JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Goedkoop een externe HDD maken

 Dat een externe harde schijf het meest gebruikte draagbare opslag apparaat is mag duidelijk zijn. Iedereen maakt wel eens gebruik van dit opslagmedium. Of het nu om dagelijkse opslag gaat of om bijvoorbeeld films die u wilt delen met anderen, het is veilig en mobiel. Maar wanneer uw externe harde schijf vol zit en u wilt een andere externe HDD kopen, is het niet altijd nodig om ook direct een nieuwe aan te schaffen. Met een relatief klein budget en een klein beetje kennis kunt u van een normale harde schijf een externe harde schijf maken.

Externe HDD behuizing; Een behuizing zonder opslagmedia

Conrad heeft namelijk externe harde schijf behuizingen in het assortiment. Dit zijn de externe harde schijven die u normaal ziet alleen dan zonder een harde schijf erin. Deze behuizingen zijn veel goedkoper dan een externe harde schijf en in combinatie met een harde schijf naar keuze bent u vaak alsnog goedkoper uit. Een leuke bijkomstigheid is dat veel van deze behuizingen uitgerust zijn met USB 3.0. Ideaal wanneer u snel grote bestanden wilt kopiëren.

Oude hardware gebruiken voor nieuwe doeleinden

Een externe HDD behuizing leent zich ook uitstekend voor oude hardware. Heeft u bijvoorbeeld een oude PC met een IDE harde schijf waar u niks meer kunt? Dan vindt u in ons assortiment naast SATA behuizingen ook behuizingen met een IDE interface. Ook wanneer u een oude laptop harde schijf (2.5”) heeft is dit ook geen probleem, behuizingen zijn er in 3,5” en 2,5” maten.

Behuizingen in verschillende soorten en maten

Aangezien Conrad over een zeer uitgebreid assortiment behuizingen beschikt hebben we voor iedereen wel wat te bieden. De behuizingen zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar. Naast de verschillende soorten kunt u ook uit een aantal kleuren kiezen. Een aantal van de behuizingen zien er dan ook zeer futuristisch uit. Er is zelfs een behuizing beschikbaar met een leren buitenkant. Uiteraard zijn er ook een aantal ‘standaard’ uitvoeringen te verkrijgen. Indien u veel waarde hecht aan het uiterlijk van uw externe HDD is dit dus een goede oplossing.

IDE/SATA naar USB converters

 

974903_LB_00_FB.EPS.jpg

Als u geen eisen stelt aan het uiterlijk van een externe HDD of als u harde schijven wil testen dan is een IDE/SATA naar USB converter de oplossing voor u. Dit zijn kleine apparaten waar u een harde schijf in kan “pluggen”. Met behulp van een USB aansluiting kunt u gemakkelijk en snel uw harde schijf testen of aansluiten. Door de IDE/SATA interface maakt het geen verschil welke harde schijf u aan wilt sluiten. Vaak zijn deze zelfs geschikt voor het aansturen van een interne DVD-spelers, de converters beschikken dan ook over een eigen voeding.

SATA/IDE naar USB converterkabel

Een HDD in een behuizing monteren is eenvoudig

Vrijwel iedere combinatie tussen een HDD en een behuizing is gemakkelijk te monteren. Vaak is het monteren van de HDD in de behuizing mogelijk zonder dat er ook maar één schroefje aan te pas hoeft te komen. De modellen waarbij dit niet het geval is worden er vaak schroeven bij geleverd. Op deze manier wordt voorkomen dat u nog extra schroefjes moet bestellen.

Deze goedkopere oplossing blijkt een goed alternatief

Uit de feedback die we van klanten krijgen blijkt dat de HDD behuizingen een zeer goed alternatief zijn ten opzichte van een dure complete HDD. De klanten laten behoorlijk positieve reviews achter. De volgende review is daar een goed voorbeeld van:

3.5’’ IDE HDD-behuizing USB zwart (artikel 411395)

‘’Deze behuizing is de ideale oplossing van het probleem om de HD uit een andere PC een 2e leven te geven. Prima vormgeving en simpel in het gebruik. Kopen dus!’’