JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
header_afbeelding.png

Is jouw auto klaar voor een onverwachte strenge winter?

In Nederland weet je nooit wanneer de winter toeslaat maar bij een beetje sneeuw is Nederland in rep en roer. Glijpartijen op fietspaden, de NS staat volledig stil en snelwegen veranderen in parkeerplaatsen. We grappen vaak over de Nederlandse winter maar als hij komt, zijn we er niet klaar voor. Wat je wel kunt doen, is zorgen dat jouw auto klaar is voor het ijzige weer. Wissel je banden, zorg voor heldere ramen en nog veel meer. Hier lees je alles over hoe jij jouw auto voor kunt bereiden op de winter.

stempel_winterartikelen kopiëren.png
afb_01.jpg

Tijd voor winterbanden

De voorspellingen m.b.t. sneeuw kunnen inmiddels niet meer serieus genomen worden, maar hoe weet je dan wanneer je jouw banden moet verwisselen? Neem hiervoor als maatstaf 7 °C. Onder de 7 °C blijven winterbanden door een andere rubbersamenstelling soepeler. Dit zorgt voor de betere grip die je van winterbanden mag verwachten. Uiteraard is het verstandig om bij sneeuw en sneeuwmodder met winterbanden te rijden i.v.m. het profiel van de banden.

Benieuwd hoe je zelf autobanden kunt wisselen en opslaat? Bekijk hier hoe jij jouw banden voordelig zelf kunt vervangen en opslaan.

Een krachtige accu in de wintermaanden

De accu van jouw auto heeft in de winter bij lagere temperaturen minder capaciteit als bij de hogere temperaturen in de zomer. Dat komt doordat chemische processen in de accu door de kou worden verhinderd en hierdoor neemt de capaciteit af. Kortom, jij draait
de sleutel om en er gebeurt niets of weinig.

Nu kun je een uur wachten op de ANWB of je neemt het heft in eigen handen. Als je buurman zo aardig is, kun je met een startkabel jouw accu dat extra zetje geven om de startmotor rond te laten draaien. Is er niemand in de buurt? Dan is een starthulp de uitkomst. Deze mobiele accustations zorgen voor een directe boost in stroom, zodat jij jouw auto kan starten.

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Met een accutester meet je eenvoudig de capaciteit van de accu en met een automatische acculader houdt jij jouw accu constant in topconditie.

Op zoek naar extra informatie? Hier vind je alles over accutesters en starthulpen  

afb_02.jpg
afb_03.jpg

Genoeg verlichting op de weg

Verlichting in de donkere dagen is van levensbelang. Zorg daarom voor de beste lamp voor jouw auto.  Test de verlichting ook regelmatig en zorg voor een reservesetje in je auto. Zo krijg je de kans om defecte lampen bij een aanhouding te vervangen en bespaar je jezelf een boete. Benieuwd welke lamp  het beste is voor jouw auto? Bekijk hier info over autolampen en tips hoe je deze kunt vervangen.

Bevroren en beslagen ramen

Een grote ergernis in de winter is het ontwazemen en ontdooien van autoramen.
’s ochtends in de ijzige kou je ramen krabben en als je klaar bent nog 5 minuten wachten omdat je ramen beslagen zijn.. Of toch niet?

Met een auto-ontvochtiger voorkom je beslagen ramen. Deze soort vochtvreters halen het vocht uit je auto en slaan het op. Deze kun je vervolgens thuis laten opdrogen en keer op keer hergebruiken. Ideaal om ’s ochtends snel weg te kunnen rijden.

En omdat wij Tekkies van elektriciteit houden, is er verschillende apparatuur verkrijgbaar om jouw raam elektrisch te ontdooien. Een ventilatorkachel die je raam ontdooit en tevens je auto lekker verwarmd of een ruitverwarming zodat je raam snel en effectief ontdooit wordt. De keuze is aan jou.

afb_04.jpg
afb_05.jpg

Winterse accessoires in en om de auto

Uiteraard is er niks mis met een stukje nostalgie. Een ouderwets goede autobeschermhoes mag tijdens de winter in geen enkel straatbeeld missen. Stevige hoezen die je auto in weer en wind beschermen en er tevens voor zorgen dat je niet hoeft te krabben.

Ben je je beschermhoes of voorruitfolie vergeten? Dan ontkom je niet aan een ijskrabber  en sneeuwbezem om je autoramen weer helder te krijgen. En is jouw kachel niet een van de snelste als het om verwarmen gaat? Zorg dan in ieder geval dat je lekker warm kunt zitten met stoelverwarming op 12V. Zo kom jij de winter wel door!

Sneeuwkettingen bij extreme weersomstandigheden

In Nederland is het geen verplichting maar als je wel eens op wintersport gaat, ben je de borden vast wel eens tegengekomen. Borden met een waarschuwing over sneeuwkettingen. Zorg er daarom voor dat als je naar landen gaat waar dit verplicht is, altijd een setje sneeuwkettingen bij je hebt.

Goede sneeuwkettingen zijn eenvoudig aan te leggen zonder de auto te hoeven verplaatsen. Ze zorgen zelfs bij de zwaarste omstandigheden voor maximale grip op de besneeuwde ondergrond. Bij het aanschaffen van sneeuwkettingen is het belangrijk om op de kwaliteit te letten. Een sneeuwketting moet gemakkelijk te monteren zijn en uiteraard een goede grip in elke situatie bieden.

Nog nooit eerder een sneeuwketting gemonteerd? Oefen dit dan eerst een keer thuis. Zo weet je wat je te wachten staat en is het aanleggen van de sneeuwkettingen hoog in de bergen straks ook kinderspel. Denk bij het aanbrengen van sneeuwketting aan je eigen veiligheid, vergeet daarom nooit een veiligheidsvest te dragen.

afb_06.jpg

Goed beoordeelde producten: