JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Barebone pc's | 'Uitgeklede' computers

Wat is een barebone PC?

Een barebone computer (ook wel een uitgeklede computer genoemd) is een computer die nog niet helemaal compleet is. De barebone pc mist een aantal onderdelen die een normale computer wel heeft. Zonder de missende onderdelen werkt de barebone pc (nog) niet.

Een barebone pc bestaat uit een systeemkast, een moederbord, een elektrische voeding en ventilatie. Een barebone pc mist nog een geheugenkaart, een processor en een harde schijf.

De meeste barebone pc's hebben al een geluids-, video- en netwerkkaart, maar er zijn echter ook nog barebone pc's die dat nog niet hebben. Om van een barebone pc een echte werkende computer te maken, moeten alle ontbrekende onderdelen nog aan de barebone pc worden toegevoegd.

Overigens worden computers die alle onderdelen bevatten, maar nog geen besturingssysteem zoals Windows, Mac, Linux etc. bevatten ook barebone pc's genoemd.

Op onze site bieden wij barebone pc's aan waarvan de meeste onderdelen al zijn ingebouwd. Bij de meeste van onze barebone computers hoeft u alleen nog maar harde schijf in te bouwen en indien gewenst een dvd-speler.

Welke soorten barebones zijn er?

Er bestaan kortweg drie soorten barebone pc's: de standaard barebone pc, de gaming barebone pc en de mini barebone pc.


De gaming barebone pc is een barebone pc speciaal voor gamers die een zware computer nodig hebben.

De mini barebone pc heeft een kleiner formaat dan een gewone computer. Doordat ze een kleiner formaat hebben, is het toevoegen van onderdelen maar beperkt. Een mini barebone pc is handig als u af en toe de computer gebruikt om bijvoorbeeld op het internet te surfen.

Wat zijn de voordelen van een barebone?

Er bestaan al een heleboel computers van alle soorten en maten die aan alle vereisten van de consument voldoen. Maar soms zijn er mensen die graag hun eigen computer in elkaar willen zetten. Een barebone computer is daar prima geschikt voor!

Met een barebone pc hoeft u niet helemaal vanaf nul te beginnen. De barebone pc's hebben al de belangrijke onderdelen waardoor u alleen nog maar uw eigen onderdelen hoeft in te bouwen.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de moederbord en of de bedrading wel goed is. U hoeft meestal alleen een maar voor een processor, een geheugenkaart en een harde schijf te zorgen. Als u nog behoefte heeft aan geluids- en videokaart, dan kan die er ook nog erbij.

Kortom, een scala een mogelijkheden!

En bovendien zijn barebone pc's vaak goedkoper dan volwaardige computers.

Barebones fabrikanten

Er zijn een aantal fabrikanten die barebone pc's produceren. Wij bieden barebone computers aan van onder ander de fabrikant Joy-it. Maar ook Intell en Shutlle komt voorbij.

Naar boven