JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Gelijkrichters

Gelijkrichters zetten wisselspanningen om

In de wereld van elektronische componenten zijn gelijkrichters de normaalste zaak van de wereld. Deze schakelingen zorgen ervoor dat een wisselspanning wordt omgezet in een gelijkspanning - het zogenaamde gelijkrichten. Desondanks bestaan er veel verschillende soorten en maten en is het niet altijd even duidelijk wélk type richter je nu precies moet
kiezen. Hieronder volgt een uitleg.

Wat zijn gelijkrichters?

Zoals gezegd zijn gelijkrichters elektronische componenten die ervoor zorgendat wisselspanningen worden omgezet naar een gelijkspanning. Daarin onderscheiden we meerdere soorten richters. Het makkelijkste onderscheid is te maken door enkelzijdige en dubbelzijdige gelijkrichters van elkaar los te koppelen. Het verschil daartussen is het aantal dioden. Ook kennen we drie- en meerfasenspanningen en gelijkrichters die dit bewerkstelligen. Het aanbod is groot en daarom is het niet altijd even duidelijk wélke richter je nu precies nodig hebt.

Hoe werkt de gelijkrichter?

Bij een enkelzijdige gelijkrichter laat een diode aan één van de twee zijden
(de positieve óf de negatieve kant) een wisselstroom door. De andere zijde
houdt deze dan tegen, wat resulteert in een bepaalde effectieve spanning. Zoals
je weet onderscheiden we ook dubbelzijdige gelijkrichters. Hierbij worden de
beide kanten benut. 

Welke soort gelijkrichters kan ik kopen bij Conrad? Op Conrad.nl vind je een groot assortiment technische en elektronische componenten. Gelijkrichters zijn hier uiteraard ook onderdeel van. We verkopen drie soorten:

  • Bruggelijkrichters
  • Gelijkrichters, 3-fasig
  • Gelijkrichters diode-arrays
Onder de bruggelijkrichter verstaan we een variant die bestaat uit wel vier diodes. Ze zetten een wisselspanning om naar een zogenaamde pulserende gelijkspanning. De gelijkrichters van drie fasen bestaan voor de eerder genoemde driefasespanningen. Een diode array is wéér iets anders en wordt voornamelijk gebruikt voor het digitaliseren van bijvoorbeeld x-ray-foto's.
 
Hoe doe ik een aankoop bij Conrad? Het doen van aankopen bij Conrad, bijvoorbeeld gelijkrichters, is érg gemakkelijk. Vanuit je eigen huis kun je het gehele assortiment bekijken en online kun je eenvoudig en veilig betalen. Doordat je al je spullen bij de hand hebt, is het gemakkelijk om erachter te komen wélke gelijkrichter je nu precies nodig hebt. Daarnaast hoef je niet weer terug naar een winkel omdat het nét
niet de variant was die je nodig had. Ga naar www.Conrad.nl en bekijk of er een
gelijkrichter is die past bij jouw werkzaamheden.
Naar boven