JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Hoe herken je lekkende batterijen?

Lekkende batterijen kunt u herkennen als ze op de buitenkant een oranje of witte kleverige vloeistof bevatten. Het verraderlijke hiervan is: u ruikt het niet als een batterij lekt, dus u moet de batterij echt goed bekijken.

Lekkende batterijen slecht voor de gezondheid?

Lekkende batterijen kunnen gevaarlijk zijn omdat, als het in contact komt met uw huid, het kan irriteren. Als de stoffen op uw huid komen, moet u de stoffen gelijk van uw huid afwassen. Vertrouwt u het dan nog niet, kunt u altijd een arts raadplegen. Mocht u de stoffen echter in uw ogen krijgen of inslikken moet u direct een arts raadplegen. 

Hoe kunt u lekkende batterijen voorkomen?

Om lekkende batterijen te voorkomen, moet u batterijen van hetzelfde merk gebruiken. Ook kunt u maar beter niet één en dezelfde batterij voor meerdere apparaten gebruiken. Laat geen batterijen in een apparaat zitten die u voor lange tijd niet gebruikt. Als u de nieuwe batterijen in het apparaat plaatst, plaats dan eerst de negatieve kant (-) in het apparaat, daarna pas de positieve kant (+). En als u de batterijen weer uit het apparaat haalt precies andersom. Dus eerst de positieve kant (+) en daarna pas de negatieve kant (-). Zorg dan ook meteen dat de batterijen direct goed zitten dus de positieve kant van de batterij bij de positieve kant van het apparaat en de negatieve kant van de batterij bij de negatieve kant van het apparaat. Gooi uw lege batterijen nooit zomaar weg want dat is slecht voor het milieu, het beste kunt u de batterijen in de milieubox doen of in een plastic zakje inleveren bij een inleverpunt bij u in de buurt. 

Zo herkent u lekkende batterijen, wat u er tegen kunt doen en of het slecht is voor de gezondheid. 

Naar onze batterijen

image_0
image