JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Welke activity-tracker is voor jou de juiste?

De juiste activity tracker vinden

Activity trackers zijn de huidige trend omtrent het thema fitness. Deze inspireren je om dagelijks meer te bewegen. Het aanbod activity trackers is groot. Om het beste model te vinden, is het belangrijk te weten wat je met de tracker wilt bereiken. Wij helpen je graag op weg:

Omdat vele trackers gelijkwaardige functies bieden, hebben we 3 vragen voor jou om de keuze enigszins te vereenvoudigen:

 1. Wil je een armband of een tracker om aan je kleding te bevestigen?
 2. Wil je ook jouw slaap- en slaapritme bewaken?
 3. Wil je je resultaten met vrienden delen en jezelf meten met anderen?
 
 
image

Medisana vifit

Deze activity tracker met display wordt aan de kleding gedragen en registreert o.a. het aantal stappen. Ter slaapcontrole bevestig je hem aan de meegeleverde nachtarmband. Via de USB-kabel zijn de gegevens op je computer en in het online portal te synchroniseren.

 • Activiteits- en slaaptracker in één
 • Supergevoelige bewegingssensor
image_0

FitBit

Deze tracker telt de stappen van zijn gebruiker en kan de gegevens via Bluetooth naar een smartphone sturen. De FitBit Zip draag je in de silicone hoes aan je kleding.

 • Meet stappen, afstand, verbrande calorieën
 • Automatische data-synchronisatie
 • Voortgang delen
 • Diverse kleuren verkrijgbaar
image_2

Garmin vivofit

Naast de weergave van stappen, afstand en het slaapritme biedt deze activity tracker een motivatiekick: de fitnessarmband berekent jouw individuele dagelijkse doel.

 • Batterijlevensduur tot 1 jaar
 • Verwisselbare armband
 • Combineerbaar met borstband
 • Waterdicht
 • Gratis online community Garmin Connect
image_3

Polar Loop

Het goed leesbare LED touch-display geeft tijd, stappen en activiteit weer. De Polar Loop activity tracker en de Polar Flow app maken jouw persoonlijke bewegingsbalans zichtbaar.

 • Praktische sluiting
 • Waterdicht
 • Combineerbaar met borstband
 • Met laadkabel
 • Opslagcapaciteit voor 12 dagen
image_4

Fitbit Flex

Deze activity tracker geeft het aantal stappen weer, controleert je slaapritme en logt de voeding. De gegevensoverdracht naar je smartphone gaat via Bluetooth 4.0. De armbanden voor de Fitbit Flex zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 • Ook te dragen tijdens het douchen
 • Wekker met stil alarm

Activity tracker - meetinstrument, persoonlijke fitnesstrainer en motivator

Iedereen weet dat beweging aanzienlijk bijdraagt aan zijn welzijn en gezondheid. De activity tracker maakt het makkelijker om je goede fitnessvoornemens om te zetten in daden. Als armband of clip begeleidt de tracker zijn gebruiker de hele dag en registreert alle activiteiten – wandelen, traplopen, hardlopen, fietsen, etc. Veel apparaten kunnen zelfs het slaapritme bewaken en een persoonlijke caloriebalans opzetten. Bovendien is de activity tracker net een virtuele personal trainer. Hij stelt – afhankelijk van de conditie van de gebruiker – individuele dagelijkse doelen. Dat motiveert! Door de ongecompliceerde synchronisatie met mobiele tools zijn de meetwaardes op je computer, smartphone of tablet weer te geven zodat je ze gedetailleerd kunt analyseren.

Altijd aan jouw zijde

Gebruik de activity tracker als constante metgezel – als armband, clip of in je broekzak.

image_5

Doel stellen en gaan

Track jouw activiteit en calorieverbruik, stel doelen vast – de tracker ondersteunt je.

image_6

Voortgang controleren

Met mobiele tools synchroniseer je eenvoudig de gegevens van de activity tracker.

image_7
image

Jouw persoonlijke gezondheidscentrum

Een compleet overzicht van je bewegingen, trainingsdoelen en successen biedt de mogelijkheid tot verbinding met online communities. Zo analyseer je je voortgang en succesvolle resultaten.

De populairste Activity Trackers in vergelijking

Is het vinden van de juiste activity tracker lastig? Wij bieden je graag onze hulp voor jouw aankoopbeslissing. Hier presenteren we een overzicht van de populairste activity trackers uit ons assortiment.

image_1
Categorie Polar Loop Garmin vivofit Medisana vifit Fitbit Fitbit Flex
           
Type Armband Armband Clip Clip Armband
Display LED-weergave per knopdruk Inverted display OLED Monochroom LCD 5 LED lampjes
Compatibiliteit
Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS Windows / Mac / Android / iOS
Hartfrequentie Ja, met borstband Ja, met borstband Nee Nee Nee
Calorieverbruik Ja Ja Ja Ja Ja
Slaaptracker Ja Ja Ja Ja Ja
Stappenteller Ja Ja Ja Ja Ja
Hoogtemeter Nee Nee Nee Nee Nee
Afgelegde afstand Nee Ja Ja Ja Ja
Tijd Ja, per knopdruk Ja Ja Ja Nee
Waterdicht 20 m waterdicht Waterbestendig Nee Nee Waterbestendig
Batterij Accu 
(ca. 5 dagen)
Knoopcel 
(ca. 4-6 maand)
Accu 
(ca. 5-7 dagen)
Knoopcel 
(ca. 4-6 maand)
Accu 
(ca. 5 dagen)
Datatransfer
Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 USB-docking Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0
Bluetooth naar smartphone Ja Ja Nee Ja Ja
Armband Niet verwisselbaar Verwisselbaar 3 maten Verwisselbaar Verwisselbaar
Sociaal platform Nee Ja Ja Ja Ja
Bijzonderheden compatible met
Polar hart-frequentie-sensor
H6 en H7
In 5 kleuren verkrijgbaar Incl. armband Compatible met andere Apps Compatible met andere Apps
           

Onze producten voor jouw fitness

image_10

Hightech voor sport, vrije tijd en het werk

Sport en training, outdoor en vrije tijd, straatnavigatie – Garmin biedt voor vele zaken in het leven hoogwaardige producten.
Bekijk alles van Garmin

Fitness feedback in een handomdraai

De Polar Loop activity tracker versnelt jouw weg naar een gezondere levensstijl. Deze fitnessarmband is een multitalent. Overtuig jezelf ook…
Lees meer over de Polar Loop

image_12

Multitalent Activity Tracker - meten, analyseren, motiveren

Een Activity Tracker motiveert je om de eerste stap te zetten en door te lopen voor een betere fitheid, gezondheid en levensvreugde. De fitnessarmband helpt je sportiever te worden en meer beweging in je dagelijkse leven in te bouwen - afhankelijk van je eigen ingestelde doelstellingen.

Als sportarmband of clip – de activity trackers zijn licht in gewicht en daardoor de hele dag door te dragen. Weergegeven worden het aantal stappen, de afgelegde afstand en je calorieverbruik. Sommige modellen kunnen ook je slaapritme bewaken en je hartritme weergeven. Activity trackers hebben soms een GPS-ontvanger. Voor die meetwaardes heb je een acceleratiesensor en een optionele hartfrequentiesensor nodig.

De fitnessarmband toont jou als gebruiker op elk moment of je bewegingen genoeg zijn of dat je juist meer moet bewegen. Zo werkt de activity tracker niet alleen als kroniek die bewegingen registreert. De sportarmband is als een virtuele persoonlijke fitnesstrainer. Vele modellen geven dagelijkse doelen aan, documenteren en controleren trainingsplannen. Zo is de minicomputer aan je pols ook een echte motivator, die zelfs de couch potatoes van de bank af krijgt.

Deze dag- en nachtactiviteiten zijn afhankelijk van jouw activity tracker te meten:

 • Gezette stappen
 • Verbrande calorieën
 • Geslapen uren
 • Afgelegde afstand
 • Slaapkwaliteit
 • Hartfrequentie (met borstband)
 • Tijd / datum
 • Hoogtemeter (bijv. trappen)
 • Stappen tot doel
image_11

Altijd aan jouw zijde – comfortabel dragen als armband en clip of in je zak

De Activity Tracker is jouw standvastige begeleider – afhankelijk van het model draag je hem aan je pols of met de clip aan je riem of kleding. De tracker kan veel meer dan een standaard stappenteller. Uitgerust met de modernste snelheids- en hoogtemeters, worden alle activiteiten gemeten en bieden ze - afhankelijk van de uitvoering - diverse extra functies. Als voorbeeld berekent de tracker op basis van het persoonlijke profiel het calorieverbruik in vergelijking met de calorie-inname. Activity Trackers kennen geen rustpauze – de meesten werken ook ’s nachts door: ze bewaken je slaapritme en de duur van de slaapintervallen. Zo biedt de activity tracker uitsluitsel over je slaappatroon – waardoor je essentiële aandachtspunten krijgt om je gezondheid en daarmee levenskwaliteit te verbeteren.

image_13

Doelen stellen en gaan

image

Ook kleine veranderingen kunnen krachtige uitwerkingen hebben: neem de trap in plaats van de lift, een wandeling tijdens je lunchpauze, de fiets pakken in plaats van de auto. Fitnessarmbanden blijven je eraan herinneren om dagelijks in beweging te blijven. Alle activiteiten worden geregistreerd en beweeg je een tijd niet genoeg dan geven veel apparaten een traagheidsalarm. Veel activity trackers sporen jou als gebruiker aan om je dagelijkse doelen te bereiken: ze herkennen jouw conditie en passen je doelen daarop aan en geven een terugkoppeling.

Vele trackers zijn ook interactieve calorieëntabellen: ze vergelijken het calorieverbruik met de calorietoevoer. Je geeft op de computer, smartphone of tablet in wat je gegeten hebt. Deze input wordt dan met je calorieverbruik vergeleken. Als je bijvoorbeeld wat wilt afvallen, heb je hiermee een goed dieetoverzicht.

Voortgang controleren

De meetgegevens van de Activity Tracker zijn met eenvoudige online tools en mobiele Apps op je computer, smartphone of tablet te zetten. Afhankelijk van het model gaat de datatransfer automatisch en draadloos of via een USB-verbinding.
Door het synchroniseren van de gedetecteerde waardes met verschillende apparaten, heb je altijd en overal toegang op je complete fitness- en trainingsgegevens. De gegevens zijn als statistieken in grafieken en tabellen weer te geven en te documenteren als persoonlijk fitnessdagboek. De Apps van sommige Trackers zijn zo uitgerust dat men een eigen dashboard kan samenstellen. Deze visualisatie is aanmoedigend: als je ziet hoeveel stappen je verwijderd bent van je te behalen weekdoel, zal dit je motiveren om door te zetten. En ben jij meer een ambitieuze sporter, dan heb je dankzij de synchronisatie de gegevens van jouw trainingsplan altijd bij de hand.

image_14
image

Gegevens verzamelen, synchroniseren, analyseren en delen

Op het display van de tracker leest u de verschillende meetgegevens af. Ook simpele statistieken over je persoonlijke voortgang zijn oproepbaar. Voor omvangrijke evaluaties bieden de meeste Tracker-fabrikanten gratis online portals aan. Met een druk op de knop worden je gegevens geupload en op meerdere apparaten (computer, smartphone en tablet) gesynchroniseerd. Bij enkele online communities is de startpagina als je persoonlijke fitness-dashboard in te richten. Je ziet dan in een oogopslag de belangrijkste cijfers en feiten van je fitnessactiviteiten. Tools voor het analyseren van trainingsprogramma’s ronden het aanbod helemaal af. Bovendien zijn je sportieve gegevens met gelijkgestemden uitwisselbaar: de online portals bieden bijvoorbeeld virtuele wedstrijden of de mogelijkheid tot het vormen van trainingsgroepen – bijv. Garmin connect, Polar Flow of Fitbit App.