JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Groefkogellagers

Groefkogellagers voor diverse uitlijningen

Het meest gebruikte type wentelaar is ongetwijfeld de groefkogellager. Deze toepassing maakt het mogelijk om kleine fouten in diverse soorten uitlijningen te compenseren en zijn zodoende vaak nodig bij zowel particulieren als bedrijven. Op Conrad.nl vind je een rijk assortiment aan groefkogellagers voor zeer veel gevallen en in alle soorten en maten.

Wat zijn groefkogellagers?

Groefkogellagers worden vanwege hun universele functie overal gebruikt. Deze lagers, die bestaan uit een massieve buiten- én binnenring, bevatten een soort ring waarin kogels zitten. Dat kan voorkomen in één rij (de een-rijige variant) óf in twee rijen (de twee-rijige variant). De kogellagers zijn veelzijdig van aard en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn daarmee bestand tegen radiale belasting én axiale belasting en op die manier uitermate robuust.

Waarvoor wordt dit product gebruikt?

Groefkogellagers en kogellagers in het algemeen worden toegepast om wrijving te bewerkstelligen, waardoor een bepaald iets kan ronddraaien. Te denken valt bijvoorbeeld aan een fiets. Beide wielen zijn voorzien van kogellagers. Diverse deuren worden ook vaak voorzien van groefkogellagers. 

Welke groefkogellagers biedt Conrad mij?

Op Conrad.nl vind je een breed assortiment van groefkogellagers in alle soorten en maten. We onderscheiden:
·        
Axiale groefkogellagers
·         Groefkogellagers met dubbele rij
·         Groefkogellagers met enkele rij
·         Radiale kogellagers

Een axiale groefkogellager kan bestaan in veel verschillende soorten maten en afkomstig zijn van diverse fabrikanten. Voorbeelden zijn UBC en FAG. Ook de groefkogellagers met een enkele of een dubbele rij én de radiale kogellagers beschikken allen over unieke maten, ontwerpen en eigenschappen. Iedere machine die gebruik maakt van groefkogellagers vereist een andere maat. Kijk op www.Conrad.nl en bepaal welke soorten jij nodig ebt.

Welke groefkogellagers heb ik nodig?

Welke groefkogellager jij nodig hebt hangt compleet af van het werk waar je mee bezig bent. Voorwerpen, producten en machines die gebruik maken van kogellagers zijn ten slotte allemaal verschillend in grootte en vereisen zo allemaal andere maten lagers. Op Conrad.nl kun je inspiratie opdoen en zoeken naar hetgeen je nodig hebt. We beschikken over een enorm assortiment aan technische en elektronische producten. Betaal gemakkelijk en veilig online en laat je overtuigen van de kwaliteit van onze merken.

Naar boven