JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Game Bril | Bescherm Uw Ogen tijdens het Gamen

Onze gaming brillen op deze pagina zijn geen VR Brillen om mee te gamen maar zijn bedoeld voor de bescherming van uw ogen bij computergebruik.

Het beeldscherm van uw PC of laptop produceert veel licht. Over het algemeen zijn de instellingen zo dat wit de hoofdkleur is van dat licht. Dat kan spanningen en vermoeidheid veroorzaken voor de ogen, en ook voor de oogspieren.

Rust voor u en voor uw ogen

Om rust te geven aan de ogen hebben optometristen een speciale coating ontwikkeld die het contrast van een beeldscherm moet verbeteren en oncomfortabele harde lichtsoorten uit het spectrum moet filteren, zodat de ogen rust kunnen vinden, terwijl u gewoon aan het werk blijft met uw PC, of uw kind gewoon blijft gamen.

Omdat de prijs bijna net zo hoog of hoger is als die van een bril met lenzen op sterkte, een kleine honderd euro, is het wel belangrijk uit te zoeken of ze echt werken.

Een computer bril coating bestaat uit heel veel verschillende laagjes die samen met de lens en de toplaag het reflecterende vermogen van beeldschermen en ander lichtbronnen filteren. Er zijn eigenlijk twee merken op de markt voor gaming brillen zonder lenzen op sterkte, maar u kunt ook een Anti-Reflectieve coating op uw bril op sterkte laten aanbrengen.

Voorkomen is beter dan genezen

Gaming brillen kunnen niet altijd de vermoeidheid van de ogen voorkomen, ook de omgeving moet meewerken. Zorg ervoor dat de instelling van uw beeldscherm goed is, duidelijk maar met zo min mogelijk helder en oncomfortabel licht. Ook de afstand tussen ogen en beeldscherm en de hoogte van het beeldscherm zijn belangrijk.

Op de basissschool is er elke twee uur een speelkwartiertje. Om stress te voorkomen, zou u pauzes in uw werkplan moeten opnemen, niet alleen voor uw ogen maar meer algemeen ter voorkoming van stress.

Zo kunt u zelf maatregelen nemen om vermoeide ogen te voorkomen. Hebt u ondanks die maatregelen last van vermoeide ogen, dan is het echt de moeite waard een goede gaming bril te kopen. Maar leg wel de nadruk op ‘goede’.

Tips om op te letten

Soms worden de lenzen in een coating gedoopt. Daardoor komen maar twee dunne laagjes kleur op de lenzen, natuurlijk het bekende gele kleurtje. Die kleur moet u als koper het idee geven dat u een kwaliteitsproduct koopt, terwijl u in feite alleen een slechte zonnebril hebt gekocht. De coatings kunnen ook op het glas aangebracht zijn door middel van verhitting of door ionizering. De betere merken worden geproduceerd met een combinatie van de twee laatste processen.

Als u dagelijks met een computer werkt en u hebt geen last van vermoeide ogen, dan wordt uw gaming bril een accessoire. Wel mooi maar niet echt functioneel.

Wanneer u veel tijd voor het beeldscherm doorbrengt, voor werk of hobby, en last hebt van de ogen, dan is het nodig naar een vertrouwd adres te gaan en een game bril te kopen.

Naar boven