JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

UPS

Serverruimtes kunnen niet zonder en menig kantoorplek beschikt er ook over. De Uninterruptable Power Supply, beter bekend als UPS geeft  u extra tijd bij een stroomstoring om bijvoorbeeld een back-up te maken. Zo kunt u dataverlies en/of defecte hardware voorkomen. De UPS wordt ook wel noodstroomvoorziening genoemd, maar dit is een wat te simpele uitleg, meer kunt u denken aan een apparaat dat de stroomtoevoer regelt en verzorgt met een precieze kwaliteit.

Wat doet een UPS?

Een UPS beschikt over meerdere uitgangen maar heeft slechts 1 ingang. De UPS wordt aangesloten op het stroomnet en aan de uitgangen sluit u apparaten aan die ook tijdens een stroomstoring moeten blijven werken, denk bijvoorbeeld aan servers. Zonder een server ligt een bedrijf tenslotte plat. Maar niet alleen bij stroomuitval is een UPS handig, ook tegen spanningspieken of spanningsdips beschermt een UPS. De gevoelige hardware is zeer kwetsbaar voor stroompieken en branden dan ook snel door, maar de meeste UPS’en vangen deze pieken op.

Hoe werkt een UPS?

Een UPS beschikt over een of meerdere accu’s, die constant opgeladen wordt als de UPS aangesloten is op het stroomnet. Zodra een UPS met zijn sensoren een stroomuitval constateert, schakelt deze automatisch over op zijn ingebouwde accu en voorkomt zo dat uw computer uitvalt. De tijd dat u via de UPS kunt doorwerken hangt wel van de accucapaciteit af. Om de tijdsduur te  verlengen is het mogelijk om extra batterijen aan te sluiten en zo de tijd van uitschakeling te verlengen. De tijd is sterk afhankelijk van het aantal apparatuur wat erop is aangesloten, één PC zal langer functioneren dan bijvoorbeeld een PC met twee beeldschermen.

EATON heeft op haar website een tool geplaatst waarbij u de tijd voor uitschakeling kunt berekenen voor de door u aangesloten producten. Met bijgeleverde software is het zelfs mogelijk om te zorgen voor een gecontroleerde uitschakeling in een vooraf bepaalde volgorde, waardoor de belangrijke informatie en processen op juiste wijze worden uitgeschakeld.Bij aanschaf van een UPS dient u te letten op:

  • Het vermogen in watt
  • De batterijtijd
  • Wilt u een towermodel of Rackmodel
  • Eventuele opties zoals netwerkkaart, T/H sensor, onderhoudsschakelaar en extra garantie

UPS Uitvoeringen:

Een UPS voor thuis- of kantoorgebruik is vaak kleiner dan een gemiddelde midi-tower PC en weegt ongeveer 6 kg. Ze zijn er ook in 19” rackmount-formaat voor bijvoorbeeld plaatsing in een patchkast. En bij bijvoorbeeld ziekenhuizen staan bakbeesten met een kracht van enkele mVA om de systemen draaiende te houden totdat de dieselgeneratoren aanslaan. We werken met de meest toonaangevende leveranciers waaronder APCEATON en AEG. Binnen het assortiment UPS’en vinden we de overspanningsbeveiligers, de stroomverdelers (power management units) en de grotere back up apparaten. Zo hebben we een oplossing voor thuis en kleine bedrijven, maar bieden we ook oplossingen voor de IT markt en grotere zakelijke klanten tot datacenters en de grotere industriele netwerken, bij de grotere projecten maken we graag een offerte op maat voor u.

UPS Mogelijkheden:

De mogelijkheden van een UPS zijn bekend voor IT gebruik waarbij de noodzakelijke apparaten  uiteraard worden aangesloten op een UPS. Maar ook voor uw CLOUD aansluiting, NAS of alarmsysteem is een UPS geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van beveiligingscamera’s en de toegang tot uw WIFI netwewerk. Zeker voor de zakelijke gebruiker is het aansluiten van je bedrijf kritische apparatuur op een UPS haast een must.

Ga naar onze UPS'en

{{#if options.showAdditonalSales }}
{{/if}}
Naar boven