JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

De professionele quadrocopter met veel techniek voor een lage prijs – RC EYE One Xtreme RtF

 

Vliegen met quadrocopters (drones) wint aan populariteit. Dat is geen wonder want de vliegmachientjes met vier propellers worden uitgerust met steeds slimmere techniek en krijgen nog betere vliegeigenschappen. Wie met een drone wil vliegen, heeft geen jarenlange ervaring in het modelvliegen meer nodig

vooral niet met de RC EYE One Xtreme RtF.

 

Kant en klaar gemonteerd, klaar om te vliegen

De drie letter RTF aan het einde van de productbenaming staan voor "Ready to Fly" . Dat betekent dat de RC EYE One Xtreme kant en klaar om te vliegen uit de verpakking komt. Er hoeft niets geschroefd, geplakt of gemonteerd te worden. Nadat de batterijen in de zender zijn geplaatst hoeft alleen de vliegaccu nog te worden opgeladen. Tot het zover is, kan de oplaadtijd worden gebruikt om kennis te maken met het omschakelen van de vliegmodi.

 

De professionele quadrocopter voor de eerste stappen

Beginners hebben volledig andere verwachtingen van een quadrocopter dan ervaren modelvliegers. Om aan deze verschillende verwachtingen tegemoet te komen, heeft de RC EYE One Xtreme RtF drie verschillende vliegmodi. In de beginnermodus ligt het accent op de stabiliteit van het vliegen. Hierdoor kan de beginner zich volledig concentreren op de besturing. In de Akromodus wordt de drone daarentegen zo wendbaar dat zelfs flips of loopings zonder problemen te vliegen zijn. Wie de copter wil vliegen als een modelhelikopter, kan eenvoudig omschakelen naar de expertmodus met heading-hold functie.

1 Staartpropeller (zwart)

2 Rotor

3 Afdekkap

4 Spinner

5 Voet

6 Frontpropeller (rood)

7 Positielichten (LED's)

8 Arm

9 Status LED

 

 

Slimme techniek

De verschillende instelbare vliegeigenschappen worden gerealiseerd met behulp van een complex 3-assig gyroscoopsysteem met gevoelige acceleratie¬sensoren. Dit stabilisatiesysteem herkent direct elke verandering in de vliegpositie die niet door de piloot is aangestuurd. De toerentallen van de propellers worden via een elektronisch evaluatiesysteem zodanig aangepast dat de drone extreem stabiel vliegt en toch eenvoudig te besturen is.

 

De sterke dwerg

Naast de individueel instelbare vliegeigenschappen weet de RC EYE One Xtreme RtF ook nog te overtuigen door zijn hefvermogen. De quadrocopter tilt bijvoorbeeld een gewone actioncam zonder problemen de lucht in. Door de bijzonder stabiele vliegeigenschappen en de automatische hoogtestabilisatie zorgt de copter voor sensationele luchtopnamen. Wanneer er toch een iets zwaardere last moet worden getild, kunnen er propellers aan deze drones worden gemonteerd met een diameter van 150 mm. De krachtige brushless-motoren (zie afbeelding links) brengen ook deze hefschroeven krachtig op toeren zodat de quadrocopter een gewicht tot 150 g de lucht in kan tillen.

 

Interessant voor modelvliegers

Veel kant en klare quadrocopters hebben het nadeel dat ze alleen kunnen worden gevlogen met de meegeleverde besturing. Sommige modelvliegers willen hun quadrocopter echter liever bedienen met hun bestaande hoogwaardige computerzenders, uit gewoonte of omdat ze gebruik willen maken van de specifieke functies van de zender zoals exponentiële en dual-rate functies of de omschakeling leraar/leerling. Dat is met de RC EYE One Xtreme RtF zonder meer mogelijk want op de PPM-ingang van de copter kan elke standaard ontvanger worden aangesloten die een somsignaal kan leveren.

Naar boven