht, spier- en botmassa voor 8 gebruikers.
  • Bepaling van de BMI-waarde
  • Geïntegreerde calorieënbehoefte-analyse (BMR)
  • Vier nauwkeurige DMS-sensoren voor exacte meetresultaten
  • Bluetooth-dataoverdracht naar de VitaDock+ app voor iOS en Android en naar VitaDock

De lichaamsanalyse-weegschaal BS 430 Connect is de perfecte hulp voor iedereen die niet alleen hun gewicht willen controleren, maar ook een omvangrijk beeld willen hebben over hun gezondheidstoestand. De resultaten zijn op het grote LC-display met wit verlichte cijfers ook bij mindere lichtomstandigheden optimaal afleesbaar.

Het bijvoegsel „Connect“ verdient de BS 430 door de extra functie: naar wens zet de lichaamsanalyse-weegschaal de meetresultaten over naar de VitaDock+ App en naar VitaDock Online.

Risicofactor hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk is verraderlijk: men voelt het niet. Zonder te weten beschadigt hij de vaatwanden – en kan een beroerte, hart- en vaatziektes, hartinfarct, nierfalen en beschadiging van het netvlies veroorzaken. Met het meten van de bloeddruk kan dit worden voorkomen. Gemeten wordt in mmHg (millimeter kwikdruk). De eerste gemeten waarde is de systolische druk (bovendruk of maximale druk). Als het hart samentrekt en daarbij het bloed door het lichaam pompt ontstaat druk in de hoofdslagader en aders. Deze druk noemt men systolische druk. Daarna ontspant het hart weer, de druk in de vaatwanden neemt af. De op dit tijdstip gemeten waarde van de hartactiviteit wordt diastolische druk genoemd (onderdruk of minimum waarde).

Een optimale bloeddruk ligt bij ongeveer 120/80 mmHg 

Categorie Systolish (in mmHg) Diastolisch (im mmHg)
Normaal  120-129  80-84 
Iets verhoogde bloeddruk  130-139  85-89 
Verhoogde bloeddruk  140-159  90-99 
Hoge bloeddruk  160-179  100-109 
Zeer hoge bloeddruk  boven 180  boven 110 
  • Nauwkeurige bloeddrukmeting via de pols
  • Snelle meting dankzij moderne Inflating-meettechniek
  • Bluetooth dataverbinding

Regelmatige bloeddrukcontrole en levenskwaliteit laten zich zonder problemen verenigen – dankzij de nieuwste generatie van mobiele bloeddrukmeters. De lichte en compacte bloedrukmeters bieden dezelfde prestaties als de professionele, “stationaire” apparaten. De bloeddrukmeter BW 300 draagt de gebruiker hightech aan de pols. Het apparaat meet niet alleen nauwkeurig, maar kan de waarden via een Bluetooth-interface ook overdragen naar VitaDock online, het gratis online-portaal van Medisana.

Top producten

{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}
Naar boven