JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

RC Logger

rc1

Basis 1

Alle gegevens. Elk uitzicht. Alles overzichtelijk.

Spectaculaire uitzichten – vanuit de cockpit van uw modelhelikopter, uw modelvliegtuig of uw modelauto. En u denkt dat dat niet mogelijk is? Met de RC Logger HD wordt die droom werkelijkheid! De RC Logger HD kan heel eenvoudig op bijna alle RC-modellen worden gemonteerd, waardoor fascinerende vlucht- en ritvideo's kunnen worden bekeken. Maar dat is nog niet alles. Want daarnaast kunt u in combinatie met andere producten van het RC Logger-systeem (zie beneden) volledig gesynchroniseerde gegevens, zoals GPS-informatie, temperatuur of luchtvochtigheid, laten weergeven. En met de krachtige pc-software bij de RC Logger Viewer analyseert u deze gegevens op uw computer en geeft u ze overzichtelijk weer in grafieken. Ultiem plezier in modelbouw!

Basis 2

Alle gegevens.

De lichte en compacte RC Logger LC is de basisvariant zonder camera. Deze maakt het mogelijk om tijdens een vlucht of rit telemetrische gegevens van maximaal 8 aangesloten uitbreidingsmodules te registreren. De door de modules gemeten en geregistreerde telemetrische gegevens, zoals GPS-gegevens, motortemperatuur, energieverbruik etc., worden zowel naar het interne geheugen van de RC Logger verstuurd als realtime weergegeven. Ze kunnen daarna met behulp van de meegeleverde software op de pc worden geanalyseerd.

Naar de RC Logger LC

Belangrijk:

Alle componenten, nuttige informatie en praktische accessoires voor uw RC Logger HD of RC Logger LC.

Door met de muis te klikken komt u alles te weten over de Logger HD resp. RC Logger LC en over de uitbreidingsmogelijkheden. Hier leest u bijv. informatie over de softwareweergave en praktische accessoires, of over interessante productaanbiedingen.


HD camera met geïntegreerde RC logger

Videos van hoge kwaliteit

De lichtgewicht (80 g) met de afmetingen (L x B x H) 98 x 48 x 24 mm RC logger combineert het verzamelen van vluchtgegevens en het maken van beeldmateriaal in één product. Het beeldmateriaal wordt zelfs tijdens de vlucht synchroon opgeslagen in HD kwaliteit. Via de geïntegreerde data-aansluiting kunt u drie externe sensoren (ieder apart verkrijgbaar) aansluiten. Hierdoor is het mogelijk om bijv. GPS-gegevens, motortemperatuur, stroomverbruik en andere telemetriegegevens te verzamelen. Die gegevens worden synchroon met het beeld- of videomateriaal op de SD-kaart opgeslagen, zodat u de vlucht later exact kunt analyseren: u weet bijv. precies op welk moment de motortemperatuur opliep en waar uw vliegtuig op dat moment was.

De ingebouwde 800 mAh lithium accu zorgt voor een betrouwbare stroomvoorziening. Met de externe Trigger/Power ingang kunt u de bedrijfsduur vergroten en de RC logger via de ontvanger in- en uitschakelen. De micro-USB 2.0-poort maakt het mogelijk de gegevens over te zetten naar een PC of laptop. De meegeleverde PC software is compatibel met Windows 7 en maakt een analyse van de 3D GPS-gegevens en andere gegevens mogelijk.

 
 1. Camerablokkering
 2. Micro-USB-interface
 3. SD-kaartlezer
 4. Verbindingsaansluiting voor extra sensormodule I/O
 5. Ontspannerinterface / externe ingang afstandsbediening T
 6. Reset-knop
 7. Camera-afsluiting
 8. Schakelaar "losse opname/zelfontspanner"
 9. Uit/video-modus/camera-modusschakelaar
 10. Camera
 11. LED voor de oplaadstatus-LED
 12. LED voor weergave van een laag batterijniveau
 13. Status-LED

Installatie

 1. Kies een installatiepunt
 2. Controleer of het gezichtsveld van de camera niet wordt begrensd
 3. Houd bij installatie van uitbreidingsmodules of van de ontspannerinterface rekening met de positie, om beschadiging aan de kabel te voorkomen
 4. Draai de camerablokkering linksom vast
 5. Stel daarna de gewenste camerahoek in
 6. Zet de camerahoek vast door de blokkering vast te draaien (rechtsom)
 7. Breng de bevestigingsplaat met kabelbinders en dubbelzijdige tape op het model aan
 8. Plaats de logger stevig op de plaat
 9. Sluit, wanneer u de ontspannerinterface / externe ingang van de afstandsbediening gebruikt, een ontspanningskabel op de ontvanger van het model aan
 10. Sluit het andere uiteinde van de kabel op de ontspannerinterface van de logger aan
 11. Sluit bij gebruik van uitbreidingsmodules (max. 3 tegelijkertijd) de logger en de module via een I²C-kabel (niet meegeleverd) aan
 12. Schuif een geschikte SD-kaart in de kaartlezer


Verdere details

De camera werkt op basis van een resolutie van 1.600 x 1.200 pixels (beeld) en een resolutie van 1.280 x 720 pixels (video). De video-opnames worden voorzien van geluid. Het aantal frames per seconde (fps) bedraagt 25; de cameraknop kan worden gedraaid. De laadspanning bedraagt 5 V/DC, de laadstroom max. 500 mA (beide via USB).

Behalve de RC Logger worden een montagehouder, datakabel, micro-USB-kabel, software en de handleiding meegeleverd.


RC Logger LC

De telemetrie recorder

De geïntegreerde databusaansluiting verbindt max. drie externe sensormodules (als accessoire verkrijgbaar) en biedt zo de mogelijkheid om bijv. GPS-gegevens, de motortemperatuur, het stroomverbruik en andere telemetrische gegevens tijdens de vlucht te registreren.

De geregistreerde gegevens worden op een SD-kaart opgeslagen. De ingebouwde lithiumaccu waarborgt een betrouwbaar gebruik. Er is een externe stroomaansluiting beschikbaar die zorgt voor een langere bedrijfsduur. Via een micro-USB 2.0-bus kunnen gegevens met de PC worden uitgewisseld.

Bedieningselementen

 

 1. Aansluiting "I/O"
 2. Aansluiting "Tx/Rx"
 3. Aansluiting "PWR/T"
 4. Micro USB-poort
 5. Signaal-LED (groen)
 6. Power-LED (rood)
 7. Knop "Trigger"
 8. Schakelaar "ON/OFF"

Toepassingsmogelijkheden

 1. Kies een geschikte plaats op het model
 2. Bevestig de RC Logger LC bijv. met dubbelzijdige tape en/of een kabelbinder (niet meegeleverd).
 3. Verbind de drie-aderige ontvanger-/ontspannerkabel met de aansluiting "PWRT/T" en de overeenkomstige aansluiting op de ontvanger van het model.

Pin

1. Signaalpin

2. "V+"-Pin

3. Massapin

Werking

Overdracht van het ontspannersignaal van de ontvanger naar het product
Stroomvoorziening van het product via de ontvanger
Referentiemassa van aansluiting

4. Verbind de vieraderige verbindingslabel van de module met aansluiting "I/O" en de overeenkomstige aansluiting van een optioneel verkrijgbare module uit het RC Logger-assortiment. U kunt maximaal acht modules in serie op de RC Logger LC aansluiten.
5. Verbind de RC Logger LC desgewenst via de aansluiting "Tx/Rx" met de optioneel verkrijgbare zender uit het RC Logger-assortiment.

Aan de slag!

De RC Logger LC heeft een werkspanning van 4,8 - 6 V/DC en een stroomverbruik van max. 150 mA (zonder uitbreidingsmodule) of max. 750 mA (met uitbreidingsmodule). Deze kan worden aangesloten op een micro-USB-aansluiting. De RC Logger LC heeft een intern geheugen van 4 MB.

Behalve de RC Logger LC worden een 1 m lange USB-kabel, een moduleverbindingskabel (20 cm), een ontvanger-/ontspannerkabel (20 cm), de software-cd en de gebruiksaanwijzing meegeleverd.


RC Logger GPS-Module

Exacte plaatsbepaling

De GPS-module moet op de RC Logger worden aangesloten. De module is bedoeld om exacte GPS-positiegegevens van een modelhelikopter, -vliegtuig of -auto te bepalen. De module wordt via de interne accu van de RC logger van stroom voorzien. De GPS-informatie wordt op de, in de RC Logger geïnstalleerde, SD-geheugenkaart opgeslagen en kan met behulp van de RC Logger Viewer-software synchroon bij video- of beeldmateriaal worden bekeken. De geregistreerde GPS-gegevens maken een driedimensionale weergave van de vliegbaan en een 'First Person View'-weergave mogelijk. De gegevens kunnen met de computersoftware worden geëxporteerd en met behulp van programma's zoals Microsoft Excel gedetailleerd worden geanalyseerd. De geïntegreerde status-LED geeft de signaalsterkte van het GPS-signaal aan.

De uitvoergegevens in één oogopslag

Met behulp van de RC Logger GPS-module registreert u alle relevante gegevens:

 • Datum
 • Tijd
 • Snelheid (min., max. ,gem.)
 • Breedtegraad/lengtegraad
 • Hoogte
 • Route over de grond
 • Koers over de grond
 • Aantal satellieten
 • Positienauwkeurigheid (PDOP)
 • Hoogtenauwkeurigheid (VDOP)
 • Totale afgelegde afstand

Ingebruikname

 1. Bevestig de module stevig op het model. Gebruik hiervoor een kabelbinder, lijm of dubbelzijdig tape. Let er tijdens het installeren van de module op dat de op de module aangesloten kabels niet worden geknikt of afgeklemd. De LED-zijde moet naar buiten wijzen, de zijde met de bussen moet naar beneden wijzen. Bij een onjuist ingebouwde module kan de ontvangst van GPS-signalen beperkt worden.
 2. Sluit de GPS-module door middel van de meegeleverde Logger-verbindingskabel aan op de RC Logger. Gebruik hiervoor een van de bussen aan de onderkant van de GPS-module.
 3. Als u een extra module in het systeem wilt installeren, sluit deze dan via de andere I²C-bus aan op de GPS-module.
 4. Schakel de RC Logger in. De rode LED op de GPS-module brandt gedurende ongeveer 3 seconden en geeft zo aan dat de module is ingeschakeld.
 5. Vervolgens brandt de groene LED op de GPS-module gedurende ongeveer 4 seconden. Dit geeft aan dat de GPS-module klaar is voor gebruik; deze probeert nu satellietsignalen te ontvangen.
 6. De vereiste duur voor het downloaden van GPS-informatie hangt af van omgevingsinvloeden. De GPS-module heeft in principe enkele minuten nodig om informatie op te halen. Wanneer de omgevingsinvloeden goed zijn, duurt het ongeveer een minuut voordat u positiegegevens ontvangt. Voordat er registratie plaatsvindt, moet u wachten totdat de groene LED knippert en er twee korte signalen klinken: dit geeft aan dat er positiegegevens beschikbaar zijn.
 7. Wanneer er geen positiegegevens beschikbaar zijn, klinkt er een lang signaal. De groene LED gaat opnieuw branden en de module probeert nu GPS-signalen te ontvangen. Wanneer er weer positiegegevens beschikbaar zijn, knippert de groene LED en klinken er twee korte signalen.


De GPS-module van de RC Logger weegt slechts 22 gram en heeft als afmetingen 30 x 43 x 16 mm (bxhxd). Het maximale stroomverbruik bedraagt 100 mA, de GPS-bemonsteringsfrequentie (sampling rate) bedraagt 5 Hz. De stroom wordt geleverd via de RC Logger. Behalve de module worden een verbindingskabel voor de Logger (20 cm), een verbindingskabel voor de module (20 cm) en de gebruiksaanwijzing meegeleverd.


RC Logger omgevings-sensor

Verstrekking van relevante gegevens

De omgevingssensor is geschikt voor gezamenlijke operaties met de RC logger voor informatie over omgevingsomstandigheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en hoogte voor een RC-model. Bovendien kunnen er via 3 nieuwe aansluitingen temperatuursensoren worden aangesloten. Deze geven u dan bijv. de temperatuur van de accu of motor in het RC model. De voeding van het product loopt via de RC logger.

Ingebruikname

 1. Bevestig de omgevingsmodule stevig op de buitenkant van het model. Gebruik hiervoor kabelbinders, lijm of dubbelzijdig tape.
 2. Sluit de omgevingsmodule door middel van de meegeleverde Logger-verbindingskabel aan op de RC Logger. Gebruik hiervoor de "I/O"-bus aan de onderkant van de omgevingsmodule.
 3. Daarnaast kan de omgevingsmodule ook via een andere RC Logger-module (die een seriële I²C-verbinding ondersteunt) op de RC Logger worden aangesloten. Raadpleeg de bedieningshandleiding van de RC Logger-module, voordat u deze aansluit. Sluit de omgevingsmodule door middel van de meegeleverde moduleverbindingskabel aan op een RC Logger-module en verbind de RC Logger-module met de RC Logger.
 4. Daarnaast kan de omgevingsmodule ook via een andere RC Logger-module (die een seriële I²C-verbinding ondersteunt) op de RC Logger worden aangesloten. Raadpleeg de bedieningshandleiding van de RC Logger-module, voordat u deze aansluit. Sluit de omgevingsmodule door middel van de meegeleverde moduleverbindingskabel aan op een RC Logger-module en verbind de RC Logger-module met de RC Logger.U kunt maximaal drie sensoren voor het lage temperatuurbereik op de aansluitingen "Ext 1", "Ext 2" resp. "Ext 3" aansluiten. U kunt ook een sensor voor het hoge temperatuurbereik (niet meegeleverd) op "Ext 1" aansluiten. Gebruik de jumper "JP1" (niet meegeleverd) om de sensor voor het hoge temperatuurbereik te kunnen gebruiken.
 5. Bevestig de temperatuursensoren op het object waarvan u de temperatuur wilt meten.
 6. Schakel de RC Logger in. De rode LED op de omgevingsmodule gaat branden, wat aangeeft dat de module is ingeschakeld.
 7. Vervolgens gaat de groene LED op de omgevingsmodule branden. Dit geeft aan dat de omgevingsmodule gereed is voor gebruik.
 8. Wanneer u met de RC Logger video's of foto's opneemt, wordt tegelijkertijd de omgevingsinformatie via de RC Logger geregistreerd.
 9. Raadpleeg de bedieningshandleiding van de RC Logger voor het opvragen van gegevens.

De sensor heeft een gewicht van slechts 13 gram en heeft de volgende afmetingen: 30 x 16 x 43 mm (bxhxd).

Details over de meetsensoren

 • Ingebouwde temperatuursensor
  Meetbereik: -10 tot +60 °C
  Resolutie: 0,01 °C
  Nauwkeurigheid (bij +25 °C): ±0,5 °C
  Reactietijd: 30 s

 • Ingebouwde vochtsensor
  Meetbereik: 0 – 100 % rF
  Resolutie: 0,05 % rF

 • Nauwkeurigheid (tussen +20 en +60 °C):
  ±4,5 % rF (20 – 60 % rF)
  ±7,5 % rF (10 – 20 % rF, 60 – 90 % rF)
  ±9,5 % rF (0 – 10 % rF, 90 – 100 % rF)

Reactietijd (bij 60 % langzaam stromende lucht): 8 s

 • Druksensor
  Meetbereik: 300 – 1100 mbar
  Resolutie: 0,01 mbar
  Nauwkeurigheid:
  ±2,5 mbar (tussen 0 en +65 °C, 700 – 1100 mbar)
  ±3 mbar (tussen 0 en +65 °C, 300 – 700 mbar)
  ±4 mbar (tussen -20 en 0 °C, 300 – 1100 mbar)

 • Sensor voor het lage temperatuurbereik (extern)
  Meetbereik: -40 tot +90 °C
  Resolutie: 0,1 °C

Voeding vindt plaats door middel van de RC Logger; het verbruik ligt op max. 25 mA. Behalve de omgevingssensor worden er twee I²C-kabels, twee sensoren voor het lage temperatuurbereik en de bedieningshandleiding meegeleverd.


RC Logger systeem-sensor

Beschikbaar stellen van relevante systeemgegevens

De 50 gram lichte systeemsensor is geschikt voor gecombineerd gebruik met de RC Logger en dient om informatie, zoals toerental, stroom en spanning voor een RC-model, beschikbaar te stellen. De afmetingen bedragen (bxhxd) 43 x 33 x 23 mm.

Een zeer gedetailleerde beschrijving van alle belangrijke feiten, inclusief afbeeldingen, beschrijvingen en instructies voor de ingebruikstelling, vindt u in de bedieningshandleiding. Deze wordt meegeleverd samen met:

 • een Logger-verbindingskabel
 • een module-verbindingskabel
 • een zoemer met kabel
 • een toerentalkabel
 • twee rode krimpkousen (8 mm)
 • vier zwarte krimpkousen (8 mm x 2, 18 mm x 2)
 • een stroomaansluitstekker
 • een stroomaansluitbus


RC Logger 2,4 GHz data-zender-module

Live-transmissie van telemetrische gegevens

De datazendermodule dient als verbinding met de RC Logger LC (los verkrijgbaar) en maakt realtime datatransmissie mogelijk tussen de 2,4-GHz data TX-module en de 2,4-GHz data RX LCD-monitor (eveneens los verkrijgbaar) tijdens de vlucht of rit van uw RC-voertuig. De TX-module draagt alle beschikbare sensorgegevens over naar de ontvanger en maakt zo een bewaking van verschillende telemetrische gegevens en een alarm bij een lage batterijspanning mogelijk. De TX-module werkt op basis van een unieke 2,4-GHz radiotechnologie, die storingen van uw reeds aanwezige radiosysteem uitsluit. Deze module is uiterst compact ((bxhxd) 33 x 56 x 14 mm) en licht (22 g), kan zonder problemen in normale RC-helikopters, - vliegtuigen en -automodellen worden ingebouwd en garandeert een veilige gegevenstransmissie over grote afstanden. Voeding van de module vindt plaats via de RC Logger LC.

Bedieningselementen

 

 1. Antenneaansluiting "ANT"
 2. DIP-switch "Freq Channel" (radiokanaal)
 3. LED "signaal"
 4. Knop "Connect" (verbinden)
 5. RC Logger LC-bus "poort 1" (aansluiting 1)

Ingebruikname

 1. Draai de antenne in de antennebus, als deze nog niet is aangesloten.
 2. Schakel het RC-voertuig volgens de bijbehorende bedieningshandleiding in.
 3. Schakel de RC Logger LC in. De Data TX-module moet daarbij eveneens worden ingeschakeld; dit wordt aangegeven wanneer de LED "signaal" gaat branden.
 4. Wanneer de RX LCD-monitor en de Data TX-module gekoppeld zijn, probeert de RX LCD-monitor nadat deze is ingeschakeld het signaal te ontvangen.


De 2,4-GHz Data TX-module heeft een werkspanning van 3,6 - 6 V/DC en een max. stroomverbruik van 100 mA. Het aantal RF-kanalen bedraagt 16, het max. bereik (buiten) 300 m. Behalve de module worden de antenne, de moduleverbindingskabel en de bedieningshandleiding meegeleverd.


RC Logger 2,4 GHz data-ontvangst-module

Met geïntegreerde positiedetector

De ontvangstmodule dient voor gecombineerd gebruik met de RC Logger LC (los verkrijgbaar). Deze vormt een verbinding tussen de 2,4-GHz Data RX LCD-monitor en de 2,4-GHz Data TX-module (los verkrijgbaar) en maakt ontvangst van telemetrische gegevens mogelijk; deze worden door de, op de RC Logger LC aangesloten, uitgebreide sensormodules (eveneens los verkrijgbaar) beschikbaar gesteld.
De ontvangen gegevens worden realtime tijdens de vlucht of rit van uw afstandsbediende voertuig weergegeven. De RX-module kan zonder problemen op de meeste radiosystemen worden bevestigd. Daarnaast beschikt deze over een DIN-statiefaansluiting (statief is los verkrijgbaar).
Het 2 inch dot-matrixdisplay is voorzien van achtergrondverlichting, zodat het ook bij slecht licht goed leesbaar is. De module wordt gevoed door een interne accu, die via een micro-USB-aansluiting kan worden opgeladen.

 1. LCD
 2. Knop "Connect" (verbinden)
 3. DIP-switch "Freq Channel" (radiokanaal)
 4. Batterijvak
 5. Schakelaar "ON/OFF" (Aan/Uit)
 6. Micro-USB-interface "USB"
 7. Uitbreidingsaansluiting "EXT"
 8. Antenneaansluiting "ANT"
 9. Statiefaansluiting
 10. Knop "> /SET" (instellen)
 11. Knop "< /SET" (instellen)
 12. Knop "ENTER" (invoer)

De ontvangstmodule (gewicht 115 g) heeft een werkspanning van 3,6 - 4,2 V/DC en een max. stroomverbruik van 300 mA. Het aantal RF-kanalen bedraagt 16, het max. bereik (buiten) 300 m. De afmetingen zijn: 83 x 73 x 23 mm (bxhxd).


Aansluitmogelijkheden voor aanvullende modules voor de RC Logger HD en R Logger LC


Gelijk meebestellen! Nodig voor de RC Logger HD en RC Logger LC

Als voorbeeld de SanDisk SDHC-kaart 8 GB Class2

Om echt gebruik te maken van alle voordelen van de RC Logger HD en de RC Logger LC heeft u een SDHC-kaart nodig. Op onze website vind u een omvangrijk assortiment van dit soort geheugenkaarten.

Naar de SDHC geheugenkaarten


Vluchtgegevens analyseren tot in detail

Met de krachtige pc-software bij de RC Logger Viewer kunt u alle telemetrische gegevens op uw computer analyseren en overzichtelijk in grafieken weergeven.


Installatiemogelijkheden

Voorbeeld van een module-installatie bij een GAUI elektronische helikopter X2

Montage van de modules op het model vindt plaats met behulp van klittenband of tape – eenvoudig en snel. Dankzij het compacte formaat en het geringe gewicht kunnen alle modules zonder vermogensverlies worden aangesloten op uw modelbouwhelikopter of -auto (de RC Logger systeemsensor weegt bijvoorbeeld slechts 50 gram). Het totale gewicht van de 4 modules (systeemsensor, GPS-module, omgevingssensor en datazender) inclusief RC Logger HD bedraagt slechts 186 gram!


Interessante producten voor u

Geschikte modellen voor
de RC Logger

Een grote keuze aan geschikte modellen voor de RC Logger vindt u in de online shop. Bekijk ze allemaal!

Naar de producten


Videos van de RC Logger

Naar boven