JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Bouw nu zelf je eigen Useless Box, het meest zinloze apparaat ooit

Useless box


Wat is een Useless Box?

De naam zegt het al, het is een compleet nutteloze doos. Het kan niets en het heeft geen enkele zin om het aan te zetten. Wanneer je het aanzet, zet het zichzelf namelijk gelijk weer uit. Je hebt er helemaal niks aan. En toch wil iedereen het hebben. Deze machine is ontzettend populair en er worden allerlei variaties van gemaakt. Het nutteloze principe blijft hetzelfde, maar de uitwerking verandert steeds maar weer door. En jij kunt er nu ook eentje bouwen.

Waarom zou ik er eentje bouwen?

Hoewel de doos nutteloos is, kan het een hartstikke leuke gadget zijn voor iemand die alles al heeft. Je kunt je eigen variatie maken die helemaal bij de ontvanger past. Hiernaast wordt het gebruikt om de technische kennis mee te verrijken. Het bouwen geeft je meer inzicht in technologie en is gewoon heel erg leuk om te maken. En als extra beloning houd je er natuurlijk een compleet nutteloze machine aan over!

Hoe bouw ik het dan?

Wat heb je nodig? Bij Conrad kun je een kant en klaar bouwpakket kopen. Je krijgt hier alles wat je nodig hebt om een basis Useless Box te bouwen. Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf uitzoeken hoe je jouw eigen nutteloze doos wilt bouwen en daarvoor heb je een aantal materialen nodig.

Benodigdheden:

 • een doos;
 • een Arduino board
 • een 6-12 V batterij
 • twee standaard RC servomotoren
 • drie knoppen
 • wat doorverbindingsdraad
 • Je kunt een losse doos kopen of zelf eentje maken van het materiaal van je keuze.

Wat zijn de stappen?

Je krijgt hier een globaal overzicht van de stappen die nodig zijn om deze nutteloze machine te bouwen. Wanneer je een bouwpakket koopt, dan zit de gebruiksaanwijzing er uiteraard bij inbegrepen.

 1. Koop of bouw zelf de doos van je keuze.
 2. Maak het technische schema.
 3. Installeer de servomotoren aan de deur en het handje.
 4. Installeer de knoppen en het Arduino board aan de machine en de servomotoren.
 5. Codeer het Arduino board.
 

Je kunt de doos helemaal zo maken en versieren dat je jouw eigen unieke nutteloze machine creëert.

Conclusie

 

Conclusie

Een nutteloze doos waar echt niemand iets aan heeft. De Useless Box heeft de ongekende populariteit onder andere te danken aan het komische effect en de manier waarop je het helemaal naar je eigen wensen kunt maken. En nu kun jij er ook eentje bouwen. Je kunt bij Conrad een bouwpakket van dit apparaat in huis halen of je bouwt het helemaal zelf met de globale stappen die hierboven staan beschreven.


Bekijk hier de Useless Box