JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

IC's

IC's

Wanneer je weinig technisch bent aangelegd, klinkt een begrip als 'component' je wellicht vreemd in de oren. Maar voor wie wél beschikt over elektronische en technische kennis, is altijd bekend met deze term. Componenten behoren namelijk tot de basis van diverse apparaten. Het begrip verwijst naar onderdelen die nodig zijn om verschillende soorten apparaten, machines en processen draaiende te houden. En Conrad heeft een ruime keus.

Wat zijn componenten?

Haal een willekeurig technisch apparaat uit elkaar en je komt tot de conclusie dat deze bestaat uit een grote verzameling onderdelen. Deze onderdelen noemt men in de technische wereld elektronica-componenten. Stukken losse hardware, allemaal vervangbaar maar ook allemaal belangrijk voor de werkzaamheid van de machine in kwestie.

Welke soorten componenten bestaan er?

Elektronische componenten worden ingedeeld op meerdere manieren. Het meest bekende onderscheid is dat tussen actieve en passieve componenten, waar eerstgenoemde variant daadwerkelijk zorgt voor het versterken van stroom. Een ander onderscheid is dat tussen lineaire en niet-lineaire componenten. Verschil tussen deze twee soorten is een lineair verband tussen het signaal dat een apparaat binnengaat en het signaal dat het apparaat weer verlaat.

Een onderscheid dat relevant is voor zogenaamde IC's is het onderscheid tussen discrete en geïntegreerde componenten. Onder discrete componenten vallen verschillende basisonderdelen. Voorbeelden zijn transistoren of condensatoren. Aan de andere kant hebben we geïntegreerde componenten. Hieronder vallen dus IC's.

Welke soort IC's heeft Conrad?

Conrad verkoopt meerdere soorten IC's, te weten de volgende:
Geheugen-IC's
Lineaire IC's
Logic-IC's
Motorsturing-IC's
PMIC

Deze IC's hebben allemaal andere functies. Zodoende hangt de vraag wélke IC's jij nodig hebt af van het project waar je mee bezig bent. De verschillende soorten onderling hebben ook weer unieke eigenschappen en worden gefabriceerd door meerdere fabrikanten. Een voorbeeld van zo'n bedrijf is Texas Instruments.

Ik heb IC's nodig, wat moet ik doen?

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van IC's? Of zoek je eigenlijk andere componenten? In beide gevallen kun je bij Conrad terecht. Onze webwinkel heeft een rijkelijk assortiment aan verschillende componenten voor diverse projecten en machines. In totaal bestaat het aanbod van Conrad uit wel 400,000 verschillende artikelen. Ben je op zoek naar een product van technische, elektronische aard? Kijk dan op www.Conrad.nl!
 

Naar boven